Известие

Collapse
No announcement yet.

Свещи NGK неяснота за модела

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свещи NGK неяснота за модела

Лятото си подмених свещите, като старите бяха: NGK BKR6EKPA
    Купих си много на сметка от ebay NGK PFR6B еднополюсни - с който нямам проблеми и колата си върви добре и всичко е наред (мисля че с другите палеше от 1-ви път а сега с PFR6B гори 0,5л повече).

Интересното е че в сайта на NGK BKR6EKPA са еднополюсни и в ebay също, само в sparkplugscouk предлагат двуполюсни. От Италия ми я докараха с двуполюсните.
    Изобщо някой знае ли точно каква е разликата между двата модела ?
    Двата вида са от каталога, едните са посочени като алтернатива, двата модела са platinum, разликата която забелязах е 4 евро разлика на бройка.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
    Лятото си подмених свещите, като старите бяха: NGK BKR6EKPA
    Купих си много на сметка от ebay NGK PFR6B еднополюсни - с който нямам проблеми и колата си върви добре и всичко е наред (мисля че с другите палеше от 1-ви път а сега с PFR6B гори 0,5л повече).

Интересното е че в сайта на NGK BKR6EKPA са еднополюсни и в ebay също, само в sparkplugscouk предлагат двуполюсни. От Италия ми я докараха с двуполюсните.
    Изобщо някой знае ли точно каква е разликата между двата модела ?
    Двата вида са от каталога, едните са посочени като алтернатива, двата модела са platinum, разликата която забелязах е 4 евро разлика на бройка.
    Истинските за нашите капризнички са двуполюсните, както за 33S16V бяха Golden Lodge
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

BKR6EKPA са ти големите свещите и ако са точно този модел трябва да са двуполюсни платиниеви. FPR6B са пак големи двойноплатиниеви еднополюсни и по принцип би трябвало да са по-добри, но нищо не се знае
      Last edited by oem; d.m.y г., 20:56.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        BKR6EKPA са ти големите свещите и ако са точно този модел трябва да са двуполюсни платиниеви. PFR6B са пак големи двойноплатиниеви еднополюсни и по принцип би трябвало да са по-добри, но нищо не се знае
        Аз знам, че са големите .. но ми е интересно, че на пазара се предлагат същият модел, но еднополюсни BKR6EKPA - единични са случаите да са двуполюсни.

FPR6B са отлични и колата върви добре, но написах подозренията си че с двуполюсните палеше минимално, но по- леко и гореше съвсем по- малко.

В книгата на колата препоръчителни: FPR6B *алтернативни: BKR6EKPA
        Т.е. би трябвало тези първите да са по- подходящи все пак инженерите на Фиат са преценили за двигателя.
        А алтернативните по- скъпи .. аз си мисля, че може би са по- добри като са 2 полюсите.
        Чудя се дали да не си купя двуполюсните ... та за това беше ровенето и питането
        Last edited by flipz; d.m.y г., 21:21.

Comment

Разхода можа да бъде различен поради много други причини. Не се хвърляй да сменяш свещите. Хубави са си. Аз карам с този вид свещи, само че малко по-друг модел.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Разхода можа да бъде различен поради много други причини. Не се хвърляй да сменяш свещите. Хубави са си. Аз карам с този вид свещи, само че малко по-друг модел.
            Дори е много вероятно и да си внушавам, прав си .. защото зависи и от качеството на горивото, дали е чист възд. филтър .. някой друг датчик и тн студено-топло.

Но ето виж примерно в ngkpartfinder.co.uk
            Препоръчват:
            145 1.6* AR 67601 (DOHC) / PLUG Ø 10mm 03/97 –> 01/01 PMR7A 4259
            145 1.6* AR 67601 (DOHC) / PLUG Ø 14mm 03/97 –> 01/01 BKR6EKPA 2513

Т.е. по- скъпият вариант, благодаря за съвета, споделям мнението ти.

Comment

Working...
            X