Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно испускателната система

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно испускателната система

Преди време си махнах катализатора,по точно го изпразних от садържание и сега стои само кутията.Възможно ли е да ми се качи разхода и какво мога да направя или да сложа на негово миасто за да си е нормално положението?

не е добра идея да го изпразниш само,по добре е да сложиш резонаторно гърне на негово място,а ако нямаш възможност поне права тръба,иначе хубаво резонаторно е около 30 лв
    Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Аз сам чувал за резонансно гарне но незнам дали има ниакакав смисал от него или ще си дам парите на виатара.Затова се консултирам сас вас.

Comment

Има смисъл-обира високите честоти...........ако го няма звука е грозен.....е,не винаги

Comment

Мани го тоиа звук вайното е да работи правилно и така както е дали е правилно това ме интересува.

Comment

Първоначално публикувано от belov
            Мани го тоиа звук вайното е да работи правилно и така както е дали е правилно това ме интересува.
            По принцип колкото по-малко гърнета толкоз по-добре,но зависи за каква кола иначе аз мойта я карам с тръба вместо катализатора-малко е шумна и изкарва един метален звук на който преди не обръщах внимание но сега вече ме дразни и май ще слагам резонанс.Но за сметка на тва ще изхвърля средното гърне и ще сменя с ново задното
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Бе да ти кажа аз съм с резонанс и в началато звъненето ме кефеше ма сега като че ли се поусили и нещо не ме кефи......незнам скапва ли се кво ама не е год като в началото.
              98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Аз пък съм само с крайно гърне и рева на зла гад

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                Fiat Bravo 1.6 1997
                Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Решил съм да разкарам катализатора и сега сондирам за мнения
                  Алфата ми е на 180000 по километраж и почти съм сигурен че катализатора й е заминал (мирише гадно от аспуха). Та да питам който е махал, има ли разлика във вървенето преди и след? Иначе ше слагам тръба, шума за мен не е определящ фактор Тя и бездруго си е по-звучна заради филтъра.

пп Досега няма някой да съм возил (включително и жени) да не се е изкефил на звука на боксера. Как пее само, особено като мине 4000rpm....
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Разлика във ъврвенето се усеща ама малко
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Маи и вав ражода се усеща поне при мене и дранчи много гадно като е изданен катализатора иавно ниама проблем и ще си слоя и аз една трабица

Comment

Разхода в + или -
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

определено в -

Comment

Тези дето ви ги разправят,че с резонаторно гърне,газовете се изсмуквали по-добре и др. глупости ги забравете-едно и също е със правата тръба,че и май е по-добре с права,разликата е единствено че е по-шумна,колкото до вървенето -почти няма разлика
                            GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Абе пичове недейте ги слага тези тръби, па 30-40 лв е едно гърне направете го кат хората. Разлика във вървенето може да усетиш и то доста ако ти е запушен много катализатора, при тебе щом мирише начи е доста запушен. Като служите гърне дефакто си запазвате катализатора, кой знае може да ви дотрябва по-натам! А пък на който му е зор, запушени катализатори се изкупуват по 20 лв. - ето ти резонатор почти без пари
                              Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Working...
                              X