Известие

Collapse
No announcement yet.

Маркуч бензинова помпа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Маркуч бензинова помпа

Здравейте, колеги. Имам голям проблем с маркучите на инжекциона и най-вече с маркуча, който е вътре в резервоара, при бензиновата помпа. Постоянно се разлага и то доста бързо, иска честа смяна и проверки, а не ми се бърка в резервоара всяка седмица. Някой може ли да ми каже откъде да си намеря достатъчно здрав маркуч, който да издържа на налягането на бензиновата помпа и най-вече да е устойчив на бензин както отвътре, така и отвън? Благодаря ви предварително
    Упс...забравих да кажа,че колата е 155-ца
    Last edited by Dimicha; d.m.y г., 13:15.

ти къв маркуч ползваш. какъвто има в железарията ли
    на тролейбусното обръщало /паркинга/ на марно поле отиваш в магазина на лада и искаш бензинов маркуч със съответния диаметър и на едикакво си налягане >3bar
    точка

Comment

Не бе братле, точно от тоя магазин на Лада,ако ми говориш за Търново, съм си купувал маркуч "Христо Колев" и издържа точно около седмица в кошницата на бензиновата помпа-беше се сцепил по дължина отвътре. Иначе на рейката държа по-дълго,признавам. В момента на бензиновата рейка съм сложил Gates няма грешка,но е бензиноустойчив само отвътре, продавачът изрично каза. На помпата съм сложил семперит от един магазин специално за маркучи-две седмици и е вече подпухнал и и влязъл бензин между двата слоя. Единственото,което не се пука до момента е някакъв маркуч, който купих от един индустриален магазин (точно железария), но па тоя маркуч не е гума,ами май е някаква пластмаса-вкамени се и изпуска около щуцерите.Така и не се намериха скоби,които да го стегнат това нещо. Филмът е огромен, затова и питам сериозно

Comment

а може би проблема е в бензина.
        точка

Comment

Аз имах същия проблем преди години. Няколко пъти вадих кошницата, докато не намерих някакъв маркуч, който беше от някаква помпа на бензиноколонка и съответно не се разлагаше.
          Просто трябва да се измисли нещо, но не и маркуч за бензин от магазина.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

маркучи има. има и химически устойчиви има и със спирали/засмукващи маркучи/ по фирмите за хидравлични маркучи.
            въпроса е че бензина след като престои повече и става на ацетон, толуол и други подобни които са силноагресивни към гума бои и т.н.т. то се и усеща-почва да мирише по съвсем различен начин.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
              Аз имах същия проблем преди години. Няколко пъти вадих кошницата, докато не намерих някакъв маркуч, който беше от някаква помпа на бензиноколонка и съответно не се разлагаше.
              Просто трябва да се измисли нещо, но не и маркуч за бензин от магазина.
              И аз като теб колега със маркуч от бензиноколонка вече 3г няма ядове.
              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                Не, че е ясно за каква точно кола (и съответно бензинова помпа) говориш, но оригиналния маркуч, който аз си представям като чета е пластмасов, капсулован с метал в двата края където се захваща... Защо не потърсиш направо една кошница за помпата, която да върви заедно с него и да го боцнеш оригиналния (бил той и употребяван)..?
                Колата е Алфа 155, не е този маркуча, за който говориш. Това, за което говориш ти е пластмасово маркуче, което връща бензин, а на мен ми трябва другя, който подава. Оригиналният беше еднослоен с текстилна оплетка отвън

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                маркучи има. има и химически устойчиви има и със спирали/засмукващи маркучи/ по фирмите за хидравлични маркучи.
                въпроса е че бензина след като престои повече и става на ацетон, толуол и други подобни които са силноагресивни към гума бои и т.н.т. то се и усеща-почва да мирише по съвсем различен начин.
                Ами аз предполагам, че има,но не знам откъде да се сдобия с такъв....затова питам

Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщение
                И аз като теб колега със маркуч от бензиноколонка вече 3г няма ядове.
                А откъде си го взел тоя маркуч-някъде продават ли се специално за бензин-колонки маркучи?

Comment

Аз имам маркуч такъв. Слагал съм на много помпи в кошница и няма грижи до момента. Но трябва да видя колко ми е останал и от къде съм ги купувал, че имам спомен за последния, е го сложих на едно рено.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ей,дано да го намериш колега,ще ти направя посещение в борческия град Горна Оряховица

Comment

хидравлични маркучи има тук
                      http://www.bgmaps.com/link/6C5EB6FBA...81DF8635629196
                      сервиза на щил

и тук
                      http://www.bgmaps.com/link/48FF8B3B3...1A9B9306243A71
                      точка

Comment

Днеска след кратко замисляне се насочих пак към индустриалния магазин и си купих маркуч 8/15 мм за 20 бара налягане. Предишния път от там си бях купил май от същия, но 8/12 за 10 бара, той с времето се вкаменяваше и се измъкваше от щуцерите. Иначе грам не се разлага от бензина. Сега тоя ми се струва по-надежден откъм измъкване, щото е с по-дебела стена и скобите прилягат по-добре. Продавачката каза, че маркучът е каучуков и е наистина бензиноустойчив и от двете страни...то всъщност май няма две страни-има оплетка в стената на маркуча, но не се разделя на горен и долен слой от двете страни на оплетката. На маркуча пише SUPERMONDIAL или нещо такова. Изглежда наистина heavy duty, дано да държи. Благодаря ви за съветите на всички!

Comment

С една зелена лента по дължина ли е? Май аз точно такъв ползвам.

Comment

Абе май по-скоро с червено пише нещо, за лента не знам. Дано дъrжи, че я почупих от вадене тая помпа. Съседите ме вземат вече на подбив, че все ровя по колата. Единия вика-ако те видят италианците колко я правиш тая кола, ще ти дадат нова. А другия викал-абе оставете го момчето да човърка, не виждате ли, че си играе

Comment

Едно време за мен така говореха комшиите. Сега притриват ръчички пред гаража

Comment

Working...
                              X