Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирачките - СПЕШНО!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със спирачките - СПЕШНО!!!

Току що, докато си натисках педала на спирачките за да проверя дали челюстите на задна дясна гума не са блокирали (защото задния диск все ми грее) - се спука едната метална тръбичка на спирачната система. Става въпрос за тръбичките които свързват предния и задния разпределител.
    Може ли някой да ми каже каква е общата дължина на тези тръбички?
    Като си помисля, че утре трябва да пътувам до Пампорово... и все пак добре, че проблема изникна днес, а не по пътя ...
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Продължавам с моя проблем...
    Дължината на тръбичката вече горе-долу я определихме. Става въпрос за 2 къси тръбички - около 55 см, които влизат в задния разпределител, намиращ се над задния мост на автомобила. Сега обаче "злободневната" тема е - как да бъдат подменени въпросните тръбички. Единият им край е лесно достъпен, но другият - ...е нема начин да се бръкне там и да се развие гайката, без да разглобя половината задница. Днес стартира мероприятие по сваляне на резервоар, генерация и... не се знае още какво.
    Моля, ако някой се е борил с този проблем, да ми даде съвет, защото никак не ми се нрави идеята майсторите да ми разглобят половината "периферни устройства", защото от личен опит знам, че сглобяването после винаги е претупано!!!
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

...моята одисея продължава...
      След неколкократно сваляне и качване на резервоара (защото вски път все нещо са забравили), спуканите тръбички бяха подменени с нови. Майсторите ме увериха, че системата е обезвъздушена "ДОБРЕ". Да обаче, качвам се на колата, натискам педала на спирачката и усещам как започва да стиска челюстите чак когато стигне в долно положение. Това ми навява на мисълта, че има въздух в системата. Ако е така, има ли и други обезвъздушаващи вентили по спирачната система, освен на 4-те колела?
      Моля, дайте съвет, че вече съм обезумял от нерви!!!

Comment

Пробвай с обезвъздушаване на сп. помпа от тръбичките. Аз бих си обезвъздушил всичко сам пак, ей така за всеки случай - спирачки са все пак, не е нита за регистрационния номер да са ми правили някакви "майстори".
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi
          Пробвай с обезвъздушаване на сп. помпа от тръбичките. Аз бих си обезвъздушил всичко сам пак, ей така за всеки случай - спирачки са все пак, не е нита за регистрационния номер да са ми правили някакви "майстори".
          Тренди, откъде има най-лесен достъп до тези тръбички?
          Вчера отварях капака и... от там наникъде не може да се бърка

Comment

До 3 от 4-те се бърка като си изчанчиш ръцете, за четвъртата (тази за предно ляво колело) - като свалиш всичко което ти пречи (капака на въздушния филтър с дебитомера направо и въздухопровода от 2-рия до инжекциона). Така, че ако го правиш, най-добре си разчисти място.
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...

Comment

До 3 от 4-те се бърка като си изчанчиш ръцете, за четвъртата (тази за предно ляво колело) - като свалиш всичко което ти пречи (капака на въздушния филтър с дебитомера направо и въздухопровода от 2-рия до инжекциона). Така, че ако го правиш, най-добре си разчисти място.
              Е, ти направо ме окуражи... :-/

Преди малко ходих да я гледам долу и видях, че на спирачната помпа в единият й край има някаква резбова тапа (нещо като пробка) с вътрешен шестостен за лимбусен ключ. Ако развия въпросната пробка, дали ще може от там да се обезвъздуши, без да развивам останалите тръбички?
              В противен случай - ситуацията е точно такава както ти я описваш - уууужжжжжжааааассссссс!!!!

Comment

Незнам тази тапа за какво е. На колегата Hristian37 процедирахме, както съм ти описал - покривихме си ръцете и 1 тръбичка неможе да се стигне по никакъв начин. Следващият път направо махна описаните пречки и вече има достъп до всичко.

Comment

Незнам тази тапа за какво е. На колегата Hristian37 процедирахме, както съм ти описал - покривихме си ръцете и 1 тръбичка неможе да се стигне по никакъв начин. Следващият път направо махна описаните пречки и вече има достъп до всичко.
                  ...то хубу... ама все пак не требе ли мотора да работи докато натискам спирачките?

Comment

Не е задължително, просто ти заяква (и схваща) повече кракът, с който помпаш .

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                      ...то хубу... ама все пак не требе ли мотора да работи докато натискам спирачките?
                      Напротив мотора НЕ трябва да работи
                      А тапата която си видял няма да ти свърши работа тя е за втори кръг отзад при теб няма

П.С. колата има ли абс?
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                        Напротив мотора НЕ трябва да работи
                        А тапата която си видял няма да ти свърши работа тя е за втори кръг отзад при теб няма

П.С. колата има ли абс?
                        Да, колата е с ABS и има 2 отделни кръга на спирачната система...
                        Помагайте момчета със съвети, щото още се движа като камикадзе из улиците на града... Ще взема да се натреса някъде...

Comment

Такаа значи обезвъздушаването започва от помпата на абс-а отгоре на помпата на абс-а четирите тръбички ги обезвъздушаваш една по една. После в този ред обезвъздушаваш колелата:

1.Задно дясно
                          2. Задно ляво
                          3. Предно Дясно
                          4. Предно ляво

И си готов

П.С. Приготви си спирачна течност за доливане - хубаво е да си търпелив и да изхвърлиш повечко течност За да не правиш мизерия на земята и за да не губиш много течност вземи един прозрачен маркуч и го лсагай на пробките на колелата докато обезвъздушаваш - така можеш да събираш течността в съд и едновременно да виждаш дали излиза въздух
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                            Такаа значи обезвъздушаването започва от помпата на абс-а отгоре на помпата на абс-а четирите тръбички ги обезвъздушаваш една по една. После в този ред обезвъздушаваш колелата:

1.Задно дясно
                            2. Задно ляво
                            3. Предно Дясно
                            4. Предно ляво

И си готов

П.С. Приготви си спирачна течност за доливане - хубаво е да си търпелив и да изхвърлиш повечко течност За да не правиш мизерия на земята и за да не губиш много течност вземи един прозрачен маркуч и го лсагай на пробките на колелата докато обезвъздушаваш - така можеш да събираш течността в съд и едновременно да виждаш дали излиза въздух
                            Еиииииии... МЕРСИ човеко... !!!
                            Това вече звучи доста по-обнадеждаващо Тръбичките на АБС'а са къде къде по-достъпни
                            Още веднъж - БЛАГОДАРЯ за съвета!!! В събота планирам да я сборя пущината

П.П.
                            днес ти пуснах съобщение на КЮ'то, та да знаеш, че ако некой ти иска оторизация - аз съм

Comment

Тренди, откъде има най-лесен достъп до тези тръбички?
                              Вчера отварях капака и... от там наникъде не може да се бърка
                              Олелей защо ли ми е много познато . Малей само , ако знаеш с какво се захващаш Следаващият път само в сервиз никаква самодейност.
                              Само 3 часа се борих докато сваля сервото и помпата.
                              Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                              Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
                              X