Известие

Collapse
No announcement yet.

Възможна ли е замяна на имобилайзер по следния начин...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Възможна ли е замяна на имобилайзер по следния начин...

...
    Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 10:21.

Няма да стане от сега ти казвам Трябва да си обучиш нови ключове с нови (празни) транспондери на програматор. За целта се сваля кутииката прочитат се кодовете от нея и се записват на транспондерите. Сервизиния код с който си комуникират ЕКУ и кутиика е съвсем друго нещо и няма общо с ключовете. За това не можеш да смениш кутииката
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Както ти каза Ники,неможеш в ключ с вече записан код,да запишеш друг,ако имаш празни ключове,може да стане,но иначе не
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
        ОК, разбрах, че няма как да се обучат старите ключове от другата кола, но не ми стана ясно дали мога да сменя жълтите кутии (тоест дали ЕКУ-то си търси неговата си кутия или става с новата, като трябва да се пали с ключа, свързан с нея)..?
        не можеш да смениш имобилайзера, щото той комуникира с еку-то отделно от ключа.
        когато обучаваш ключ по стандартния начин с мастър ключа, в червения ключ имаш записан код. мастър ключа казва на имобилайзера да ти запише кода на ключа в неговата памет.
        когато нямаш мастър ключ, сваля се имобилайсера и му се чете паметта където са записани кодовете на ключовете /тия които са били добавени с мастър ключ/. взима се код от там и се записва в празен чип който се слага в ключа и готово.
        колегата оем да каже, да не би да послъгвам.
        точка

Comment

Общо взето е така.

Comment

Я ми кажете тогаз,защо съм сменял поне 3 ЕКУ-та на 145/6 ТС без да сменям имото

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Добре де... Последно?
              За ключовете разбрах, че може да се учат само ако са чисто нови и "празни" от код, но другата част от въпроса все още не е ясна - мога ли да сменя само жълтата кутия и да паля с един от ключовете, които си вървят с тази кутия?
              Аз мисля че можеш,само си свали гривната от патрона,залепи за нея ключа,завираш я под таблото,и си пали с твоя.

Comment

При код 1 може и да е възможно да смениш само кутийката. Но не е при всички коли така със сигурност. За това не съм сигурен при алфа как е. Никога не съм го правил тоя номер. Ето Мурджев казва, че го е правил. Така, че вероятно става. Чувал съм и от други хора, че става. Знам на една кола даже само с откачането на кутийката колата си пали пак (не е алфа). Има системи всякакви.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  При код 1 може и да е възможно да смениш само кутийката. Но не е при всички коли така със сигурност. За това не съм сигурен при алфа как е. Никога не съм го правил тоя номер. Ето Мурджев казва, че го е правил. Така, че вероятно става. Чувал съм и от други хора, че става. Знам на една кола даже само с откачането на кутийката колата си пали пак (не е алфа). Има системи всякакви.
                  Точно така аз говоря за код 1 коли с Бош 2.10.3/4 става 100%-пробвано е

Comment

да не е базикано, щото по принцип дават че имото трябва да е девствено за да се върже към еку-то - тоест или ново или подмито със светена водичка от програмист
                    точка

Comment

ми точно за код 1 имото и екуто си менкат един мастър код за сверка и ако се окаже че са били закачани другаде, не се харесват. ето го мануала , страница 8
                      http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...meo%20Code.PDF
                      даже целия го прочети.
                      ама все пак пробвай да си смениш имотата че и на мен ми е интересно какво ще стане
                      точка

Comment

и теоретично и на практика в мануала са писали че това не става и са обяснили защо. пък и ключарските услуги не са евтини
                        точка

Comment

Хаха, ако ти е интересно, ела да ти дам едно да пробваш на твоята... Аз питах от чисто теоретичен интерес
                          При него няма как да стане,той е с ГМ ЕКУ,аз говоря за Бош

---------- Post added at 17:08 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          и теоретично и на практика в мануала са писали че това не става и са обяснили защо. пък и ключарските услуги не са евтини
                          Не бъди сигурен в това дето го пише в менюъла,аз ти казвам че съм го правил поне 3 пъти,пък ти си чети до утре менюъла ако искаш

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Не бъди сигурен в това дето го пише в менюъла,аз ти казвам че съм го правил поне 3 пъти,пък ти си чети до утре менюъла ако искаш
                            е, ти си в сервиза. и беля да стане, все ще може да се оправиш. а тука какво е имото, какво е екуто, кой къде гледал .... и после репатрака
                            аз чета дебелия шрифт и изпълнявам. щото имаше един случай, на един му прегряла колата и той решил да види как е хавата с антифриза. ама пропуснал да прочете големия надпис на казанчето "не отваряй при горещ двигател" и после в болницата с изгаряния .... разбирай-наиграл се
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              е, ти си в сервиза. и беля да стане, все ще може да се оправиш. а тука какво е имото, какво е екуто, кой къде гледал .... и после репатрака
                              аз чета дебелия шрифт и изпълнявам. щото имаше един случай, на един му прегряла колата и той решил да види как е хавата с антифриза. ама пропуснал да прочете големия надпис на казанчето "не отваряй при горещ двигател" и после в болницата с изгаряния .... разбирай-наиграл се
                              Сервиза или не,пробвано е поне 3 пъти,така че всеки си има глава на раменете,просто слагаш екуто,даваш контакт и ако изгасне ключето,палиш и пееш

Comment

Working...
                              X