Здравейте колеги, някой ползва ли такива крушки, мисля да слагам на дългите, въпросът ми е дали ще светят добре. Не вярвам да има значение, но все пак колата е 156
Известие
Collapse
No announcement yet.
Диодни крушки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщениеЗдравейте колеги, някой ползва ли такива крушки, мисля да слагам на дългите, въпросът ми е дали ще светят добре. Не вярвам да има значение, но все пак колата е 156Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
-
Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщениеЗдравейте колеги, някой ползва ли такива крушки, мисля да слагам на дългите, въпросът ми е дали ще светят добре. Не вярвам да има значение, но все пак колата е 156sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...8%EA%E8&page=4
И аз мислих за такива крушки но се разубедих. Чети от моето мнение надолу.
Поздравиалфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщениеИзлиза, че са 3 пъти по-слаби от ксенонова крушка
Една стандартна халогенна крушка излъчва светлина с около 1000 лумена.
Една ксенон крушка излъчва около 3000 лумена.
От тук излиза, че една ксенон крушка свети 3 пъти по-силно от една халогенна такава.
Диодните крушки на пазара излъчват около 200 лумена.
Демек една халогенна крушка свети около 5 пъти по-силно от диодните боклуци.
В задачата се пита колко пъти ксенон крушката свети по-силно от диодната такава?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Има и друго, което трябва да се вземе впредвид. Това каква е излъчваната светлина от единица повърхност.
Ако приемем, че при халогенните и ксеноновите крушки целият светлинен поток се излъчва от относително малък обем, който е разположен във фокуса на рефлектора, то поради факта, че светодиодите имат значително по-малко излъчване от единица площ. Това означава, че ако наредим голям брой диоди, за да постигнем еквивалентния поток светлина, то вече обемът от който той се излъчва съвсем няма да е толкова малък.
Съответно няма да се намира във фокусния център и цялата оптична система на фара отива на кино.
Т. е за да се ползват led крушки, трябва да се смeнят и рефлекторите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщениеЗдравейте колеги, някой ползва ли такива крушки, мисля да слагам на дългите, въпросът ми е дали ще светят добре. Не вярвам да има значение, но все пак колата е 156
За икономия ... надали ще спестиш и 1% от цената на крушката за следващите поне 100 000 км само на дълги светлини.
За визия ... сигурно ще впечатлиш някой тинейджър, който дори не е виждал Алфа Ромео.
За по-добра осветеност ... по-скоро ще изглежда като кандило, отколкото като фар на дълги светлини.
Модерните LED фарове на Алди, Мерц. и т.н. са различни и определено не са с крушки х 10 лв./бр.
Моето лично мнение е, че дългите светлини се използват като светлинен клаксон или в редки случаи, когато няма достатъчно добра осветеност на пътя. Достатъчно блестят с халогенна крушка, камоли да се сложи ксенон или нещо подобно, което е няколко пъти по-силно ... а като се прибави и факта, че фар/овете не са регулирани както трябва - става
btw ... всичките, които си виждал и се предлагат по магазините са китайски боклуци, които не струват и 1 цент ...sigpic
Comment
Comment