Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете ми какво масло е най добро за Боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кажете ми какво масло е най добро за Боксер

Интересува ме какво масло да сложа на мотора че вече всиакакви неща сам слушал за различните видове малса.Ще сам благодарен на всеки които сподели мнението си за всеки вид.Благодариа предварително.

Значи много е относително колега и зависи в какво състояние ти е мотора Иначе аз съм сипвал Селения и Голд и 20К а сега съм с Мотул 6100/всичките са 10w40/ и поне със Селенията не виждах разлика м.у двата вида/освен в цената/ а за Мотула е още рано да говоря,минал съм с него само 2000 км.Селенията започваше след 6000 км. да я харчи но като че ли Голда по-малко
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Зависи как си караш колата,но ако даваш много газ има едно масло Q8 F1 10w50 пълна синтетика.......ако мотора ти НЕ Е износен е много добър вариянт.....иначе ще го гори......смяната му излиза около 100 лв с филтъра и като пробег издържа 14-15 хил.км.Сега съм с такова и съм много доволен.
      Селенията GOLD и 20K според мен си е боза.....освен RACING ма тя е скъпа 25-30 лв за литър и май имаше само туби по 5 литра....
      Пак ти казвам зависи колко газ даваш.....маслото което ти препоръчвам е по рацерско иначе ще ти свърши работа и мотул 6100 10w40 има добри отзиви за него
      Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Първоначално публикувано от IXIBIT
        Зависи как си караш колата,но ако даваш много газ има едно масло Q8 F1 10w50 пълна синтетика.......ако мотора ти НЕ Е износен е много добър вариянт.....иначе ще го гори......смяната му излиза около 100 лв с филтъра и като пробег издържа 14-15 хил.км.Сега съм с такова и съм много доволен.
        кви са тез цени бре колега в София за тази цена можеш да си вземеш Мотул 8100 с филтър и смяната а може и Льо ман за малко повече

П.С.Естествено тези масла не са този мотор/боксера/Аз лично ти препоръчвам или Селения 20К или Мотул 6100

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

скъпо е защото е по-висок клас,знам че Льо Ман е много по-добро,ама там е малко по-сложно и поне на мен с него смяната ми излиза 160лв защото няма малки разфасофки а направо 5 литра а моята събира 4.4

Comment

таман това щях да питам,колко литра сабира 1.6 боксер.А също така лики моли става ли за нещо защото ми го препорачваха.

Comment

Мисля че двигателя ти събира 4л.
              А за лики моли май няма добри отзиви,особенно онова с добавката

Comment

М/у 3.8 и 4.2 литра събира този мотор последните 2 пъти ми събира около 3.5 кила

Comment

Първоначално публикувано от IXIBIT
                  скъпо е защото е по-висок клас,знам че Льо Ман е много по-добро,ама там е малко по-сложно и поне на мен с него смяната ми излиза 160лв защото няма малки разфасофки а направо 5 литра а моята събира 4.4
                  Що не пробваш 8100 Естер е-тек ? По-евтино е от Льо Ман и не е лошо.
                  Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Точно това е че незнам какво масло да сложа а е належащо да е тези дни затова събирам информация

Comment

Казах ти няколко пъти или Мотул 6100 или Селения 20К

Comment

Мерси за инфото утре е ден за олекване на кисията

Comment

Selenia 20K - това е маслото за теб поне Румен (от клубния сервиз) беше на мнение, че това е най-доброто за моята.
                          Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

А като цена крайна колко излиза

Comment

Първоначално публикувано от wasp
                              Selenia 20K - това е маслото за теб поне Румен (от клубния сервиз) беше на мнение, че това е най-доброто за моята.
                              Да но преди когато беше истинско За сведение румен от мен знае за това масло и определено го препоръчвах преди време но сега мотул е по-доброто Ще изчакаме да видим впечатления от новата серия на селения която вече е в мрежата
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X