Предвид прелестното състояние на нашите улици и шосета мисля да взема на Алфата едно такова подаръче. Един-двама човека обаче изразиха пред мен съмнения доколко алуминият е подходящ метал за това, тъй като лесно щял да се чупи и реже от непредвидени срещи с камънаци, дупки и т.н. Принципно идеята ми не е, че с едно такова капаче си превръщам колата в танк, така че ще продължа да карам внимателно, но все пак ми се ще наистина да има осезаема допълнителна защита, а не да са пари на вятъра. Някой от вас има ли такава полезна джаджа и може ли да сподели наблюдения?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кора под двигателя / Engine guard?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от MetroiD Покажи съобщениеПредвид прелестното състояние на нашите улици и шосета мисля да взема на Алфата едно такова подаръче. Един-двама човека обаче изразиха пред мен съмнения доколко алуминият е подходящ метал за това, тъй като лесно щял да се чупи и реже от непредвидени срещи с камънаци, дупки и т.н. Принципно идеята ми не е, че с едно такова капаче си превръщам колата в танк, така че ще продължа да карам внимателно, но все пак ми се ще наистина да има осезаема допълнителна защита, а не да са пари на вятъра. Някой от вас има ли такава полезна джаджа и може ли да сподели наблюдения?
Специално тази кора предпазва много повече от пластмасовата, дори покрива по-голямата част под мотора и нищо не влиза отдолу. Зимата си карах спокойно по коловозите, а на пролет нямаше една драскотина ... сам си направи извод, кое би издържало повече - метал или пластмаса.
От друга страна е много лека - точно 4,5 кг. Не е тежка като ламарина, за да се притесняваш.
И ... материалът е дуралуминий ...sigpic
Comment
-
Додо, благодаря, надявах се именно на мнения от хора, които имат такава на колите. Иначе не съм си и помислял, че пластмасата ще е по-надеждна, както я нямам съображение по отношение лекота - напротив, опитваха се да ме убеждават, че по-добра алтернатива била да дам да ми направят "по калъп" от "по-здрав" метал. Не повярвах тогава, не вярвам и сега; тия дни явно ще се пуска поръчка от alfisti.net. Ще пиша впечатления в темата, след като я монтирам.
Comment
-
Първоначално публикувано от paunofff Покажи съобщениеСлучайно имам доста алумин под ръка ...
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение... материалът е дуралуминий ...
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеСамо дето...
Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan84 Покажи съобщениеКъде ги продават тия кори и на каква цена?
Специално тази е правена на преса, тънка е, но доста здрава.
Цената в Германия е 139 евро + около 30-35 евро доставка до БГ. Определено си заслужава, защото оригиналната е към 350 лв., а може да си я подмените по КАСКО ... но нека да завали сняг и Данчето да не успее с почистванетоsigpic
Comment
-
Ние предлагаме такива кори на цена от 300 лв.,изработени в Бг от дуралуминии с аргонови заварки http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=49255&page=4Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment