Известие

Collapse
No announcement yet.

Атрактивна цена за дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Атрактивна цена за дебитомер

Здравейте колеги, понеже редовно пазаря от ebay реших да погледна как вървят дебитомерите, който са голяма болка за нашите алфи.
    Видях търговец който е представител на фирма от UK изработваща дебитомери и в коментарите от купувачи има само положителни коментари от закупените дебитомери от алфисти. Ето го линка ако някой се интересува:
    MAF

До 2 седмици артикула ще е при мен и мога да ви дам и по- подробна информация.

Моят проблем е че ако дам рязко газ на колата примерно на кръговото "все едно се дави" и прекъсва. При потегляне подавам газ да вдигна оборотите и тогава потеглям без проблеми. Гори ми смесено 7,5л зимата 8л След 2700rpm се изстрелва, а до там е малко спъната.
    По магистралата си вдига 210 с лекота.

Та реших, че е дебитомер .. свещи сложих нови на (шампион 3-полюсни), но пали от от оборот и половина, а със стартите (NGK 2-полюсни) на половин "докато врътне стартера". Поръчах си и 8 оригинални на NGK от UK.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
    .. свещи сложих нови на (шампион 3-полюсни), но пали от от оборот и половина, а със стартите (NGK 2-полюсни) на половин "докато врътне стартера". Поръчах си и 8 оригинални на NGK от UK.
    За толкоз години не съм видял 16V TS да пали от половин... За мен нормалното е да пали от оборот и половина. Все пак не е атмосферен дизел от 80-те
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Съжалявам, че те разочаровам, но факт. Старите са двуполюсните на NGK от каталога на колата с тях ми я докараха от IT. Акумулатора ми е 65ah ако това има значение. Зима лете само врътвам и за секунда пали. За това ми направи впечатление, че с тези не е така и ще ги хвъргам. Ако някой е мераклия карал съм ги 1000-1500 км и ги давам за 20 лв купил съм ги за 48. "12.50бр"

Comment

Това с оборотите е малко размито понятие,според мен колегата иска да каже,че преди си е палела нормално,а сега с новите свещи "шампион" пали по-трудно,което пък не ме учудва,защото просто не са за този двигател!
        156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Първоначално публикувано от Quattro Покажи съобщение
          Това с оборотите е малко размито понятие,според мен колегата иска да каже,че преди си е палела нормално,а сега с новите свещи "шампион" пали по-трудно,което пък не ме учудва,защото просто не са за този двигател!
          Точно така !! Бях се засилил да си купувам Denso, но в Бургас в магазин, който уж е представител на Денсо близо до кръговото в началото на града ме разубеди и ми пробута тези с обяснението, че се купували и нямало проблеми с тях.

За обороти знам, че не е коректно но не знам как да го опиша по- друг начин. (да го кажем пали след вторият път (къл-къл бръм ) NGK директно бръм ) ха ха.

Та по скоро темата беше, че има дебитомери на по- достъпни цени от невероятните в axm-auto. Не мога да се сетя само, колата струва 2500 ако случайно си намериш купувач, а един дебитомер 300 лв свещи 180 лв което е 1/5 от цената на автомобила

Има 10 части, който правят цената на целият автомобил

Comment

Точно така !! Бях се засилил да си купувам Denso, но в Бургас в магазин, който уж е представител на Денсо близо до кръговото в началото на града ме разубеди и ми пробута тези с обяснението, че се купували и нямало проблеми с тях.

За обороти знам, че не е коректно но не знам как да го опиша по- друг начин. (да го кажем пали след вторият път (къл-къл бръм ) NGK директно бръм ) ха ха.

Та по скоро темата беше, че има дебитомери на по- достъпни цени от невероятните в axm-auto. Не мога да се сетя само, колата струва 2500 ако случайно си намериш купувач, а един дебитомер 300 лв свещи 180 лв което е 1/5 от цената на автомобила

Има 10 части, който правят цената на целият автомобил
            Колега и с дебитомерите е точно същото като със свещите, зависи само колко добре си познаваш колата дали ще намериш разликата м/у скъпите и ефтините
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Колега и с дебитомерите е точно същото като със свещите, зависи само колко добре си познаваш колата дали ще намериш разликата м/у скъпите и ефтините
              Както винаги има много истина в думите ти.
              Но от дилър на NGK свещите от ebay.co.uk ми идват на:

NGK Platinum Electrode x 4 Spark Plugs PFR6B
              Paid on Jun-18-11
              Price: GBP 11.99, Qty: 1 GBP 11.99
              Alfa Romeo Genuine Spark Plugs PMR7A
              Paid on Jun-18-11
              Price: GBP 6.95, Qty: 4 GBP 27.80

90 лв а в България (със съмнителен произход за оригиналност) на невероятната цена от:

axm-auto
              (4*37,4)+(4*38,50) = 303 lv ехооо

Не намирам никаква логика в това !
              Last edited by flipz; d.m.y г., 10:49.

Comment

Както винаги има много истина в думите ти.
                Но от дилър на NGK свещите от ebay.co.uk ми идват на:

NGK Platinum Electrode x 4 Spark Plugs PFR6B
                Paid on Jun-18-11
                Price: GBP 11.99, Qty: 1 GBP 11.99
                Alfa Romeo Genuine Spark Plugs PMR7A
                Paid on Jun-18-11
                Price: GBP 6.95, Qty: 4 GBP 27.80

90 лв а в България (със съмнителен произход за оригиналност) на невероятната цена от:

axm-auto
                (4*37,4)+(4*38,50) = 303 lv ехооо

Не намирам никаква логика в това !
                Колега от единия вид свещи не си ли закупил само един брой?

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                  Колега от единия вид свещи не си ли закупил само един брой?
                  От двата вида съм закупил по 4 свещи в комплект.
                  Сега първите, който ги взех от търг ги има на 18 лири най- евтино. Просто съм изкарал късмет с цената .. карам ги вече повече от половин година и са отлични.

Comment

Какъв пробег е направен със сегашния дабитомер? Пробвал ли си да го почистиш?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Какъв пробег е направен със сегашния дабитомер? Пробвал ли си да го почистиш?
                      Не съм го чистил, само си карам. Нямам грешки на ecu и колата си върви добре.

Comment

Working...
                      X