Известие

Collapse
No announcement yet.

Съмнение за недостатъчен надув на 2,4JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съмнение за недостатъчен надув на 2,4JTD

Здравейте Колеги,
    Става въпрос за Алфа 166 2,4JTD 136HP 1998.
    Колата според мен върви добре, въпреки, че не съм се качвал на друга за да имам база за сравнение.
    Проблема е следния. Направих няколко лога с FiatEcuScan и ми се струва, че турбината не надува достатъчно(Boost). Пика й е около 1,0-1,2 Bar, а холда около 0,7-0,8 Bar. Според мен това е малко. Всички турбопътища са проверени с изключение на интеркулера. Него не съм го свалял. ЕГР също проверен. Турбината няма аксиален или радиален луфт. Дебитомера е почистен.
    Моето съмнение е за омекнала пружина на актуатора. Вижда ми се странно рязкото падане на налягането след отварянето на геометрията. Струва ми се, че нейната функция е да поддържа някакво константно налягане в известен интервал от обороти. При мен има рязко пропадане веднага след задействането, и после продължава да спада, но постепенно.
    Прилагам логовете за да прецените сами. Бих искал да знам вашето мнение или предположения какъв би могъл да е проблема.
    _3 в името на прикачените файлове означава, че теста е правн на трета предавка, респективно _4 - за четвърта.
    Attached Files
Working...
X