If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А немое ли сам да си запалиш съединителя 1-2 пъти,оттма нататък всичко е ясно.Аз така направих,ама при 159 на задна е много лесно,първо на един баир,после на един висок бордюр и ае у кофата....................
П.С.При мен не стана ясно,дали не беше и от други неща де,но тях ги отстранихме на време
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Калпав матриал ползват явно производителите. Помните ли на предния италфест в Лесново 2008, на майсторското шофиране,бях дал боксера на Надя да участва и тя запали съединителя .
И до ден днешен съм със същия съединител.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Ако маслото в скоростите изтича, можеш да го провериш... Скоростната кутия на жетедето си има щека за масло, ама къде е завряна и как се проверява явно е една от "най-великите" идеи на конструкторите му... Все пак не е невъзможно да го направиш.
Иначе си мисля, че и откъм кутията има някакъв семеринг на нейния вал, но не знам със сигурност (а и няма нужда, тук има батки дето знаят)...
Знам за щеката, лошото при мен е, че скоро сменях полуоски и монтьорите ми изтуриха маслото на цимента, та се наложи да слагам ново и ако само просълзява едва ли ще се отрази значително на щеката. Ще проверя все пак.
П.С. Вече имам телефона на Нено от Вентура и ще му звънна евентуално да се разберем кога да ида.
Аз казах преди кой е най-сигурния вариант. Вкарва се колата на подемник или канал и се маха ламарината която скрива маховика долу на кутията между нея и картера. За да буксува от масло там трябва да има локвичка за да го завихри и да го вкара при феродото някак. Локвичка обаче няма как да има тъй като ламарината не е херметизирана към кутията и маслото ще бяха на вън. Другото което е, че като се върти маховика и съединителя те изхвърлят на вън. Не може маслото от вън да влиза към центъра. Но стига разсъждения. Просто махни ламарината и виж какво става вътре.
Аз казах преди кой е най-сигурния вариант. Вкарва се колата на подемник или канал и се маха ламарината която скрива маховика долу на кутията между нея и картера. За да буксува от масло там трябва да има локвичка за да го завихри и да го вкара при феродото някак. Локвичка обаче няма как да има тъй като ламарината не е херметизирана към кутията и маслото ще бяха на вън. Другото което е, че като се върти маховика и съединителя те изхвърлят на вън. Не може маслото от вън да влиза към центъра. Но стига разсъждения. Просто махни ламарината и виж какво става вътре.
Понякога има и невъзможни неща. За теча върху феродото от семеринга на коляновия вал съм го виждал с очите си Добре че не беше попило маслото във феродото та мина само с бърсане, смяна на семеринга и газ
П.С. Не правеше локвички и никои не предполагаше че от това може да е проблема.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Понякога има и невъзможни неща. За теча върху феродото от семеринга на коляновия вал съм го виждал с очите си Добре че не беше попило маслото във феродото та мина само с бърсане, смяна на семеринга и газ
П.С. Не правеше локвички и никои не предполагаше че от това може да е проблема.
Е кааак виждал съм десетки пъти протекли проходни болтове на маховика
Това което го пише Чистача беше на мойта кола. Сменен съединител с усилен и след 10 000км боскува от 4-та на горе. И тогава се развиваха всякакви теории, но накрая се оказа протекъл семеринг като външно нямаше никакви белези за това. Та смених семеринга, обезмаслих феродовия диск и притискателя и от тогава си карам 50 000 безгрижно. Та докато не отворите да видите какво става само си ляляте глупости.
Колеги, има развитие по въпроса с буксуването (макар и чак сега) - миналата седмица смених маховик и съединител и... те си бяха наред?!!! Семерингата също, но я смених и нея. Сега съм с ново махо и нов съединител и... проблемът се оказа в долната помпа ...и сега имам съединител и махо за продан
Колеги, има развитие по въпроса с буксуването (макар и чак сега) - миналата седмица смених маховик и съединител и... те си бяха наред?!!! Семерингата също, но я смених и нея. Сега съм с ново махо и нов съединител и... проблемът се оказа в долната помпа ...и сега имам съединител и махо за продан
Мдаа, при мен беше подобно положението, само колата различна и не съм сменял маховик. Но чисто нов съединител, сменяна долна помпа и пак буксуваше. Смених долна, гора и маркучето между тях и всичко си дойде на мястото. Май най-много мизерии прави маркуча, щото ако помпите не са наред, ще включва трудно скорости, но ще върви, обаче маркуча като се запуши задържа на практика на полусъединител
Comment