Известие

Collapse
No announcement yet.

Картер - заварка или нов?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Картер - заварка или нов?

Според Вас това може ли да се завари, или трябва да се взима нов? Ако някой има впечатления да сподели къде в Пловдив мога да го занеса?
    Attached Files
    Аlfa Romeo 156 1,8 TS
    Fiat Bravo - 1,6
    Hyundai i20 - 1,2

Всеки кадърен заварчик, с заваръчно дето може да заваря алуминии може да свърши тази работа.......виждал съм къде, къде по разпрани от този, закърпени.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Може да се завари картера,моя е заварян във Варна и няма никакви проблеми от 1 година е така заварен,отиди при някой майстор да ти го направи,няма смисъл от нов тоя не е спукан много......
      Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Отиваш в Маркита купуваш "маджун заварка" ,това е едно като пластелин от две части,синьо и жълто.
        Струва около 3 лв,с това чудо сме залепили картер разцепен на мерцедес сл300 и радиатор на климатика пак на мерцедес е250. Колега е лепил воден радиатор.
        Успех

http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=11371
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Вова, стига бре, тва пластелина е малко ташак.....
          Ако ще взима лепило поне да е течен метал, в Маркитата има на Бизон и малката разфасовка е на тази цена....

За заварка, караш по бул.Руски след моста на Гирджика завиваш на светофара на дясно, посока Нева и там където пътя прави завой на дясно и улицата става по-голяма в дясно има аргон, работят доста професионално.....
          Last edited by haljscho; d.m.y г., 21:30.
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

И аз бях скептик ! Течния метал в повечето случаи прави само калъп и се отлепя.
            Най-добре е аргон както каза, но пластелина е за мързеливите !
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
              Вова, стига бре, тва пластелина е малко ташак.....
              Ако ще взима лепило поне да е течен метал, в Маркитата има на Бизон и малката разфасовка е на тази цена....

За заварка, караш по бул.Руски след моста на Гирджика завиваш на светофара на дясно, посока Нева и там където пътя прави завой на дясно и улицата става по-голяма в дясно има аргон, работят доста професионално.....
              И аз си мислех, че е ташак, ама лепи идеално и се втвърдява учудващо добре!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз съм с такъв пластелин (или подобен), сложен преди 5 години (уж временно) и още не е мръднал
                '05 166 V6
                '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Май не се изразих правилно, за което се извинявам.
                  Не, че не лепи, но ми се струва, че течния метал е по-сигурен......
                  А пластелина като цяло е добър, обаче въобще не държи на удар, доста е крехък, то не, че и течния метал ще издържи на кой знае колко по-силен удар, но след като се разбърка, се нанася доста по-добре и може би ще уплътни както трябва........
                  Както и да е, заварката си е заварка.....
                  sigpic
                  GT- JTDm 150

Comment

Май не се изразих правилно, за което се извинявам.
                    Не, че не лепи, но ми се струва, че течния метал е по-сигурен......
                    А пластелина като цяло е добър, обаче въобще не държи на удар, доста е крехък, то не, че и течния метал ще издържи на кой знае колко по-силен удар, но след като се разбърка, се нанася доста по-добре и може би ще уплътни както трябва........
                    Както и да е, заварката си е заварка.....
                    Мисля че в случая важното е не само как лепи ами и колко градуса издържа. Това като гледам стига до 300 градуса което си е сериозно. Аналога на Бизон е до 130 ако не се лъжа
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Моя е лепен с аргон,липсваше пърче около 10х10 см,после с течен метал го шпакловах отвътре и за над 10 000 км съм Ок,малко сълзи от пробката,нарязохме нова резба,ама не е болка за умиране.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

А пластелина като цяло е добър, обаче въобще не държи на удар,
                        щото картера държи на удър ?? ,
                        по добрия вариант е пластелина
                        Течния метал от топлиините разширения се отлепя на люспа
                        Volvo S80 2.0 T5 180hp
                        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
                          щото картера държи на удър ?? ,
                          по добрия вариант е пластелина
                          Течния метал от топлиините разширения се отлепя на люспа
                          Под удар имам предвид ако нещо например да се присурка някъде или нещо по-слабичко дет картера или заварка няма кво да и стане..... А не да се праснеш в някой бордюр или паве например......

Пък с течен метал едно време съм лепил блоковата ос за кожуха на скоростната кутия на Москвич и да ти кажа доста време си седеше там без да мръдне.....

Ся, то може и едно време лепилото да е било по-истинско от сега, то тогава по ония години се продаваше само на едно място в Пловдив....
                          sigpic
                          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                            Моя е лепен с аргон,липсваше пърче около 10х10 см,после с течен метал го шпакловах отвътре и за над 10 000 км съм Ок,малко сълзи от пробката,нарязохме нова резба,ама не е болка за умиране.
                            Това, че си го намазал отвътре може да ти създаде проблем, ако се отлепи парче и застане на смукателя на маслената помпа.... тия неща се мажат отвън, въпреки, че изглежда по-грозно.
                            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Working...
                            X