Известие

Collapse
No announcement yet.

Загряване на задните спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Загряване на задните спирачки

незнам дали е тука мястото за моя въпрос но съм нов и още неориентиран към форума та тази вечер отидох у 1 приятел и колата стоеше отвунка за 5 6 часа качвам се прибирам се което е на 2 км горе доло слизам и ми замириса на изгоряло погледнах задна лява гума и диска на спирачката беше червен и пукаше беше се нажежил много от кво може да е това ?
    Alfa Romeo 146 1,9 JTD

Първоначално публикувано от alfafen93 Покажи съобщение
    незнам дали е тука мястото за моя въпрос но съм нов и още неориентиран към форума та тази вечер отидох у 1 приятел и колата стоеше отвунка за 5 6 часа качвам се прибирам се което е на 2 км горе доло слизам и ми замириса на изгоряло погледнах задна лява гума и диска на спирачката беше червен и пукаше беше се нажежил много от кво може да е това ?
    че не е за тука темата не е

но все пак има няколко отговора - единия е да си карал на ръчна.

другия е да са ти запекли жилата от студа и все едно си карал на ръчна.

третия е да са ти се скапали водачите на накладките и пак все едно си карал на ръчна

абе мани я тая ръчна бе за да ти е мирна главата
    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Да продъжа с вероятностите
      Запекло цилиндърче
      Разложено маркуче
      И щом диска не е станал жълт може и да го бива още.лагера също може да е готов.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
        Да продъжа с вероятностите
        Запекло цилиндърче
        Разложено маркуче
        И щом диска не е станал жълт може и да го бива още.лагера също може да е готов.
        бива го другия път чугуна на диска се е ретемперирал и е натрупал напрежения след това прегряване, ако не го е изкривил пак е добре, лагера е коксувал смазката според мен а джантата и гумата ... добре че са цели.
        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Най-вероятно е било замръзнало жилото.
          След тая простотия, смяната на диска, накладките и поне на греста в лагера е задължителна.

Темата си е за "Общ технически".

Колега, добре дошъл!
          Добави в подписа си,каква е белисимата!
          Това спестява много въпроси, а освен това ще ти отговорят правилните хора, а не изобщо!
          Успех във Форума ни!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от alfafen93 Покажи съобщение
            Покажи уважение към форума!!! ПИШИ ГРАМОТНО!!!

Comment

Да, аз гледам да не ползвам ръчната зимата освен като оставям колата за малко. Иначе ми се случи два-три пъти сутрин спирачките да стържат на 1-2-3 натискане, предполагам повърхноста на дисковете кондензира и в последствие се заледява. Ако си я оставяш на ръчна натисни спирачката няколко пъти преди тръгване до долу, та ако има някое спекло бутало да се размърда.
              sigpic

Comment

Колега принципно като блокират жилата като караш назад отпуска най-бързо. И аз наскоро имах подобен проблем и се оказа клеясало цилиндърче

Comment

И какво помага карането назад на дискови спирачки?
                  alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

И на мен ми е интересно....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Отфоварям и на двамата!
                      С Нищо
                      Карането назад помага само на подобните на москвич 412 спирачки.
                      Тоест барабанни!
                      Евентуално!
                      Може би!
                      Абе не знам
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Карането назад, или по-скоро, "лашкането" напред-назад на автомобила може да помогне само в случаите ако челюстите са блокирали заради спекли водачи. При това "лашкане" се имитира разклащане на водачите наляво-надясно и така вероятността да отпуснат, се увеличава... но пък не е задължително и да помогне.
                        В случаите на замръзнали жила, това упражнение със сигурност не помага.
                        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

При мен колега го има същия проблем от жилото се оказа, без да е скъсано или наранено.Ако е от ръчната като я дръпнеш и я пуснеш при повторно дърпане трябва преди първия зъб да осещаш леко съпротивление ако ръчната се усеща все едно няма въже то тя е самръзнала като при мене си за въжета.

Comment

Working...
                          X