Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на кола, добавки в маслото???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пак какво стана. При мен се оказа "отслабнал" акумулатор.

Поздрави
    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Пак ли ти? А отговори си сам
      Ми тъп съм и не се сещам...
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Аз като купувам кола винаги повече се притеснявам за окачването.
        Лошото е, че двигателят я прави от движима в недвижима собственост, окачване се оглежда, преценява и в крайна сметка подменя, но двигателя може яко да те абонира при майстори и така и да не стане двигател в крайна сметка.
        За мен кола с проблем в двигателя от гарнитурата на главата надолу си е свършил двигател или е за друг двигател, прочета ли "сменени биелни, основни, шлайф, бутала сегменти" или други чаркове там вътре, бягам далеко и това е.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Ми тъп съм и не се сещам...
          Ти го написа

---------- Post added at 07:18 ---------- Previous post was at 07:16 ----------

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
          Лошото е, че двигателят я прави от движима в недвижима собственост, окачване се оглежда, преценява и в крайна сметка подменя, но двигателя може яко да те абонира при майстори и така и да не стане двигател в крайна сметка.
          За мен кола с проблем в двигателя от гарнитурата на главата надолу си е свършил двигател или е за друг двигател, прочета ли "сменени биелни, основни, шлайф, бутала сегменти" или други чаркове там вътре, бягам далеко и това е.
          Няма вариант двигател да не стане, само може да глътне доста пари. Има вариант КАЛПАВИ МАЙСТОРИ!. Аз веднъж вече се опарих, но сега колата е перфект (1.8TS)
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Няма вариант двигател да не стане, само може да глътне доста пари. Има вариант КАЛПАВИ МАЙСТОРИ!. Аз веднъж вече се опарих, но сега колата е перфект (1.8TS)
            В повечето случаи хората си вярват, че двигателя е станал и по понятни причини постоянно убеждават околните, че двигателя наистина е станал. Но и при перфектна намеса на майстора остава вероятността чарка да е менте и да прецака двигателя отново.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
              В повечето случаи хората си вярват, че двигателя е станал и по понятни причини постоянно убеждават околните, че двигателя наистина е станал. Но и при перфектна намеса на майстора остава вероятността чарка да е менте и да прецака двигателя отново.
              Затова аз намерих добър майстор и осигурих истински части. Колата върви перфектно вече 10ооокм.
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

Един двигател минал през основен ремонт никога не може да се сравнява с нов, не помня точно, но ресурса му беше около 80 000 км, след ремонта.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Един двигател минал през основен ремонт никога не може да се сравнява с нов, не помня точно, но ресурса му беше около 80 000 км, след ремонта.
                  Поради какво?
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                    Поради какво?
                    така ни учеха преподавателите и така пишеше в учебниците по ДВГ

Comment

Ако аз си продавам колата не виждам как някой ще ми сменя маслото или слага промивки за да разбере двигателя дали е ок... Всичко си е на късмет, гледаш, слушаш и ако ти харесва купуваш.
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                        Ако аз си продавам колата не виждам как някой ще ми сменя маслото или слага промивки за да разбере двигателя дали е ок... Всичко си е на късмет, гледаш, слушаш и ако ти харесва купуваш.
                        Точно!
                        Моята баба е купих от горубляне и то само защото ми хареса външно!!! Бях се подготвил за ремонти и правене, но вече 5 години я карам и съм минал над 85000км безавариино!! Всичко е до късмет...
                        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Мериш компресия, гледаш с ендоскоп като моторите на F1. (бензиновите)
                          ...

Comment

И аз така,никога не съм карал кола на диагностика преди покупка - малко гледам после малко слушам, после малко карам, пренебрегвам някои дребни недостатъци и главата в торбата.

Comment

За промивки не бих позволил, но принципно нямам нищо против някой да ми смени маслото, ако съм решил да си продавам колата. Нищо няма да и стане
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                                Явно при теб ги няма двата най-големи страха на българина (да не настине и да се не мине), или поне единия...
                                Използвам това за минаването никой не си сменя маслото преди да продава, нито пък долива.Затова първото нещо което правя при оглед е да извадя щеката, ако липсва масло прекратявам моментално огледа и си тръгвам
                                много просто и много ефективно, горещо ви го препоръчвам.

Comment

Working...
                                X