Известие

Collapse
No announcement yet.

Неравномерно износена гума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неравномерно износена гума

Съфорумници не съм се сблъсквал с това, не намерих и подобен въпрос със търсачката. Смених зимните с летните гуми и сложих задните отпред, че са като нови (да отбележа: с тези гуми съм я купил), а предните са поизносени, но едната се оказа неправилно износена. Като карам градско с ниска скорост се чува специфичен звук, извън града изчезва. Недруса не съм забелязал да дърпа, а гумаджията каза, че не е проблем да я карам така единствено може да ме дразни звука или поне той така казва, въпроса е дали е така или не проблем ли е да си я карам така? Бих си закупил нови, но от доста време нямам доходи и момента не е подходящ и както върви няма да бъде и наскоро.
    Last edited by Omni; d.m.y г., 21:47.
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Не разбрах какъв точно е въпроса ти?
    Защо се е износила?
    Да караш ли с нея?
    Или какво..?
    Провери си предницата.Ако е износена много по единия борд,рискуваш след време примерно средата на пролетта да останеш по телове.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Какво ще рече неравномерно износена ?

Сещам се за три типа неравномерно износена гума и трите поради различни фактори .
      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Да ползвам темата на колегата.При мен предна дясна гума ми е с 1-2 градуса по-голям страничен наклон и лятната гума е износена от вътрешната страна.Възможно ли е да е от тампона на макферсона?
        АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
        http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
          Да ползвам темата на колегата.При мен предна дясна гума ми е с 1-2 градуса по-голям страничен наклон и лятната гума е износена от вътрешната страна.Възможно ли е да е от тампона на макферсона?
          Окачването не е макферсон,а двоен лост,по принцип е възможно,опитай да вдигнеш на крик и разклати здраво колелото.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Извинявам се, ако не съм се изразил ясно. Предна дясна гума е износена повече отвътрешната страна, а външната е малко е по-вискока и се чува нещо от сорта хуп-хуп-хуп. Въпроса е мога ли да си карам без проблеми така?

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
              Извинявам се, ако не съм се изразил ясно. Предна дясна гума е износена повече отвътрешната страна, а външната е малко е по-вискока и се чува нещо от сорта хуп-хуп-хуп. Въпроса е мога ли да си карам без проблеми така?
              Може да завъртиш гумата на 180 градуса на джантата,но ще и обърнеш посоката на движението,за временно решение е по-добро,от колкото да продължи да износва износената страна.А това хуп-хуп сигурно означава че има скъсани нишки и гумата е крива,тоест за хвърляне.
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:05.

Comment

+1
                И да си оправиш предницата преди да съсипеш и още една гума .
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Окачването не е макферсон,а двоен лост,по принцип е възможно,опитай да вдигнеш на крик и разклати здраво колелото.
                  Знам , че не е макферсон , но така е по-лесно за обяснение.Този тампон със сигурност е заминал , защото когато минавам някоя неравност(когато беше много студено)се чува стържест шум.Горния носач съм го сменил преди 5к км и тогава имаше имаше лек луфт колелото , но сега не съм я вдигал за да видя.

Comment

Колега,гумата се е изкривила от спиране или удряне в ръм на бордюр.Има посукано или скъсано въже.Може да ти съсипе окачването.Смени я.

Comment

Знам , че не е макферсон , но така е по-лесно за обяснение.Този тампон със сигурност е заминал , защото когато минавам някоя неравност(когато беше много студено)се чува стържест шум.Горния носач съм го сменил преди 5к км и тогава имаше имаше лек луфт колелото , но сега не съм я вдигал за да видя.
                      сигурно ти скърцат онези тампони на горния носач,смажи ги и на стенд за проверка си е най-добре.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        сигурно ти скърцат онези тампони на горния носач,смажи ги и на стенд за проверка си е най-добре.
                        Аз ходих на стенд и от там разбрах за наклона на колелото.Този тампон вече съм го взел и ще ходя брат ми да го смени и тогава ще видя как е.

Comment

Аз ходих на стенд и от там разбрах за наклона на колелото.Този тампон вече съм го взел и ще ходя брат ми да го смени и тогава ще видя как е.
                          Ако под тампон на макферсона разбираш тампона на амортисьора - да, смени го и си провери наклона. И виж в книжката колко трябва да ти е, че май са малко разбирачите на ходова част по тия стендове - трябва да ги наглеждаш какво правят. Отвиват свръзката м/у двете части на вътрешния накрайник е едното, не знаят как се регулира задницата, изобщо ...
                          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Ако под тампон на макферсона разбираш тампона на амортисьора - да, смени го и си провери наклона. И виж в книжката колко трябва да ти е, че май са малко разбирачите на ходова част по тия стендове - трябва да ги наглеждаш какво правят. Отвиват свръзката м/у двете части на вътрешния накрайник е едното, не знаят как се регулира задницата, изобщо ...
                            Точно за този тампон става въпрос.С предишната кола имах същият проблем , но там се оказа шенкела крив , а тук няма шенкел.В събота ще си ходя брат ми да го смени заедно с датчик колянов вал и ще пиша дали има промени.

Comment

Моята гума се оказа, че е износена вълнообразно и за това шуми. Казаха ми, че не е проблем така да се кара. Бях сменил преди няколко месеца задни амортисьори, но известно време бях карал с изпуснал амортисьор и от там се се получило това вълнообразно износване.

sigpic

Comment

Working...
                              X