Съфорумници не съм се сблъсквал с това, не намерих и подобен въпрос със търсачката. Смених зимните с летните гуми и сложих задните отпред, че са като нови (да отбележа: с тези гуми съм я купил), а предните са поизносени, но едната се оказа неправилно износена. Като карам градско с ниска скорост се чува специфичен звук, извън града изчезва. Недруса не съм забелязал да дърпа, а гумаджията каза, че не е проблем да я карам така единствено може да ме дразни звука или поне той така казва, въпроса е дали е така или не проблем ли е да си я карам така? Бих си закупил нови, но от доста време нямам доходи и момента не е подходящ и както върви няма да бъде и наскоро.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Неравномерно износена гума
Collapse
X
-
Не разбрах какъв точно е въпроса ти?
Защо се е износила?
Да караш ли с нея?
Или какво..?
Провери си предницата.Ако е износена много по единия борд,рискуваш след време примерно средата на пролетта да останеш по телове.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
-
Какво ще рече неравномерно износена ?
Сещам се за три типа неравномерно износена гума и трите поради различни фактори .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Да ползвам темата на колегата.При мен предна дясна гума ми е с 1-2 градуса по-голям страничен наклон и лятната гума е износена от вътрешната страна.Възможно ли е да е от тампона на макферсона?
Comment
-
Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщениеДа ползвам темата на колегата.При мен предна дясна гума ми е с 1-2 градуса по-голям страничен наклон и лятната гума е износена от вътрешната страна.Възможно ли е да е от тампона на макферсона?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Извинявам се, ако не съм се изразил ясно. Предна дясна гума е износена повече отвътрешната страна, а външната е малко е по-вискока и се чува нещо от сорта хуп-хуп-хуп. Въпроса е мога ли да си карам без проблеми така?ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" ≈ 140CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщениеИзвинявам се, ако не съм се изразил ясно. Предна дясна гума е износена повече отвътрешната страна, а външната е малко е по-вискока и се чува нещо от сорта хуп-хуп-хуп. Въпроса е мога ли да си карам без проблеми така?Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:05.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
+1
И да си оправиш предницата преди да съсипеш и още една гума .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеОкачването не е макферсон,а двоен лост,по принцип е възможно,опитай да вдигнеш на крик и разклати здраво колелото..Този тампон със сигурност е заминал , защото когато минавам някоя неравност(когато беше много студено)се чува стържест шум.Горния носач съм го сменил преди 5к км и тогава имаше имаше лек луфт колелото , но сега не съм я вдигал за да видя.
Comment
-
Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщениеЗнам , че не е макферсон , но така е по-лесно за обяснение.Този тампон със сигурност е заминал , защото когато минавам някоя неравност(когато беше много студено)се чува стържест шум.Горния носач съм го сменил преди 5к км и тогава имаше имаше лек луфт колелото , но сега не съм я вдигал за да видя.
сигурно ти скърцат онези тампони на горния носач,смажи ги и на стенд за проверка си е най-добре.
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениесигурно ти скърцат онези тампони на горния носач,смажи ги и на стенд за проверка си е най-добре.
Comment
-
Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщениеАз ходих на стенд и от там разбрах за наклона на колелото.Този тампон вече съм го взел и ще ходя брат ми да го смени и тогава ще видя как е.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеАко под тампон на макферсона разбираш тампона на амортисьора - да, смени го и си провери наклона. И виж в книжката колко трябва да ти е, че май са малко разбирачите на ходова част по тия стендове - трябва да ги наглеждаш какво правят. Отвиват свръзката м/у двете части на вътрешния накрайник е едното, не знаят как се регулира задницата, изобщо ...
Comment
-
Моята гума се оказа, че е износена вълнообразно и за това шуми. Казаха ми, че не е проблем така да се кара. Бях сменил преди няколко месеца задни амортисьори, но известно време бях карал с изпуснал амортисьор и от там се се получило това вълнообразно износване.ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" ≈ 140CV
sigpic
Comment
Comment