Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцащи предни носачи, решение?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
    И при мен скърца предницата,на моменти е много дразнещо,но не съм навит да свалям всеки път щом се разкърца нещо.С полиеретанови тампони на стабилизиращата щанга съм и на всички носачи-марката на носачите ми е TRW.Няма ли решение без сваляне,примерно пръскане с нещо?
    Като те мързи да гресираш - сложи си гумени, аз така направих, полиуретана се разскърца, аз си карах, съсипах ги тотално и се върнах към добрата стара гума
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Май никой не го мързи, ама се опитваме да минем евтино ако може.

Гресирането без сваляне опция ли е?

Освен това тия тампони на носачите не могат да се сменят без носачите.

Comment

Първоначално публикувано от raz0r Покажи съобщение
        Колата е 156 1.9 JTD '98 година.
        Тия цени за да ни подтискаш ли ги сложи?
        Не го пуснах заради цените, а да видите къде се намират тампоните на стабилизиращата щанга - на мен също не ми е изпила чавка мозъка (все още) да купувам щанга заради два тампона по 7-8-10 лв.

---------- Post added at 10:56 ---------- Previous post was at 10:54 ----------

Май никой не го мързи, ама се опитваме да минем евтино ако може.

Гресирането без сваляне опция ли е?

Освен това тия тампони на носачите не могат да се сменят без носачите.
        Могат колега, могат - аз съм сменил всички видове тампони по носачите, даже с малко повече настояване си намерих "МУУГ" за долните
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Чакай сега. Ти си убеден, че скърцането е от стабилизащата щанга, а не от носачите?

В моя случай е от носачите, бутахме колела в един сервиз.

Виж, ако смяната на тампони по носачите е възможност, защо всички сервизи отказват да го правят?

Говорим за точно тази алфа нали? - 156 1.9 JTD '98 година.

Ако ти знаеш къде и колко струва, кажи, защото аз малко вече се срамувам да возя хора в тая кола. То това скърцане е ужасно.

Comment

...Виж, ако смяната на тампони по носачите е възможност, защо всички сервизи отказват да го правят?
            Предполагам, защото шарнира си остава същия и това може да ги притеснява, че ще създаде проблеми.
            ...Ако ти знаеш къде и колко струва, кажи, защото аз малко вече се срамувам да возя хора в тая кола. То това скърцане е ужасно.
            Ако ще слагаш полиуретанови, слагай и гресьорки, но разумно, защото лично мен това разпробиване на носещи елементи ме притеснява.
            Last edited by Liminat; d.m.y г., 11:09.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Чакай сега. Ти си убеден, че скърцането е от стабилизащата щанга, а не от носачите?

В моя случай е от носачите, бутахме колела в един сервиз.

Виж, ако смяната на тампони по носачите е възможност, защо всички сервизи отказват да го правят?

Говорим за точно тази алфа нали? - 156 1.9 JTD '98 година.

Ако ти знаеш къде и колко струва, кажи, защото аз малко вече се срамувам да возя хора в тая кола. То това скърцане е ужасно.
              Аз никъде не съм написал, че твоята кола скърца от стабилизиращата щанга - отговорих на въпрос на друг колега, свързан с тази щанга.
              На мен за долните носачи цената ми излезе към 60-70 лв. на бройка, включително рециклирането на шарнира. Вече съм минал 25 -6-7 х. км. с тях и още са здрави. Това е цена без труд, щото труда и за нов и за рециклиран е един. Всички сервизи нямат нищо общо с "нашите" сервизи, гледам че си от София, влез в раздел платени и си избери един от 3,4,5 или 6 -ти ред - всеки от тях ще ти свърши тази работа, ще ти сложи най-доброто и няма да те е срам да возиш хора.

Comment

Колата е 156 1.9 JTD '98 година.
                Тия цени за да ни подтискаш ли ги сложи?
                Ако смениш и четирите с ТРВ и сложиш един полиуретанов тампон на стабил. щанга и ще заспи поне за 70 000 к.
                Аз направих компромис с долните и с тампона и след 10 000 к, пак лопам и лятото скърцам.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Каква марка долни сложи?
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

И моите скърцаха зверски (гумени)и ги напръсках с един спрей и вече към месец са тихи,евтино и бързо.Вдигам колата с крика да имам достъп и пръскам тампоните на горния носач,после разкалащам колата нагоре надолу да проникне смазката.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Каква марка долни сложи?
                      Да си призная честно, дори не попитах адаша в клубния какви сложи, каза само, че за горните ТРВ ми гарантира, но за долните не. Преди две години ми струваха 150 бройката/долните/ и 180 горните ТРВ. Долни ТРВ излизаха 250 бройката, сега ме е яд че се стиснах 200 лева.
                      Ааааааа ама ти си мой човек значи. хахахахаха Чак сега видях!!!!!!!!!!
                      Кажи му на адаша, че лопам и ще идвам при него скоро и ако е горен носач, ще си сменя името.)))), ако ходш при него де.
                      Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 11:50.
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

Днес като се видим ще му предам За горните точно вчера си говорихме с него, че се кълне в ТРВ...За долните каза, че може да се експериментира там с марки и горе-долу за цената си се държали прилично...
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

TRW си е TRW. Не е случайно, че един долен струва колкото 3 "нонеймки".

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                            TRW си е TRW. Не е случайно, че един долен струва колкото 3 "нонеймки".
                            Горните TRW като ги купих, бяха смазани тампоните, едни други много преди това - не
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

Оставам с впечатлението, че моите носачи са пълни боклуци, но ми се ще да ги употребя максимално.

Колега, с какъв спрей си ги напръскал?

Иначе за сервизите, едно лирично отклонение - преди да немеря Бобо и две морги за супер евтини части беше адски скъпо и нетрайно удоволствие да поддържам тази кола в работно състояние.

Comment

Ако носачите са ти ги слагали в Екстрийм и те са ти ги продали, силно ме съмнява да са някакви боклуци...
                                Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 14:38.

Comment

Working...
                                X