Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой кара ли с RFT гуми и на какво налягане ги помпате

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой кара ли с RFT гуми и на какво налягане ги помпате

На какво налягане карате RFT гумите си ?

От пред съм с 215/40 18 non-RFT и ги карам на 2.7-2.8 атм.
    Като сложих гумите започнах от 2.2 и стигнах до 3 амт. и се спрях на въпросното налягане.

Обаче за отзад си взех 205/40 18 Bridgestone potenza RFT и в момента са на 2.2 атм и реално дори на бордюр гумата не се деформира, Предната си се смачка доста.

Та се чудя на колко да ги оставя ?
    Дали да не ги спадна още малко на 2.0 може би ?
    или реално няма да има разлика в деформацията, просто бордовете на гумата ще поемат по-голям товар ?
    Last edited by The_Game; d.m.y г., 22:23.
    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение

Като сложих гумите започнах от 2.2 и стигнах до 3 амт. и се спрях на въпросното налягане.

Обаче за отзад си взех 205/40 18 Bridgestone potenza RFT и в момента са на 2.2 атм и реално дори на бордюр гумата не се деформира, Предната си се смачка доста.

или реално няма да има разлика в деформацията, просто бордовете на гумата ще поемат по-голям товар ?
    Знам, че се карат с нормалното, с тази разлика, че са по-твърди самите те като компаунд

Comment

Първоначално публикувано от Onemadcap Покажи съобщение
      Знам, че се карат с нормалното, с тази разлика, че са по-твърди самите те като компаунд
      По-твърд им е борда, Като по твърд имам в предвид МНОГО твърд, с ръка не можеш да го смачкаш дори малко.
      Иначе протектора си е същия

В понеделник ще спусна въздуха на една от гумите да видя какво ще стане и ще снимам как изглежда изцяло без въздух.

Comment

Аз съм с рънфлат 225/45/17 и повече от 2,4 - 2,5 не съм ги помпал защото стават на камък.
        Ако спуснеш въздуха ще изглежда все едно е леко спаднала гумата.То и това и е целта дори и да се спука борда да я държи като напомпана.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

С твърде голямо налягане караш ! С този лек двг.....просто е безмислено ! Хората с бегачките спуснаха налягането за стартове...ти колесница си правиш според мен!

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение

Аз карам RFT 215/40 18 и лятото ги карам на 2.5-2.6, а зимата на 2.7
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Искам да използвам темата за 2 въпроса към каращите с такива гуми:
              1. Имате ли сензори за налягане ? (каквито по принцип са задължителни )
              2. В обикновенна гумаджийница могат ли да ги монтират (гумите) ?
              ...

Comment

1.Аз имах преди време,не отчитаха правилно и ги махнах.Сега имам нови но пък забравих втора поредна зима да ги сложа
                2.Всеки може да ги сложи ако внимава с щангата,и ако са двама.Драмата е малко преди да захапе борда на машината.Успеят ли със щангата без да ти съсипят джантата значи си късметлия.
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

2.4 отпред и 2.8 отзад при ненатоварена кола.
                  2.8 отпред и 3.2 отзад при натоварена кола.
                  Това пише в книгата и следвам предписанията.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    2.4 отпред и 2.8 отзад при ненатоварена кола.
                    2.8 отпред и 3.2 отзад при натоварена кола.
                    Това пише в книгата и следвам предписанията.
                    предполагам не ти пише в книжката за рънфлат

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      предполагам не ти пише в книжката за рънфлат
                      Предполагам стааа въпрос за бавареца.

Иначе ако има повечко хора да си карат Алфите с рънфлат гуми ако може да споделят мнения как са...... возия, окачване.......
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                        С твърде голямо налягане караш ! С този лек двг.....просто е безмислено ! Хората с бегачките спуснаха налягането за стартове...ти колесница си правиш според мен!

Държа ги на такова налягане защото на 2.4 гумата си се сплесква пробвах на ръбче на бордюр и на 2.4 направо си опира на джантата ( вярно че с навит волан и тогава всичкия товар е в ръба но все пак)
                        Вярно вози мааааалко по меко но на по остри бабуни не искам да удрям на джанта затова ги държа на 2.7
                        Пък и от пред си е доста тежичко

Иначе за задните се чудя защото и на 2.2 и на 2.5 разлика в деформацията няма та затова питах. Чудя се дали да не ги оставя на 2.2 все пак ако имам нещастието да нацеля кофти дупка все пак да поемат малко от удара или да не мъча бордвете и да си ги карам на 2.5.

А за вървене с тоя мотор въобще не се боря за нищо. Обаче разликата в завоите е огромна спрямо оригиналните маркучи с които излиза от завода

Иначе аз нямам сензори за налягането. Пробвах да спадна гумата и нацяло без въздух е съвсееем леко смачкана преспокойно човек би решил, че е всичко си е наред.

Относно тежеста - почти няма разлика при гума с размера с който съм отзад 205/40 1-2кг да е максимум . Иначе за комфорт от гума която е висока 8см е трудно да се очаква.

Иначе примерно при размер 205/55 16 (имам две абсолютно еднакви гуми RFT и обикновенна) разликата е ОГРОМНА.
                        Рън Флет- а тежи 20кг Това нещо не бих си го сложил
                        Според мен ако колата не е предвидена за RFT е приемливо да се слагат само ниско-профилни ( борда е бетон) Иначе си съсипваш колата с тези маховици

Comment

А тези, които карате с рънфлет и нямате сензори за налягане, евентуално ако спукате гума как разбирате че това се е случило ?
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                            А тези, които карате с рънфлет и нямате сензори за налягане, евентуално ако спукате гума как разбирате че това се е случило ?
                            Ами след 200-300 500?? км гумата се разцепва и почват да летят парчета от нея.

Друг начин няма както казах с визуален преглед трудно се разбира

Comment

Аз разбрах като я срязах може би на 5-6-я км.Усещаше се съвсем леко,занасяше задницата.Но без сензори си е кофти,има напрежение...

Comment

Working...
                              X