Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 - при Криви всм.клапани - състояние Вариатор!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156 - при Криви всм.клапани - състояние Вариатор!?

Уважаеми колеги - искам да попитам знаете ли като прескочи ангренажния ремък, и двигателя удари ВСМУКАТЕЛНИТЕ клапани дали се - чупи нещо по Вариатора ( все пак там се получава напрежение - колкото и хидравличните пулове да смекчават положението)

При мен, 8-те клапана са леко криви - дадох главата да я правят. Но не знам дали вариатора е заминал.

Интересен въпрос и мисля, че ще е полезен на много Алфисти.

Поздрави и Благодарности за мненията.

п.с. - Като закача всичко, ще кажа дали всичко по вариатора след този удар е наред.
    Alfa Romeo 156 - 1.8 T.S.
    Alfa Romeo 156 SW - 2.4 JTD 140 +

Първоначално публикувано от alcpt Покажи съобщение
    Уважаеми колеги - искам да попитам знаете ли като прескочи ангренажния ремък, и двигателя удари ВСМУКАТЕЛНИТЕ клапани дали се - чупи нещо по Вариатора ( все пак там се получава напрежение - колкото и хидравличните пулове да смекчават положението)

При мен, 8-те клапана са леко криви - дадох главата да я правят. Но не знам дали вариатора е заминал.

Интересен въпрос и мисля, че ще е полезен на много Алфисти.

Поздрави и Благодарности за мненията.

п.с. - Като закача всичко, ще кажа дали всичко по вариатора след този удар е наред.
    Най-много да затрака. Трудно ще го счупиш вътре, а и той лесно се отваря.
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Споко нищо му няма на вариатора ти...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Смени си и биелните лагери, те също поемат част от удара. Струват околи 50-60лв, както и старателно почистване на картера.

пс Питай патило, повече няма какво да добавя. И си направи в подписа инициалите на колата, модел, двг, година и т.н., за да не обясняваш във всяка тема която пускаш за каква кола става дума.
        Last edited by mirchozo; d.m.y г., 23:40.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
          Смени си и биелните лагери, те също поемат част от удара. Струват околи 50-60лв, както и старателно почистване на картера.

пс Питай патило, повече няма какво да добавя. И си направи в подписа инициалите на колата, модел, двг, година и т.н., за да не обясняваш във всяка тема която пускаш за каква кола става дума.
          Той и коляновият вал поема удара също
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Благодаря за отговорите!

Да кажа че на вариатора нищо му няма!

Сменяме пружината и газ.

Искам да попитам, някой под наем пети за 1.8-2.0 може ли да ми услужи. От София съм.

Другата седмица мисля да закача ремъка, а без пети знаете какво става.
            Поздрави и Благодарности.
            Alfa Romeo 156 - 1.8 T.S.
            Alfa Romeo 156 SW - 2.4 JTD 140 +

Comment

Working...
            X