Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS централа или...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ABS централа или...?

Проблема е следният:сутрин проблеми когато е студена няма.След като загрее,и времето е по-топло светва ABS,ръчна и няма скоростомер.Свързването с централата е невъзможно.До тук приемаме че е изгоряла или студена спойка в централата.
    Интересното е че на обед примерно когато е топло със скорост от около 200км/ч. всичко започва да работи?!?!Падне ли скороста до около 150км/ч всичко светва и скоростомера спира да работи.От място с газ колкото може,започва всичко да работи,до след минута две.
    В крайна сметка аз централа ще си взема,дали ще я купя или за проба не е ясно.Но каква е вероятността да е заминал датчик?Като грешка има само Р0500 Неизправност във веригата на датчика за скоростта.

-----------
    Датчик за скоростта не е ли самият ABS датчик?
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Я примери напрежението и тока на входа на централата,а и като цяло виж,какво подава генератора,щото май там нещо не е в ред.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

до колкото знам, скоростомера при теб взима сигнал от абс. щом той не работи, абс свети и не можеш да се вържеш, значи абс няма захранване. щом като изфорсираш и тръгва, аз бих заложил първо на лоша маса на абс. той е капризен от към захранване. друг вариант е - мръсни букси или самите релета на абс които са вътре в него.
      точка

Comment

релетата които са в самата централа ли?
        ----------
        до колко умрелият ми акумулатор може да влияе на тока към централата,тоест алтернатора.
        Това за чувствителността на АБС-а?
        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 19:33.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Проблема ти колега е от централата-предсмъртна агония!Но в повечето случаи е лечимо!Ето ти решението на проблема!http://passat-b5.ru/showthread.php?t=151674

Comment

При мен се получи същия проблем и го реших за нула време.Взех един АБС от Ланчиа Капа,извадих му електрониката,нацедих я на моя АБС и всичко се успа..Бързо,лесно,евтино.
            164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Колко пари?

Comment

Свалих централата и я отворих.Няма и нищо Поне на външен вид е перфектна.

Comment

Аз преди лятото решавах такъв проблем и излезе студена спойка + мръсна букса. Сега обаче всичко е ОК, пробвай с ремонт, че за друга централа искат безбожни пари а ремонта ми излезе мисля около 80 лв.

Поздрави
                  алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                  алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Един колега беше написал нещо за слагане във фурната на 200 градуса,ама не намирам поста.Въпроса не е в парите,просто си имам втора употреба вече.
                    Каква е вероятността ако е датчик да дава такъв проблем?И къде е този датчик за скоростта?Не е ли на скоростната кутия?

---------
                    Мръсна букса на кое?

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Един колега беше написал нещо за слагане във фурната на 200 градуса,ама не намирам поста.Въпроса не е в парите,просто си имам втора употреба вече.
                      Каква е вероятността ако е датчик да дава такъв проблем?И къде е този датчик за скоростта?Не е ли на скоростната кутия?

---------
                      Мръсна букса на кое?
                      За "печените" платки бях писал аз,но не помня в коя тема беше.В общи линии така се лекуват студени спойки.
                      Ако е датчик,няма да има проблем с вързването с централата.

Между другото,скоростта я чете от датчиците на ABS-а.
                      Last edited by myato; d.m.y г., 20:45.

Comment

С капака ли да я слагам или както е разглобена?

Click image for larger version

Name:	0121.jpg
Views:	1
Size:	89.5 Килобайта
ID:	2309527
                        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 21:06.

Comment

Разглобен,щото корпуса е от такава пластмаса,че ще се разтече.

Внимавай да не прекалиш с печенето и фурната трябва да е предварително загрята.
                          Last edited by myato; d.m.y г., 21:16.

Comment

Не смея да извадя платката заради желето.Или ще я нося някъде или друга.Хванах се за това че при висока скорост започваше да работи

Comment

Преди да правиш нещо по платката,подай директно захранване на крачето и вържи една паразитна маса,щото калпавата връзка може и да не е на платката.
                              За спойките търси някой,дето прави GSM-ми.Те имат такъв усталък за запоаване с горещ въздух.

Comment

Working...
                              X