Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за 2.0 V6 TB в 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за 2.0 V6 TB в 147

Здравейте ,
    Както личи от заглавието решихме да поставим TB мотор от GTV в Алфа 147 ,която заводско е със 2.0 ~150к.с.

147цата има абсолютно всички екстри
    ASR , автопилот , климатроник и т.н.
    Нещото ,което най-много ме притеснява е електрониката и това ,че тя е с електронен дросел, а TB мотора е с механичен.

Затова пускам тази тема с надеждата да се появи някой човек ,който е компетентен и да знам ,че може да навърже електрониката качествено , за да работи климатроника коректно.
    Не видях подобен проект , но всяка една информация или графика дори и на друг език ще ми е от полза.

Ще ви държа в течение и ще споделяме всякa еднa стъпка по този неразумен swap.
    Благодаря!

От какво е двигателя?

Опс, видях. Темпомата ще отпадне май...
    Last edited by didod; d.m.y г., 19:35.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Не само той ще отпадне... При 147 цялата електроника контактува по CAN.... Турбо мотора и неговата електроника нямат нищо общо...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ясно е ,че темпомата няма да работи.
        Това не е проблем.

Най болния проблем ми е климатроника , както и скоростомера и оборотомера.Затова първо е хубаво да попиташ хора ,които са минавали през подобен път.

Comment

Първоначално публикувано от HuKo Покажи съобщение
          Това не е проблем.

Най болния проблем ми е климатроника , както и скоростомера и оборотомера.Затова първо е хубаво да попиташ хора ,които са минавали през подобен път.
          Ти май не прочете по-горния пост - как ще вържеш EКУ-то на новия мотор с електрониката на 147 където всичко е по CAN шина
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от HuKo Покажи съобщение
            Това не е проблем.

Климатроника може да се направи да работи, скоростомера и оборотомера също
            Last edited by Bobo; d.m.y г., 23:31.
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мое мнение е че ако искаш да си направиш колата културно, за да си я караш всеки ден като нормална такава и да е бърза е по-добре да си купиш ГТА-а просто. или 156 ГТА
              примерно http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=wahu4s3gsraq накрая масрафа е същия и пак нямаш истинска кола като ГТА

а от англия може да се вземи още по-тънко и с наличните части да си обърнеш волана.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

А мотора на opel Astra gtc след 2005, която е 2000 16в турбо той по Can ли чете?
                Bmw 535d LCI 410WHP(Hybrid turbo FMIC) 12.8 -400m
                BMW F13 M6
                BMW X6 3.5d
                Mini cooper r56 lci
                Alfa romeo Gt 1.9 jtd Eibach anti roll bars, eibach springs,Koni suspension, gtb2056vzk,Fmic, full exhaust 76mm, Quife, brembo brakes 330mm

SPRINTAUTO Service

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Климатроникаможе да се направи да работи, скоростомера и оборотомера също
                  А другите системи ще станат ли? А и 147 са с потенциометър на педала на газта
                  Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                  0879369082

Comment

2.0 V6 TB го има също с електронен дросел в Алфа 166.
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Тази тема доста ще се проточи.......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                        2.0 V6 TB го има също с електронен дросел в Алфа 166.
                        Да ма няма CAN

---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:29 ----------

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                        А другите системи ще станат ли? А и 147 са с потенциометър на педала на газта
                        Е и? Преправя се въпроса е че не е лесно и просто иска си някой да знае как

---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Тази тема доста ще се проточи.......
                        Няма да е много

---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                        Мое мнение е че ако искаш да си направиш колата културно, за да си я караш всеки ден като нормална такава и да е бърза е по-добре да си купиш ГТА-а просто. или 156 ГТА
                        примерно http://www.autoscout24.eu/Details.aspx?id=wahu4s3gsraq накрая масрафа е същия и пак нямаш истинска кола като ГТА

а от англия може да се вземи още по-тънко и с наличните части да си обърнеш волана.
                        Е за кво аз примерно имам всички части че да му преправя неговата на ГТА
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                        X