Известие

Collapse
No announcement yet.

Принципен въпрос за дюзи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Принципен въпрос за дюзи

Имам следният казус - 4 цилиндров двигател с управление на инжекторите на 2 групи. Когато работят всички дюзи, дава постоянно богата смес - сигнал от ламбда 0.76 волта. Съмненията са ми, че някоя/няколко дюзи постоянно пускат повече гориво или не затварят. Затова се опитвам да стесня кръга. Изключвам 2 дюзи и сместа става бедна - 0.12 волта. Ако изключа другите 2 колата влиза в ламбда регулиране. Та въпросът е - в коя двойка дюзи е проблема? Че нещо логиката ми върти номера.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

свали ги и 4-те и ги дай за почистване. имаш и без това 8 о-пръстена за смяна пък и да си сигурен във всички дюзи.
    точка

Comment

Не знам газови дюзи могат ли да ги чистят...
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

е щом става въпрос за газови дюзи за някои има ремонтни комплекти.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Не знам газови дюзи могат ли да ги чистят...
          Щом имаш такива съмнения, начинът е да се качат на стенд за да бъдат проверени и регулирани.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Дюзите на Виале не съм видял да се разглобяват или ремонтират/регулират. Нови са си цифра. А и понеже при мен са на скапано място, гледам максимално да диагностирам проблема.
            Днес изключвах захранването на дюзите. Мисля да изрежа кабелите за управлението, да сложим букси и да мога да изключвам една по една.
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Тъй, биде направена диагностика по указаният начин. Резултат - и 3-та и 4-та дюза въртят номера. Дори с изключено захранване продължава да е богата сместа.
              Друго нещо интересно - газовият инжекцион работи full group, а не semi sequential. Взех да се чудя бензиновият как управлява точно.
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

вероятно е фул груп 164-цата. виж най-добре схемата на еку и ще разбереш веднага. иначе каква настройка е дадена на газта там има значение за инжекторните времена и зависи какъв е газовия комп.
                точка

Comment

И моите не се разглобяват на Ланди ренцо са ,чувал съм че им викат матрични и се чистят на ултразвук
                  AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
                  http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
                  Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
                  BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                    Тъй, биде направена диагностика по указаният начин. Резултат - и 3-та и 4-та дюза въртят номера. Дори с изключено захранване продължава да е богата сместа.
                    Друго нещо интересно - газовият инжекцион работи full group, а не semi sequential. Взех да се чудя бензиновият как управлява точно.
                    А имаш ли проблеми с паленето?! Ако дюзите ти не затварят добре, като поостане малко колата и после пали малко по-трудно...
                    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Ами ще ги мъчим да ги чистим, пък ... Дано станат.
                      Колкото до бензиновият компютър - като окабеляване е на 2 групи. Обаче не съм мерил с осцилоскопа дали ги управлява така. Газовият компютър (даже са 2) си е Виале без никакъв шанс за настройки.

За паленето - имах 2 случая с леко гърмене в колектора. Сега гася газта 2-3 километра преди да спра и горе долу бива.
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                      X