Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем при палене некачва бензин от помпата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем при палене некачва бензин от помпата

здравейте колеги ,не бях палил нисана 2 седмици и вчера реших да го измия ,но неможа да запали.заслушах се и не чух бензиновата помпа да качва бензин.помислих чее изгоряла и я свалих.пробвах я обаче на акумулатора и тя започна да върти.премерих с пробна лампа буксите които отиват до бензиновата помпа .на тази с двата пина не светва нищо ,а на тази с трите пина светва само средната.проверих бушона е здрав.на релето го замерих и от 4те крачета на буксата светва само 1 това което е отдясно от към радиатора.на това реле до него светват двете от към радиатора.някой имал ли е подобен проблем или ако можете да ми помогнете че несъм много на вие с тоците
    колата е нисан примера п10 1.6 16в 95година
    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
    алфа ромео 164 2.0тс -на части
    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
    sigpic

Замерването как го правиш,на контакт или на стартер.? При някои коли пмпата се включва когато се завърти на стартер.

Comment

и на контакт и на стартер. нивомера работи а помпата не
      sigpic

Comment

направих мост на клемата на релето и помпата тръгна.дали релето е заминало
        sigpic

Comment

Виж идва ли управлението за релето или сложи друго за проба.
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

странното е че двете релета са еднакви а при замерване при клемите на едното лампата светва на двата пина откъм радиатора а моста го направих на другото на пиновете откъм калника ,а лампата светва само на един пин.дано ме разбра
            sigpic

Comment

отново имам проблем с паленето на бензин,имах съмнения в слабо налягане от помпата и я смених но резултат няма,стига бензин до филтъра/смених и него/но колата пак не пали.някакви идеи?
              sigpic

Comment

Не съм запознат с този автомобил, но ако помпата върти, то следва да се премери налягането в инжекторната рейка. Ако се е скапал регулатора на налягане, помпата ще върти бензина през рейката и обратно до резервоара, без да се развие нормалното за работата на инжекторите налягане. Обикновено налягането в инжекторната рейка трябва да е около 2 - 3 атм.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

не съм го мерил но смених помпата с тази от стария нисан а той си палеше,съмняваме да е запушен маркуча от филтъра до рейката или и четирите инжектора,другия вариант остава да е прекъснат достъпа на бензин от релето или от газовия клапан,за друго не се сещам
                  sigpic

Comment

Най добре откачи връщащия маркуч и виж дали се връща бензин през него. Ако да, то твърде вероятно е да е това с регулатора на налягане. Ако не, търси проблема в запушване или друго.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

оказва се че до дюзите не стига ток,от какво може да е?
                      sigpic

Comment

Обикновено на общия извод на дюзите се подават +12 V през реле и предпазител а се управляват от ECU-то като на индивидуалните им краища се подават импулси с нисък потенциал.
                        Опитай се да установиш този общ + дали го има и ако не, защо.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                        X