Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за гарнитура

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за гарнитура

Интересно ми е този проблем само при мен ли е,или масово се предлагат не качествени материали Смених преди 5к км гарнитура на главата,а положението се влоши още повече.В началото нямаше теч за може би 400-500 км.Сега е по-зле и от преди.Не тече масло,а направо улива Щом имам чак стекло се масло до скоростната кутия и масления филтър
    Въпроса ми как да подходя?Дочух нещо за някакво оплътнение с термо-устойчив силикон или нещо подобно?! Дали това би помогнало или да търся друг вариант,и какъв? Благодаря!
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Re: Въпрос за гарнитура

Първоначално публикувано от Gogata
    Интересно ми е този проблем само при мен ли е,или масово се предлагат не качествени материали Смених преди 5к км гарнитура на главата,а положението се влоши още повече.В началото нямаше теч за може би 400-500 км.Сега е по-зле и от преди.Не тече масло,а направо улива Щом имам чак стекло се масло до скоростната кутия и масления филтър
    Въпроса ми как да подходя?Дочух нещо за някакво оплътнение с термо-устойчив силикон или нещо подобно?! Дали това би помогнало или да търся друг вариант,и какъв? Благодаря!
    За капака на клапаните ли говориш или за гарнитурата на главата
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Re: Въпрос за гарнитура

Първоначално публикувано от Bobo
      Първоначално публикувано от Gogata
      За капака на клапаните ли говориш или за гарнитурата на главата
      За капака на клапаните,простете ми невежеството!

Comment

Маже се старата гарнитура със силикон маслоустойчив и се слага и готово
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мерси!

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
            Маже се старата гарнитура със силикон маслоустойчив и се слага и готово
            На "Soudal" - "Gasket" = 6+ / да не ме чуят "Локтайтите"
            Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
            Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Силикон слагат аматьорите "майстори" щото най-лесно - на мен ми се наложи да го изчоплям да ен попаднат парченца в маслото че при мен се бяха оляли здраво. На много малко места е предвидено да се слага силикон (например скоростни кутии Хонда - там няма гарнитура, както и уплътняване на картер към блок на доста автомобили).
              Проблема е в гарнитурата - откакто свалих КАРТОНЕНА и после в магазина видях СЪЩАТА да се продава .... майко мила.
              Купуваш си гумена - аз попаднах на модела с алуминиеви вложки (мерси бате Еньо за консултацията!). Вече 7 месеца нямам и следа от масло.

ПП: Проблема на Опел с оливането с масло е подобен - те пък използват масово коркови гарнитури.
              пред Админите... със сапун !

Comment

Първоначално публикувано от jamie
                Проблема е в гарнитурата - откакто свалих КАРТОНЕНА и после в магазина видях СЪЩАТА да се продава .... майко мила.
                Купуваш си гумена - аз попаднах на модела с алуминиеви вложки (мерси бате Еньо за консултацията!). Вече 7 месеца нямам и следа от масло.

ПП: Проблема на Опел с оливането с масло е подобен - те пък използват масово коркови гарнитури.
                Значи просто да търся гарнитура с алуминиеви вложки? Ще ми разясниш ли малко,че не разбрах нещо.

Comment

Гарнитурата (при мен са 2 еднакви) е гумена. Като има няколко малки алуминиеви звънца - доколкото разбрах служат да подпрат при притягане - д ане можеш да я притегнеш прекалено и да я смачкаш.

Comment

а евентуално къде може да се търси такова нещо..
                    защото и на моя фиат от капака излиза масло и ми цапа всичко даже акумолатора не мога да пипна

Comment

Ами аз пазарувам на Симеон основно от Нико 66 и от магазина за ФИАТ срещу Нико. Тия гарнитурки ги взех от този именно втория магазин.
                      http://www.niko66.com

Comment

Working...
                      X