Известие

Collapse
No announcement yet.

JTD на дизел/олио

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• JTD на дизел/олио

Здравейте колеги. Сигурно гледате новини или посещавате и други форуми. Запознати ли сте с тази тема и пробвал ли е някой "новото" алтернативно гориво.
    Аз вече пробвах и мога да кажа че съм доста доволен от резултата - 7 лева за 250 км е повече от доволно
    безплатни обяви
    Моята 166

И как точно го ползваш на JTD-то? Нещо странно вътрешно чувство ми говори, че ще те чака ремонт в близко бъдеще.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Олиото задължително трябва да е минало термична обработка.. я на тиган я от фритюрник. Това е за да се премахне водата и другите съставки и да остане само олиото. Прецежда се през цедка - 1 микрон (дънките са толкова). Сипва се 50 на 50. Аз сложих 70 на 30, като за 1ви път заради по-голямата гъстота на олиото спрямо дизела. Също и малко дизелова добавка както всеки път. Това е за лятото. За зимата ще си трябва топлообменник задължително. Миризмата отзад - на каквото се сетите.

Преди да пуснеш пак безмислен въпрос за състоянието на двигателя - прочети малко по темата. Има доста тестове направени (дори и в Топ Гиър). Имам познати единият минал 150к а другият над 200к км. Ето още малко по темата.

Има доста грамотни момчета майстори в раздела, които могат да обеснят за калоричността на олиото и на дизела и кое по вреди на двигателя.

Всеки да го прави на собсвена отговорност но досега блокирал двигател от олио - няма.
      Last edited by ACEHOB; d.m.y г., 13:27.
      безплатни обяви
      Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
        Олиото задължително трябва да е минало термична обработка.. я на тиган я от фритюрник. Това е за да се премахне водата и другите съставки и да остане само олиото. Прецежда се през цедка - 1 микрон (дънките са толкова). Сипва се 50 на 50. Аз сложих малко дизелова добавка както всеки път. Това е за лятото. За зимата ще си трябва топлообменник задължително. Миризмата отзад - на каквото се сетите.

Преди да пуснеш пак безмислен въпрос за състоянието на двигателя - прочети малко по темата. Има доста тестове направени (дори и в Топ Гиър). Имам познати единият минал 150к а другият над 200к км. Ето още малко по темата.

Има доста грамотни момчета майстори в раздела, които могат да обеснят за калоричността на олиото и на дизела и кое по вреди на двигателя.

Всеки да го прави на собсвена отговорност но досега блокирал двигател от олио - няма.
        Проблема не е в блокирането на двг-то,а в съсипването на горивната система,помпа,регулатор дюзи и т.н.,плюс това електрониката хич не е тъпа и като не и харесва плътността на горивото например,си прави каквото иска.Колко коли съм виждал със счупени регулатори от гадна нафта.Нали знаеш че хората са казали-евтиното накрая излиза скъпо
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Да колега, прав си за това и поради тази причина идва топлообменника за подгряване до 85C. Затова и моето съотнощение беше 70/30. Относно електрониката не се шашка - и веднъж не е светнала лампата. Грешки в еку-то също няма. Регулатора работи нормални при тест в движение. Ще видим как ще е горивният.
          Last edited by ACEHOB; d.m.y г., 13:28.
          безплатни обяви
          Моята 166

Comment

Ще следя темата с интерес.
            Преди време Темпо предлагаха биодизел, но последно време не съм виждал в София, а и на мен ми е интересно какви са резултатите при експлоатация в реални условия.
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

С олио почти със сигурност ще удариш греда. Един приятел с капа със същия двигател вече развали неколко дюзи с изгорялото олио, ама той по принцип си я е прежалил и не му пука. Виж биодизела е друга игра
              166, 2.4 JTD'00

Comment

Първо дюзите ще се предадат но не се знае може и помпата да е първа. Можем да залагаме само кое от двете ще се предаде първо. Иначе е ясно, че ще се предаде нещо. Това и аз съм го виждал на много JTD и TDI.... и ти го казвам за да не патиш. Но ти си знаеш

Comment

Преди години французите караха масово с олио ,но им забраниха защото не плащали акциз за това гориво и стана наказуемо,хващаха ги по миризмата.Нашите дизели могат да работят по принцип с олио,но технологичо са доста напреднали и незнам колко е безопасно.Например двигателите на руските танкове са конструирани да горят всичко каквото има и работят перфектно-бензин,дизел,олио,разредители,авиационни горива,може би при предимно градско каране ще се влоши самопочистването на двигателя.А пък и едва ли ще е много актуално ,колцина ще могат да се снабдяват с олио.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колеги,преди време бях за няколко дена в командировка и заедно бяхме с едни пичове ,които пътуваха с едно Ауди А3 мисля беше.Пича го караше с трансформаторно масло и литъра му беше 40-50ст.Не знам имало ли е някаква пропорция ,но колата си вървеше доста доволно.Само казваше ,че зимата паленето било малко по-трудно заради различната плътност .Не съм го чувал отдавна за да видя как е колата ,защото той я караше постоянно,но мисля да му звънна и да разбера.А някой пробвал ли е го на Алфа?
                    Алфа...всичко друго е компромис!
                    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Това с трансформаторното масло е евтино, но чупи всякакви еко-показатели и откровено казано е яко отровно.
                      Не бих могъл да разбера хора, ползващи подобни алтернативни алхимии
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Карайте си колите с каквото искате бе пичове. Аз съм виждал стопени дюзи. Ама буквално стопени и метала започнал чак да се стича в цилиндъра. На края колата угаснала и до там. Едва ги извадихме. Точно от такива експерименти.

Comment

Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                          Колеги,преди време бях за няколко дена в командировка и заедно бяхме с едни пичове ,които пътуваха с едно Ауди А3 мисля беше.Пича го караше с трансформаторно масло и литъра му беше 40-50ст.Не знам имало ли е някаква пропорция ,но колата си вървеше доста доволно.Само казваше ,че зимата паленето било малко по-трудно заради различната плътност .Не съм го чувал отдавна за да видя как е колата ,защото той я караше постоянно,но мисля да му звънна и да разбера.А някой пробвал ли е го на Алфа?
                          Вижте сега,няма да е лошо да разберете че м/у ЖТД и ТДИ има доста разлики и при едното може да става,но при другото не.Колкото и да четеш,никога няма да е късно да си счупиш колата.Аз ежедневно се сблъсквам с проблемите на ЖТД-то със скапана нафта,па камоли с олио,но......всеки си знае и има глава на раменте,кат ви е толкова скъпо-продават колела за тази цел

---------- Post added at 07:26 ---------- Previous post was at 07:25 ----------

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          Карайте си колите с каквото искате бе пичове. Аз съм виждал стопени дюзи. Ама буквално стопени и метала започнал чак да се стича в цилиндъра. На края колата угаснала и до там. Едва ги извадихме. Точно от такива експерименти.
                          Бате аз тва съм го виждал и от скапана нафта на ХДИ,голяма мъка
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Доста съм чел по темата, но по разбираеми причини на алфата нищо друго освен Евро Дизел не съм сипвал. За сметка на това имах по едно време Форд Орион 1.8 Д и с него съм си правил всякакви експерименти-гори масло, трансформаторно масло, ракия, бензин, олио и каквото може да се долее в нафтата още. Само дето Ориона беше катър и не ми пукаше дали ще спре да се движи или не.
                            Това ,което ме притеснява е , че ЖТД са комън рейли и си мисля , че тая електроника не може да не се обади по някое време ,че зад теб мирише на тулумби. От друга страна некакси нямам вяра в цедките до там и все си мисля да не изпадне я картоф я някоя цаца в резервоара и да се видя в приключения.
                            Решението за по -евтино гориво, което считам за удачно е нафта от някой проверен източник на по тънка цена . Пак повтарям това е за нашите коли. На по първобитните дизели според мен може да се експериментира с оглед на това , че струват по 1000 лева и ако изкара достатъчно си си избил колата от икономия на гориво
                            Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E5%EB&start=45
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140HP

Comment

Working...
                              X