Известие

Collapse
No announcement yet.

Протектор за капак

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Протектор за капак

Цял ден на работя на улицата дефакто и гледам украински коли. Всяка кола е с протектор на предния капак или нещо такова: http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BA...w=1360&bih=647

Намерих само за VAG и то по 150лв. парчето
    Имате ли някаква информация за такива кеферийки, че искам да си сложа и да се спася от камъчета и ла*на.
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Линка който си дал зарежда google-то
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

зарежда тема във форума на БМВ,и там има снимки на кожения предпазител.
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
        зарежда тема във форума на БМВ,и там има снимки на кожения предпазител.
        Мм да.Явно експлорера на другия компютър нещо се ебава.

Не мисля, че идеята на това нещо е за предпазване от камъчета.Едно каско ще върши по-добра работа.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Тея кожи ми изглеждат като на стар зил кепенцата пред радиатора
          21-ви век сме все пак http://www.google.com/search?hl=bg&c...w=1280&bih=661 Такова съм виждал на Land Cruiser и стоеше доста изтънчено ,но определено цвета трябва да е същият като на колата.
          Не се вижда много добре на снимката ,но то май това е и целта на тоя предпазител ,да не се забелязва
          Attached Files
          Last edited by mochko1; d.m.y г., 13:13.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic
          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Да не говорим е има фирми в Бг вее,които залепват някакво много яко фолио на капака,което върши същата работа,бяхме го разисквали в 159 раздела,но немога да намеря темата.
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Това "нещо" има практическа цел не само естетична. Предпазва от камъни, мухи и т.н. да полепват по капака, не защитава бронята, но за тази цел същите фирми и т.н. произвеждат "кожи" за предна броня. Същия ефект като фолиото, което колегата споменава. Пластмасата върши работа за вредители, които отскачат като камъчки и т.н. фолиото не може да ги отклони от траекторията им. Не случайно на запад си ги слагат. Както и повечето коли са с ветробрани, а тук хората си мислят, че само ладите и жигулитата карат с тях. Назад сме и така ще си останем у Булгария
              Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Нещото се нарича '' HOOD PROTEKTOR'' принципно е много хубаво нещо за хора които са постоянно на дълъг път...зиме и лете... виждал съм как на две БМВ-та на ''бизнесмен'' пилотната кола прави задната буквално като мината на песъкоструй ...фаровете мат капака в начаалото и предната броня..на доста едри дупки
                И въпросния протектор е най полезен в зимните месеци и валежните сезони
                Принципно не би представлявал проблем за всеки тапицер да изработи подобно нещо.

Comment

въпросните хууд протектори се предлагат за джипове и крос кънтри модели, но стоят абсурдно грозно на лек автомобил. Както каза Мурджев вече се предлага много по-модерно решение на проблема. То се изразява в защитно 3мм фолио, с което се облепват предния капак и бронята. Фолиото е абсолютно прозрачно и ако се облепи като хората не може да се забележи. Предимството му е, че всички "камъчки", както се изрази колегата, и насекоми се удрят и залеяват за фолиото, които е по-здраво и по-лесно за миене от боята и лака на автомобила. Толкоз.

ПС - преди да почнат философите ще изясня, не не си личи, и не, не е селско. Пред мен са облепвали два чосто нови автомобила Ферари на румънския дилър на марката. Абсолютно невъзможно е да се забележи с просто око, ако бне знаеш, че има фолио.
                  няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Да,но фолиото се слага само на фабрична боя,ако е пребоядисвана и не е минала през камера ще се повреди като се отлепи фолиото.
                    Alfa 155 1.7,1.8 ex
                    Alfa 166 2.4 3 ex
                    155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                      въпросните хууд протектори се предлагат за джипове и крос кънтри модели, но стоят абсурдно грозно на лек автомобил. Както каза Мурджев вече се предлага много по-модерно решение на проблема. То се изразява в защитно 3мм фолио, с което се облепват предния капак и бронята. Фолиото е абсолютно прозрачно и ако се облепи като хората не може да се забележи. Предимството му е, че всички "камъчки", както се изрази колегата, и насекоми се удрят и залеяват за фолиото, които е по-здраво и по-лесно за миене от боята и лака на автомобила. Толкоз.

ПС - преди да почнат философи а,те ще изясня, не не си личи, и не, не е селско. Пред мен са облепвали два чосто нови автомобила Ферари на румънския дилър на марката. Абсолютно невъзможно е да се забележи с просто око, ако бне знаеш, че има фолио.
                      Аз не мисля, че стои ужасно грозно. Пробвах на фотошоп и отива на алфичката, просто е доста пари.
                      А относно тези прозрачни фолиа можеш ли да ме насочиш към сайт или цена нещо?
                      Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
                        Аз не мисля, че стои ужасно грозно. Пробвах на фотошоп и отива на алфичката, просто е доста пари.
                        А относно тези прозрачни фолиа можеш ли да ме насочиш към сайт или цена нещо?
                        фолиото е производство на 3М.
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                          ПС - преди да почнат философите ще изясня, не не си личи, и не, не е селско. Пред мен са облепвали два чосто нови автомобила Ферари на румънския дилър на марката. Абсолютно невъзможно е да се забележи с просто око, ако бне знаеш, че има фолио.
                          Точно така , не си личи и не е селско като тези черните калъфи . Аз също бях скептично настроен за фолиото , но след като го видях на живо и си промених мнението .

А по варненско има човек , който се занимава с фолиа и ги прави много добре , цената може да не ти хареса обаче . Казва се Миро

Едит : То понеже черния калъф ама хич не си личи )))))) Махам снимките .
                          Да взема да си направя и аз един калъф за зимата . Само ще си купя малко искуствена кожа от битака и с едно канцеларско лепило , за да го фиксирам , и ще ми излезе евтинко
                          Сега сериозно , разгледай хубаво цените и ще се убедиш , че качествен протектор за безпари няма да намериш ...
                          Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 15:34.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Щом каза по Варненско и се казва Миро сигурно имаш впредвид Miro-Folio.c** мм? Не карам нова кола и не е като да не съм студент.
                            И на снимките ясно си личи къде свършва фолиото
                            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
                              Щом каза по Варненско и се казва Миро сигурно имаш впредвид Miro-Folio.c** мм? Не карам нова кола и не е като да не съм студент.
                              И на снимките ясно си личи къде свършва фолиото
                              Да, това щях да кажа и аз. На всички коли ясно си личи къде свършва фолиото, та незнам вие как не го забелязвате Освен това то променя пречупването на светлината и макар и с един нюанс цвета на капака се променя.

Ако карам ретро кола и искам да я запазя за поколенията определено бих я облепил с фолио.
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X