Известие

Collapse
No announcement yet.

Шестограм на волана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шестограм на волана

Колеги снимах си волана на алфата 145 да го претапецирам, но ми казаха 4е волана не може да влезе на страни а винаги направо....и така стана че явно може да влезе на страни....проблема идва от там че шестограмите се заоблиха и сега не мога да ги развия....дайте съвет какво да ги правя....

Три пъти го прочетох ,но нищо не разбрах от написаното,може ли малко по- подробно и ясно
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

колега шестограма който държи airbega на алфа 145 му се разби главата и сега не мога да го извадя...някои някакви идеи как да го развъртя

Comment

Взимаш един торкс (еврейска звезда и т.н) с най-близкия до шестограма размер - набиваш с чука и развиваш
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
          Взимаш един торкс (еврейска звезда и т.н) с най-близкия до шестограма размер - набиваш с чука и развиваш
          И това пробвах.....

Comment

Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщение
            И това пробвах.....
            Аз така съм отвивал спирачни апарати няма начин да не стане - пробвай и с по-големите "шлици" и с по голям размер и най-важно трябва да си сигурен, че си го набил докрай
            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
              Аз така съм отвивал спирачни апарати няма начин да не стане - пробвай и с по-големите "шлици" и с по голям размер и най-важно трябва да си сигурен, че си го набил докрай
              Аз като го завивах много го натегнах да ме пита човек защо.....и сега даже почнах да го разпробивам...просто не виждам друг начин...

Comment

Toва е доста хард ,но е вариант после си нарязваш с метчик нова резба и така,разпроби ли го вече?Аз скъсах болта, който държи жилото на ръчната за носача,разпробих го и завих в отвора един самонарезен винт,стана перфектно.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Toва е доста хард ,но е вариант после си нарязваш с метчик нова резба и така,разпроби ли го вече?Аз скъсах болта, който държи жилото на ръчната за носача,разпробих го и завих в отвора един самонарезен винт,стана перфектно.
                  Колега взех си едни неща дето имат обратна резба...в смисъл завиват се на ляво....и правя една малка дупка в болта с бургията след което почвам да навивам това нещо и в същото време то трябва да развие болта....незнам разбираемо ли го обяснявам
                  Last edited by Coyota; d.m.y г., 16:35.

Comment

Имам такива неща.В 90% от случаите са успешни.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Имам такива неща.В 90% от случаите са успешни.
                      Да казаха ми че се чупят....просто това е някак най - лесния вариант....не знам дали ще успея после ще пиша....

Comment

Дано не се счупи,че после става още по- сложно ,ще ти стискам палци.

Comment

Проблема дойде от там че дупката тръгна малко на криво а и болта беше мек...и това приличащо на бургия почна да го изяжда...и изведнъж ми светна идеята да разпробия направо главата на болта и така airbag ще се отдели от волана и от там на татък всичко се оправи

Comment

Working...
                          X