Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на предни дискове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами ако има значение отпред съм с по-големи апарати с вентилирани Ate power disc , отзад с Brembo max ( вместо барабани) , серво и т.н дреболии са от Браво 2.0 . Мисля,че съм направил достатъчно за да не ползвам накладки от 25лв. Ако не сте пробвали как спират различните накладки ,това обяснява защо пишете за коване на феродо и разни евтинджоси. Ами то както сте тръгнали ако ви се разтропат шарнирите пълнете ги с Капчица че няма смисъл и е скъпо да се сменят/рециклират като хората. И вие уж сте почитатели на италиянските автомобили...

Comment

Първоначално публикувано от pi4_s_bravo Покажи съобщение
      Ами ако има значение отпред съм с по-големи апарати с вентилирани Ate power disc , отзад с Brembo max ( вместо барабани) , серво и т.н дреболии са от Браво 2.0 . Мисля,че съм направил достатъчно за да не ползвам накладки от 25лв. Ако не сте пробвали как спират различните накладки ,това обяснява защо пишете за коване на феродо и разни евтинджоси. Ами то както сте тръгнали ако ви се разтропат шарнирите пълнете ги с Капчица че няма смисъл и е скъпо да се сменят/рециклират като хората. И вие уж сте почитатели на италиянските автомобили...
      Колега не ни разбирай криво ти значи си направил всичко необходимо за спирането ,ма според мене трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Според мене дори на кола 60 коня трябва да има достатъчно добри спирачки. А пък аз обичам като ми се наложи да спра да знам че ще се получи, затова гледам да не пестя от гуми, окачване и спирачки. По-добре е да имаш добри спирачки и да не ти се наложи да ги използваш,отколкото да ги нямаш и да ти потрябват
        Преди бях с накладки и дискове АТЕ и колата въобще не спираше.
        Сега съм с дискове:
        продупчен steinhof отпред
        нормално brembo отзад
        И EBC green във всички спирачни апарати.
        Колата спира много добре в тази комбинация.
        Ако сега трябваше да купувам дискове и накладки : пак щях да взема EBC green , но за дискове щях да взема EBC ultimax или някакви други нарязани. Продупчените са за гъзария, най-добро спиране дават нарязаните.
        Green серията е за градско каране, червените им трябва малко загряване и зимата на -10 е проблем ... жълтите са за писта.
        ...

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
          Колега не ни разбирай криво ти значи си направил всичко необходимо за спирането ,ма според мене трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
          Уникално е
          Това,отива директно в подписа ми!
          Трябва да ги съчетаем с моето:

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          ..... На 13г. дръгел,вместо масло,пикня от сфинкса на фараона да сложиш все тая.
          ...
          Last edited by Linkestis; d.m.y г., 00:32.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Да ъпнеме малко темата - тия дни ми се върти из главата една идея да сменя предните и задните накладки с EBC Yellow stuff . Някакви мнения тука от ползвали ги хора има ли, че рових по други форуми и са много доволни хората. Да подчертая ,че като колата ми е 103к.с не значи че не ми се налага често и рязко спиране, много са интересни някои хора като кажат ми то ти е слаба колата защо са ти яки спирачки? То веднъж да ти се наложи да спреш както трябва и хубавите спирачки са си заслужили парите.
            Колега с това жълто ЕБЦ не само, че няма да подобриш спирането си, ами направо ще го унищожиш. Колегата Драго ти е обеснил защо - имат си температурна скала. От тук е продиктуван и саркастичния коментар и на колегата Никола 59, който ти обеснява, че всяка накладка над средния клас ще ти е напълно достатъчна да си спираш като "пич". И още нещо, това, че хората не карат с жълто ЕБЦ не означава, че не са фенове на италианските автомобили, а са малко технически по-грамотни от теб.

п.с. И при мен се случи с накладки Текстар, да се разлепи феродото.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
            Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
              Колега с това жълто ЕБЦ не само, че няма да подобриш спирането си, ами направо ще го унищожиш. Колегата Драго ти е обеснил защо - имат си температурна скала. От тук е продиктуван и саркастичния коментар и на колегата Никола 59, който ти обеснява, че всяка накладка над средния клас ще ти е напълно достатъчна да си спираш като "пич". И още нещо, това, че хората не карат с жълто ЕБЦ не означава, че не са фенове на италианските автомобили, а са малко технически по-грамотни от теб.

Ама сте пичове тука, нищо чудно че хората спират да пишат. Как без да ме познавате решихте че сте по-грамотни технически от мене? Май и в тоя форум процъфтява само раздел Общи приказки и по-специално грамотни теми като тая за фолиото... така бягат хората от форумите...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                Преди бях с накладки и дискове АТЕ и колата въобще не спираше.
                Сега съм с дискове:
                продупчен steinhof отпред
                нормално brembo отзад
                И EBC green във всички спирачни апарати.
                Колата спира много добре в тази комбинация.
                Ако сега трябваше да купувам дискове и накладки : пак щях да взема EBC green , но за дискове щях да взема EBC ultimax или някакви други нарязани. Продупчените са за гъзария, най-добро спиране дават нарязаните.
                Green серията е за градско каране, червените им трябва малко загряване и зимата на -10 е проблем ... жълтите са за писта.
                Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение

Колега с Браво ,ние тука сме Алфисти ,а не фенове на италиянските коли,това са две много различни неща.После виж какво се ти написали двамата колеги по горе и там ще намериш отговорите на всички твой въпроси.Ако имаш после още съмнения ,не се чуди ми мятай една керамика от F430 и си ти до момента ,за разлепена керамика несъм чул.
                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Ама сте пичове тука, нищо чудно че хората спират да пишат. Как без да ме познавате решихте че сте по-грамотни технически от мене? Май и в тоя форум процъфтява само раздел Общи приказки и по-специално грамотни теми като тая за фолиото... така бягат хората от форумите...
                  На мои си алф съм слагал едно време и Ате и Брембо (говоря за преди повече от 3-4 години) и разни там маркови накладки и тн... В момента е с наи-нормални заводски дискове и накладки от 30лв и нестига че дори незнам марката им ами са вече и тотално износени...
                  Преди 1-2 месеца бях на преглед и там в пункта след като минах валците се оказа, че спира по-добре от коли след 2005-та производство...
                  Ако искаш сигурност на пътя при спиране си провери за разлика в спирачното усилие м-у различните колела състоянието на маркучи, тръбички регулатори и тн!
                  sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                    На мои си алф съм слагал едно време и Ате и Брембо (говоря за преди повече от 3-4 години) и разни там маркови накладки и тн... В момента е с наи-нормални заводски дискове и накладки от 30лв и нестига че дори незнам марката им ами са вече и тотално износени...
                    Преди 1-2 месеца бях на преглед и там в пункта след като минах валците се оказа, че спира по-добре от коли след 2005-та производство...
                    Ако искаш сигурност на пътя при спиране си провери за разлика в спирачното усилие м-у различните колела състоянието на маркучи, тръбички регулатори и тн!
                    Ето колега виж как лека полека ,има момчета кадето са наясно и ти казват как е хавата,а ти се сърдиш,няма смисъл да се сърдиш трее малко да почакаш.
                    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Working...
                    X