Известие

Collapse
No announcement yet.

Преброяване на дизелите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Последно засичане Бургас - Плевен - Бургас с отбиване в Сливен 840 км
    44л и 200 мл В - Повер дизел от Шел В едната посока с 3ма души в колата и багаж, а на връщане само двама човека. Имах орграничител на скороста на дясната седалка Повече от 130 не съм вдигал
    '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
    Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Първоначално публикувано от Neokill
      Последно засичане Бургас - Плевен - Бургас с отбиване в Сливен 840 км
      44л и 200 мл В - Повер дизел от Шел В едната посока с 3ма души в колата и багаж, а на връщане само двама човека. Имах орграничител на скороста на дясната седалка Повече от 130 не съм вдигал
      ей сега да сменя мрътвия дебиломер и да сложа едни прави летни гуми + порядъчен реглаж и ще се вмъкна в клуб под 5.5/100.
      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
        ...
        ей сега да сменя мрътвия дебиломер и да сложа едни прави летни гуми + порядъчен реглаж и ще се вмъкна в клуб под 5.5/100.
        тва средна скорост ли ?
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

То и моя дебитомер е за смяна - на 3000 оборота умира Имай предвид че всичко е въпрос на начин на каране - свалял съм до 5.1-5.2/100 . Ама имам бая километри с дизелчета особенно с един пеугеот Боксер на 200000 км няма 3 години
          '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
          Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
          Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Петрохан с Кретенско каране съм на 7 на 100...

Най доброто ми постижение е градско в София, неделя без коли с много напън я докарах до 10.1 на 100....повече от това не съм успявал...но тогава вечерта почти нямаше коли....
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Абе немога да разбера, защо всички дизелджии се хвалят с разход ? Толкоз ли нафтовите печки немат поне едно друго качество достойно за похвала ? Егати трагедията
              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                Абе немога да разбера, защо всички дизелджии се хвалят с разход ? Толкоз ли нафтовите печки немат поне едно друго качество достойно за похвала ? Егати трагедията
                Имат , бе - въртящия момент
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                  ...
                  тва средна скорост ли ?
                  ба средна - пик баце.
                  Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

имат касатафон бее.
                    и ламбдата ин ги е по-ефтина и съ не сменува.

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy

Дай го тоя 2 литров дизел от 2000/2001ва година да го видим, беееее Егати прословутия вртещ момент, дето со посраната атмосферка го надбегваме Той дизела ако беше засвета, немаше да го слагат само по средствата за градски транспорт

Тука мое каем и на президенто, де беше писал, че бензинките немат проблем со скоростите, оти немат вртещ момент. Ми да ви се не види на високотехнологичната нафта... хем не върви, хем си троши посудата... по-голема недомислица нема !

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy

Дай го тоя 2 литров дизел от 2000/2001ва година да го видим, беееее Егати прословутия вртещ момент, дето со посраната атмосферка го надбегваме Той дизела ако беше засвета, немаше да го слагат само по средствата за градски транспорт

Тука мое каем и на президенто, де беше писал, че бензинките немат проблем со скоростите, оти немат вртещ момент. Ми да ви се не види на високотехнологичната нафта... хем не върви, хем си троши посудата... по-голема недомислица нема !

ми къ баце ... той твинспаркот си чупи чайникот пък. оти па мноо върви... айде да не ти се случва, че ми е гот да се хилиш само. ако и тая ми умре в ръцете нигаш нема си купъ алфа повече - щот си праф - нито върват толко нито са им драви посудата ... е за единиот дезайн да я описвам предимно в раздел ремонти и подобрения ... и сузуки свифт е по-арна.

бтв и касатафона ми умре сабалям - да му умре целиот жълтурски народ дет го е правил.

Comment

@Бат Насо

Бате, отвори си ел. прозорчето на някой от по-големите светофари и се ослушай колко дизелчета тракат около теб Събуди се за реалността!
                          Това е, защото тенденцията като цяло е да се увеличават автомобилите с такива ДВГ - ниски разходи на гориво, прилична динамика Градският (а и не само) транспорт е на дизел, защото иначе билетчето щеше да е по 5 лв, ако беше на бензин. Сега се сещам, че КПД-то на дизеловия агрегат също е по-висок от на бензинчето.

Ти си чак на ТТ данните на алфа, сети се къв е въртящият момент на мойта без чип и на твойта Питай бате Влади, ако не се сещаш!
                          А именно моментчето е, дето те залепя на облегалката и добрата новина е, че то пристига на около 2000 оборота при дизелите, т.е при спокойно каране, няма нужда да го чакаш да доде като наближиш червения сектор. А ресингът си е рейсинг, няма спор

Би ризънъбъл! Живот и здраве, по пенсионерските алфа-срещи ше си обсъждаме дизел-проблемите и ще въздишаме по рейсинг-качествата на горивото на близкото минало Мога да ти направя една добра аналогия с корабните двигатели, ама да не се отплесваме

Иначе пийс - нищо лично. Очакваме включване от Тиното
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Дизелчета тракат, щото е мас маркет или шир потреба. Те и Фераритата са ни малко (знаеш го оня виц ), а и да призная досега само едно Ауди Ку7 4.2 съм видял. Градския транспорт ни е на метан или поне вечните Икарус-и са на метан. Икономията на дизела не я отричаме, ама ху кеърс ? И не ми казвай, че на кола чиято червена зона почва малко над 4000 оборота, 2000 оборота са спокойно каране и има разлика от 4500 оборота и 7200 червено ? Може това да те лепи за седалката, но фактите са си факти ! Немога да разбера, как примерно атмосферната бензинка има по кофти ускорение от турбо печката, а накрая пак стига 1ва на финала ? Нещо явно съм сбъркал с представата за ускорение....

Аз съм ризънъбъл ! Сега искам шестак от Арезе, после ако е възможно осмак от Модена и накрая ще изнаглеем с един дванайсетак пак от тоя край Дизел незнам дали ще сколасам. Не мисля, че ще отсвирят бензинките... ще видим!

Баце Владе, ние нишо немое кажем с тия стари кошници.... лош късмет Кат сколасаме по за една нова ше мерим чайници

Comment

Моите и двете са по 105кс - да ти обяснявам ли къде е истината
                              147 1.6 TS

Comment

Само да вметна, че немам нищо напротив дизелите и дизелджиите ! Сметам само, че това не е мойта кола.... засега

И сложете едно нон оф ди абав за нас или хората при които тракането на клапаните се счита за поврета

Comment

Working...
                                X