Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да почистим датчика за авто-регулирането на климатроника AR 156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да почистим датчика за авто-регулирането на климатроника AR 156?

Понеже датчика за автоматичното регулиране на температурата се затлачва с боклуци, което пречи на правилната му работа - се налага почистване. Как се прави, съм посочил на снимките в темата.

1. Сваляте плеъра.
    2. Сваляте калъфчето на скоростния лост.
    3. Отваряте пепелника и го махате - зад него има болтчета 2 бр.
    4. На снимката съм посочил местата където има крепежни изделия.
    5. След като ги развиете всички, издърпватевнимателно откъм скоростния лост, понеже горе до уредите има две ушенца който държат фасадата
    6. Издърпвате датчика, като изтегляте зъбчето кето го държи.

http://clubalfaromeo.com/forum/attac...1&d=1321024635

7.Разглобявате много внимателно датчика, който представлява моторче с перка която засмуква въздуха от купето и терморезистор който подава данни на компа на климатроника за температурата в купето. Затлачването се получава точно при перката.
    8. Почиствате внимателно с мека четка и затваряте.
    9. Следвате стъпките от 6 до 1 за сглобяване, като при повторно затягане на винтовете - не натягате много, че се чупят пластмасите!!!
    Attached Files
    Last edited by GammaRay; d.m.y г., 11:17. Основание: корекция
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Браво! Посмъртно не знаех, че има вентилатор. Хиляди компютърни съм почистил, ама си нямах и на идея за този... Ще разглобявам!
    Alfa 75- Ex
    Lancia Lybra 1.8

Comment

С въздух под налягане. Няма нужда от разглабяне, освен ако вече не скърца
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Е, то т'ва е ясно, че ще се намери някой да го каже. Все пак, не ти ли е интересно как работи този датчик? Аз съм показал, кака се чисти по истинския начин - без да вкарваш натрупания боклук по него в таблото!
        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
          Е, то т'ва е ясно, че ще се намери някой да го каже. Все пак, не ти ли е интересно как работи този датчик? Аз съм показал, кака се чисти по истинския начин - без да вкарваш натрупания боклук по него в таблото!
          Колега, боклукът не е толкова много. А в сравнение с този, натрупал се вече под таблото е направо нищо
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Само да вметна,че това е датчик,който мери температурата в купето,датчика който регулира температурата на климатроника е друг и се намира вътре в кътията на парнто/той мери температурата на входящия въздух/
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
            X