Известие

Collapse
No announcement yet.

Кора под двигателя / Engine guard?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кора под двигателя / Engine guard?

Предвид прелестното състояние на нашите улици и шосета мисля да взема на Алфата едно такова подаръче. Един-двама човека обаче изразиха пред мен съмнения доколко алуминият е подходящ метал за това, тъй като лесно щял да се чупи и реже от непредвидени срещи с камънаци, дупки и т.н. Принципно идеята ми не е, че с едно такова капаче си превръщам колата в танк, така че ще продължа да карам внимателно, но все пак ми се ще наистина да има осезаема допълнителна защита, а не да са пари на вятъра. Някой от вас има ли такава полезна джаджа и може ли да сподели наблюдения?

Не мисля, че ще са пари дадени "на вятъра". Ако купиш оригинална пластмасова - е те това са пари на вятъра...

Comment

Първоначално публикувано от MetroiD Покажи съобщение
      Предвид прелестното състояние на нашите улици и шосета мисля да взема на Алфата едно такова подаръче. Един-двама човека обаче изразиха пред мен съмнения доколко алуминият е подходящ метал за това, тъй като лесно щял да се чупи и реже от непредвидени срещи с камънаци, дупки и т.н. Принципно идеята ми не е, че с едно такова капаче си превръщам колата в танк, така че ще продължа да карам внимателно, но все пак ми се ще наистина да има осезаема допълнителна защита, а не да са пари на вятъра. Някой от вас има ли такава полезна джаджа и може ли да сподели наблюдения?
      Бях купил за моята точно такава и искам да ти кажа, че това което си чул е от хора, които са я виждали само на снимка
      Специално тази кора предпазва много повече от пластмасовата, дори покрива по-голямата част под мотора и нищо не влиза отдолу. Зимата си карах спокойно по коловозите, а на пролет нямаше една драскотина ... сам си направи извод, кое би издържало повече - метал или пластмаса.
      От друга страна е много лека - точно 4,5 кг. Не е тежка като ламарина, за да се притесняваш.
      И ... материалът е дуралуминий ...
      sigpic

Comment

Додо, благодаря, надявах се именно на мнения от хора, които имат такава на колите. Иначе не съм си и помислял, че пластмасата ще е по-надеждна, както я нямам съображение по отношение лекота - напротив, опитваха се да ме убеждават, че по-добра алтернатива била да дам да ми направят "по калъп" от "по-здрав" метал. Не повярвах тогава, не вярвам и сега; тия дни явно ще се пуска поръчка от alfisti.net. Ще пиша впечатления в темата, след като я монтирам.

Comment

Тая от по-дебелия метал има един недостатък - прекалено тежка е... Иначе има готови ама са почти ненамираеми. Тази е перфектната, а за пластмасата го казах, защото тя струва колкото тая...

Comment

Това е много добра идея, само цената дето нещо не ме кефи. Случайно имам доста алумин под ръка и смятам някой слънчев ден лятото като се поосвободя да се пробвам и да си спретна една такава "коричка".
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от paunofff Покажи съобщение
              Случайно имам доста алумин под ръка ...
              Само дето...
              Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
              ... материалът е дуралуминий ...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                Само дето...

...дурала не мож го формова току така
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Къде ги продават тия кори и на каква цена?
                  sigpicAlfa 156 1.8 TS '00

Comment

Може да се направи от лист алуминий с дебелина 0,5 мм като се направи оребряване между болтовете с по дебела ламарина посредством поп нитове, което ще я придържа и няма да се откъсне от болтовете.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Stefan84 Покажи съобщение
                      Къде ги продават тия кори и на каква цена?
                      Продават се в Англия, Германия, Гърция ... доколкото имам информация се произвеждат в Турция, но може и някъде из Европа - Полша, Украйна.
                      Специално тази е правена на преса, тънка е, но доста здрава.
                      Цената в Германия е 139 евро + около 30-35 евро доставка до БГ. Определено си заслужава, защото оригиналната е към 350 лв., а може да си я подмените по КАСКО ... но нека да завали сняг и Данчето да не успее с почистването
                      sigpic

Comment

Аз сложих полска - май около 82лв. Пасва почти много добре (само предният ляв винт малко - 5мм) От стъкло влакна и т.н. е, изглежда здрава
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Ние предлагаме такива кори на цена от 300 лв.,изработени в Бг от дуралуминии с аргонови заварки http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=49255&page=4
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                          X