Колеги имам проблем с паразитната ролка на Алфата. Мотора е 2.4 JTD 136 коня. Въпросната ролка над 1 годинина си работеше идеално, но от няколко месеца насам започнаха ядовете. От началото на Януари вече съм я сменял 3 ПЪТИ и днес пак я чух и явно ще има и 4-ти. И трита пъти купих ролки на различни фирми от различни магазини. Някой има ли идея защо живота на тази ролка напоследък е толкова кратък?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Ролка 2.4 JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеЯ провери ролката на алтернатора, че ако е блокирала, може тя да им разказва игрите.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеА шайбата на коляновия?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Причината едва ли е в моторния отсек0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщениеКолега най вероятно попадаш на менте пробвай втора ръка или нова от александър ауто аз съм доволен от тях.По между другото внимавай да не пренатягаш ремъка нали знаеш че трябва да се върти на 90 градуса без огромно усилие.
Три пъти да купува само ментаци...пак леко съмнително.
Друга е причината.
Ролка динамо-казаха вече.
Демпфер-също казаха колегите.
Лагер климатик.
Прецакан/заял амортисьор на обтегача.
Или пък нещо правите не както трябва....
....аз друга причина не мога да се сетя....156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Ползвам темата. Колата е 156 1.9JTD 16V. От известно време когато мина през локва с висока скорост нещо ми се мокри по пистовия ремък и почва едно скрибуцане което се оправя за няколко минути, после стана постоянно което е по-силно след стартиране на мотора и после намалява до едва доловимо, но постоянно скърцане. Ходих на два сервиза разглобяваха сглобяваха и ефект никакъв, когато се свали ремъка нищо не скърца, всички ролки там на обтегач, генератор, климатик се въртят без грам проблем и паразитен звук, но сложи ли се ремъка и мина 200-300 километра работата става същата. Профилактично смених шайба на коляновия вал и обтегача, преди това е сменяна и ролката на генератора. Лошото е, че само да се свали ремъка и да се сложи и проблема е решен за известно време. Приемам съвети всякакви, включително и за свестен сервиз в района Търново, Плевен, Русе.
Comment
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеПолзвам темата. Колата е 156 1.9JTD 16V. От известно време когато мина през локва с висока скорост нещо ми се мокри по пистовия ремък и почва едно скрибуцане което се оправя за няколко минути, после стана постоянно което е по-силно след стартиране на мотора и после намалява до едва доловимо, но постоянно скърцане. Ходих на два сервиза разглобяваха сглобяваха и ефект никакъв, когато се свали ремъка нищо не скърца, всички ролки там на обтегач, генератор, климатик се въртят без грам проблем и паразитен звук, но сложи ли се ремъка и мина 200-300 километра работата става същата. Профилактично смених шайба на коляновия вал и обтегача, преди това е сменяна и ролката на генератора. Лошото е, че само да се свали ремъка и да се сложи и проблема е решен за известно време. Приемам съвети всякакви, включително и за свестен сервиз в района Търново, Плевен, Русе.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеМалко трудно ще го пренатегне...хода на обтегача хич не е малък.
Три пъти да купува само ментаци...пак леко съмнително.
Друга е причината.
Ролка динамо-казаха вече.
Демпфер-също казаха колегите.
Лагер климатик.
Прецакан/заял амортисьор на обтегача.
Или пък нещо правите не както трябва....
....аз друга причина не мога да се сетя....
Comment
Comment