Известие

Collapse
No announcement yet.

Разлика в спирането.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ABS-a наистина удължава спирачния път на суха настилка. При хлъзгав път обаче може да ти помогне.
    По темата : като не му харесва как спира почва да сменя части (с качествени такива) и ще стане по-добре.
    Моята също не ми харесваше как спира, но след смяна на дискове , накладки, маркучи и течност се оправи.
    А в пунктовете за прегледи имат много ниски критерии за добри спирачки. Трябваше да мина колата на преглед а дисковете/накладките не бяха разработени още. И човека от прегледа каза :"имаш много добри спирачки" след като ги тества. Те тогава не спираха и на 50% от това което спират сега.
    ...

Comment

"При рязко спиране и особено когато пътят е хлъзгав, колелата на автомобила могат да блокират. В такава ситуация автомобилът се плъзга като шейна на пътя, при което спирачният път се удължава значително и се губи контрол върху управлението. Ето защо в съвременните автомобили се монтират антиблокиращи системи."
      това е цитат от уикипедия......
      Last edited by toto99; d.m.y г., 21:50.
      Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Благодаря за мненията, утре ще чета повече щото съм каталясал.Имаме "нова" италянка, на дъщерята, Фиат Брава 1.6 2001г.И тук са похвалих
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Извинявай, доста се поотплеснахме от темата.
          Ако ти е твърд педала, първо може да пробваш да смениш спирачната течност.......
          Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

а съм докоснал педала - а съм забил черепа в джама!! то, чак некомфортно.... и така две години. пък и отиват дисковете.
            смених накладките и сега спирам като папамобил.
            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Същата история. Като взех колата само леко да докоснех педала на спирачката и опъвах колана. Оставих я в сервиз за обслужване, където по спирачната система са сменили задни накладки и спирачна течност ... и вече не беше същата. Педалът използва целият си ход и понякога (при едни и същи условия-скорост, наклон, температура и т.н.) имам чувството, че ще изкарам педала извън купето, но не спира като хората. Нямам обяснение. Ако някой има, карам му я и да ми я върне както преди.
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Според мен е от шибаните накладки деиба.При мен е същия проблем.
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Накладки и качествена спирачна течност..в най лошия случай помпа Тотал над 100-120 лева няма да идете за помпата с работа

Comment

Не знам, взел съм накладки че вече са за смяна и ще ги накарам пак да я огледат, пък ще пиша какъв е резултата.А и в неделя на сбирката ще помоля някой колега със същата кола да му пробвам спирачките за сравнение.

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                      Същата история. Като взех колата само леко да докоснех педала на спирачката и опъвах колана. Оставих я в сервиз за обслужване, където по спирачната система са сменили задни накладки и спирачна течност ... и вече не беше същата. Педалът използва целият си ход и понякога (при едни и същи условия-скорост, наклон, температура и т.н.) имам чувството, че ще изкарам педала извън купето, но не спира като хората. Нямам обяснение. Ако някой има, карам му я и да ми я върне както преди.
                      тей както го казваш много прилича на не добре обезвъздушена система, пробвайте първо това!
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                        Освен това дето е написан в предното мнение - за лошо обезвъздушаване, то и ако дисковете имат износване, докато се припаснат новите накладки спрямо повърхнината на дисковете , колата ще спира трудно.
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
                          Освен това дето е написан в предното мнение - за лошо обезвъздушаване, то и ако дисковете имат износване, докато се припаснат новите накладки спрямо повърхнината на дисковете , колата ще спира трудно.
                          Едно 500км. леко спиране не рязко за да не ги опечеш
                          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                          0879369082

Comment

Ето как руснаците тестват накладки:
                            http://catalog.autodela.ru/article/v...icle/view/3306
                            и какви стендове имат хората:
                            http://catalog.autodela.ru/article/v...icle/view/1716
                            Last edited by toto99; d.m.y г., 14:16.
                            Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Значи, след смяна на накладките има осезаемо подобрение в спирането.Не излизам през джама, но вече спира по-добре.Мерси за съветите и мненията.Между другото след като я пробвах, спрях и дръпнах ръчната да си оправя сметките с майстора и ми се скъса едното въже на ръчната.Да са е** в каръка.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                                Значи, след смяна на накладките има осезаемо подобрение в спирането.Не излизам през джама, но вече спира по-добре.Мерси за съветите и мненията.Между другото след като я пробвах, спрях и дръпнах ръчната да си оправя сметките с майстора и ми се скъса едното въже на ръчната.Да са е** в каръка.
                                Е, изчакай 500км да се напаснат де. И не знам с какви гуми си
                                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X