If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
притеснително е как ще се държи двигателя след промивката.
Нищо притеснително най-много да потропват малко повдигачите
Оня ден като карах колата на майстори покрай премеждията ми с картера, на човека му направи впечатление че повдигача ми се разтропал та зе да ми дава акъл. Мен ми се види бошлав работа, ама дай да споделя тук, да видим кво ше кажете вие
Та човека каза, преди да сменя следващия път маслото, да налея 100 мл газ и да оставя двигателя да поработи на място 10-15 мин. В този период от време щяло да се усети как постепенно шума от повдигача изчезвал Често го били практикували при пасаторите, понеже там често се бил наблюдавал този проблем. Газта изчиствала нагара или квото там предизвиква чукането на подвигача. Има ли няква логика и нещо истинно в тая работа?
‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части
Рецептата ми напомня все едно да караш с бензин в маслото (че и по-зле).
Отворете мотора и го почистете. Отлаганията явно са от лошо масло. Флъш-добавките ще помогнат. Ако ви мързи - пробвайте с промивно масло - има си специално такова но с него не се кара - само на място се промива мотора.
Рецептата ми напомня все едно да караш с бензин в маслото (че и по-зле).
Отворете мотора и го почистете. Отлаганията явно са от лошо масло. Флъш-добавките ще помогнат. Ако ви мързи - пробвайте с промивно масло - има си специално такова но с него не се кара - само на място се промива мотора.
Отлаганията са от това,че откак е купена тая кола,предишния мръльо не е сменявал маслото
аз съм ползвал от Редекс Флъш - www.cmi.bg, ефекта е готин.
Вдига се налягане, работи равномерно и тнт, в ЕМ-комплект бяха водили една хонда със запекли сегменти и и бяха мерили компресията преди и след, доста промени. Там бяха ползвали друго промивно масло.
А това нормално ли е: Днес на Цариградско стигнах за момент 5000 оборота това в началото и на отбивката за Младост колата запуши като трабанче . Спрях но за малко че там правех задръстване, но след като запалих колата нямаше проблем. Колата не е карана дълго време аз до сега съм и навъртял 200 км. и досега не сме я ръчкали, максимум 4000 оборота.
абе не знам но и моята не беше карана няколко месеца ив началото като я взех от време на време изпушваше,но това беше първиат ,вторият месец после спря.
абе не знам но и моята не беше карана няколко месеца ив началото като я взех от време на време изпушваше,но това беше първиат ,вторият месец после спря.
Абе явно има такъв момент щото и аз така в началото на едно връщане към София карам карам и по едно време гледам в огледалото некво пушене и викам лелеее са ако закъсам кофти (още имах леки притеснения че италиянките не стават) и викам *** му майката понамалих.....и изчезна после пак засилих и немаше грижи. В последствия още веднъж се случи пак на магистралата ама напълнен яко и с климатик, но пак за много малко и от тогава до сега повече от година и нещо не е имало подобна случка.
Абе явно има такъв момент щото и аз така в началото на едно връщане към София карам карам и по едно време гледам в огледалото некво пушене и викам лелеее са ако закъсам кофти (още имах леки притеснения че италиянките не стават) и викам *** му майката понамалих.....и изчезна после пак засилих и немаше грижи. В последствия още веднъж се случи пак на магистралата ама напълнен яко и с климатик, но пак за много малко и от тогава до сега повече от година и нещо не е имало подобна случка.
Кви притеснения си имал
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Отскоро съм собствник на 156 и като отворихме капака на клапаните "нямям думи" имаше нещто като грес,дали е било добавка или нешто от сорта незнам,но да попитам как да се изчисти,защото мисля че е запушило каналите на маслото на разпределителните валове че може и повече дали ще стане с тия флъш добавки благодаря предварително
от всички мнения само джеими е прав такъв мотор освен разглобяване нищо друго не може да го спаси от калта вътре
имам един клиент които така си налива какво ли не в мотора!!!
и резултата беше всичката кал на маслената попма!!! която пък от своя страна автоматично спря да качва масло и собственика доде се усети ко стаа горките лагери на горкия вал си отидоха естествено после отворихме сменихме почистихме и сега си кара с МОТУЛ 10w40 сменя на
10 000км и всичко е наред
та в краина сметка на мотор които има много кал по добре не му наливаите почистващи съставки естественно това е мое мнение не сте длъжни да се съобразите аз дори не съм маистор
Comment