Известие

Collapse
No announcement yet.

Почервеняване на двигателното масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почервеняване на двигателното масло

Здравейте,
    след последната смяна на масло започнах да наблюдавам странно оцветяване на маслото - червеникакъв оттенък, наподобява на масовото хидравлично масло. Идеи откъде може да се получава това? Зареждам само Екто 98, откакто го има. Може ли да е от него? Сипвал съм и добавка Лики Моли Мотор Протект, но нямам спомени тя да е червена, освен това цвета се появи постепенно. Та очаквам идеи.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Виждал съм няколко мотора така като съм ги правил. Главата червена, но все съм си мислил, че някакви добавки и точно определени масла го правят това. Както например селенията прави алуминиевата глава жълта. Но пробвай да смениш горивото. Примерно с ЕКО100. То е жълто. Докато 98 на лукоил е червено.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

С какво масло си в момента? Моето YAcco 15в50 като го източихме също леко червенееше...Чувал съм от Румен, че френските масла в частност Мотул така леко червенеят при източване се виждало най-добре. Все пак той пазарува от Проспийд маслата за клиентските си коли. Тоест маслото не е менте, а и това явление с червенеенето го е наблюдавал с години и хиляди сменени масла Така, че според мен не е проблем
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Маслото е Селения Туринг от няколко смени насам, досега не е червенеело. Освен наистина някакви добавки в бензина (съответно отлагания) да го оцветяват така.
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

А при всяка смяна досега ли си слагал от добавката за маслото?

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Не, тя се слага на всеки 60000. Но и при първото добавяне не помня да е било така.
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Аз знам, че на бензиновите коли главите им се налепят с една червеникава субстанция, която се получава от кофти бензин...
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Ми то мотула и на метан си червенее след10-15 000 км.,надали е от бензина,и със кастрол тхт съм виждал червена щека след 20 000 км,а колата я карах само на пропанбутан.Вероятно се получава някакво червено съединение заради окисляването, което неизбежно настъпва по време на експлоатацията,но дали е нарочно червено не знам.
                Last edited by 546; d.m.y г., 23:13.

Comment

И аз съм виждал почервеняло масло на кола която се кара на метан.
                  Незнам каква беше марката на маслото но според мен е по-вероятно да е от него отколкото от горивото
                  Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Working...
                  X