Известие

Collapse
No announcement yet.

Читав тенекеджия с дозер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Читав тенекеджия с дозер

Колеги, тези дни моята Алфа имаше неприятна близка среща от 3-и вид с една мантинела. Накратко спуках гума в движение и се забих в мантинелата. В резултат на това, сега ми се налага да сменям доста неща - шенкели, картер, ляв калник, подкалник, носачи отляво, джанти. деликатният момент е, че може би ще се наложи да я замерим с дозер, да се види дали има изкривяване на рога и да се опъне. Като се прибера вкъщи ще добавя и няколко снимки да добиете представа. Общо взето, ще съм много благодарен, ако ми препоръчате читав тенекеджия с дозер, който да е сигурно, че ще ми свърши работа и ще ми оправи колата като хората. Парите не са толкова важни в случая, а това да се направи добре. така че, ако някой има опит в това и може да препоръча точен майстор, ще съм повече от благодарен. Колата е един път и не искам да я сменям, нито ми се занимава със смяна на купета, документи и прочее истории. Също ако някой разполага с някои от частите, спокойно може да ми пише едно лично. Особено за джантите от ТИ
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

ето и малко снимки с телефона, направени на другия ден след ПТПто. Оказа се, че най-трудно ще намеря джантите. Ако някой разполага с оригиналните Спийдлайн 15 4х98 за ТИ, или има инфо къде ги има, да свирка. Ако има предложения и за други 15ки, няма проблем..
    Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
      ето и малко снимки с телефона, направени на другия ден след ПТПто. Оказа се, че най-трудно ще намеря джантите. Ако някой разполага с оригиналните Спийдлайн 15 4х98 за ТИ, или има инфо къде ги има, да свирка. Ако има предложения и за други 15ки, няма проблем..
      Колега тази джанта защо искаш да я меняш крива или счупена е ако е заради надраното няма смисъл ! Една боя и е като нова !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Тази кола видя ли я някой майстор ? Поне от снимките не ми се струва да е силно увредена.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Ами сега е при Румен, чакаме застрахователите да се произнесат. Не е толкова зле положението. Уж говорих с един семеен познат, който бачка в сервиз с дозер и ще се мине оттам после да съм сигурен, че всичко е ОК

Comment

Дозер..без мотора ..вън... не е сериозно
            Мини на реглаж да се се види сходимостта и ако е ок, газ и смело в играта

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
              Мини на реглаж да се се види сходимостта и ако е ок, газ и смело в играта
              Значи, колата ще трябва да посети тенекеджиите така или иначе, понеже трябва да се изправи гредата за която се захваща калника. Така че ще мине и на дозерчето, да се види дали всичко е в нормите, а не да я сглобим и после да я разглабяме наново. Така и така ще е там, просто искам да съм сигурен, че ще е направена като хората. Като ще се прави сега, поне да се направи както трябва. Поне аз така си мисля. А реглажа е задълже после, че ще се сменят носачи и шенкели отляво, а и да се види дали с дозера е свършена работата добре.

Comment

Моля???

Колко коли си направил,че така констатираш?
                145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                  Моля???

Днес обсъдихме случая с Румбата и според него няма никакъв смисъл в свалянето на мотора. Според него рогът не е крив и дори ако се наложи изправяне, няма да се налага махане на ДВГ, понеже ударът не е сериозен. Последният план е Румбата да инсталира картер, който Васко Петров ще подсигури, за да може да се закараме към тенекеджията Дано скоро стане готова алфичката, че ми е много тегаво без нея

Comment

Моля???

Трябва да съм правил за да знам ли? Или се заяждаш ей така?
                    Споделих с колегата какво са виждали очите ми, и не ангажирам никого с мнението си.

Comment

Трябва да съм правил за да знам ли? Или се заяждаш ей така?
                      Споделих с колегата какво са виждали очите ми, и не ангажирам никого с мнението си.
                      Е аз ти казвам от скромният си опит от 11 години в тоя бранш не ми е останало нищо невиждано и нечувано,но щом си по напред с материала може да споделиш с нас неразбиращите.

Comment

Е аз ти казвам от скромният си опит от 11 години в тоя бранш не ми е останало нищо невиждано и нечувано,но щом си по напред с материала може да споделиш с нас неразбиращите.
                        Странно халив тон ...ама ок
                        В бранша няма да влизам , просто съм бил и аз тук там през годините и съм мачкал коли ...дали има нещо невиждано...НАЙ ВЕРОЯТНО ЗА МЕН ИМА ! Би ли обяснил случайте когато мотора си седи в коша и кога е вън?
                        За да стане полезна и темата все пак

Comment

Странно халив тон ...ама ок
                          В бранша няма да влизам , просто съм бил и аз тук там през годините и съм мачкал коли ...дали има нещо невиждано...НАЙ ВЕРОЯТНО ЗА МЕН ИМА ! Би ли обяснил случайте когато мотора си седи в коша и кога е вън?
                          За да стане полезна и темата все пак
                          Мотор се вади само в случай ,че двата рога са се завързали около мотора или са за смяна,в друг случай се прави без да се вади мотора.

Comment

Мотор се вади само в случай ,че двата рога са се завързали около мотора или са за смяна,в друг случай се прави без да се вади мотора.

Колега, благодаря а информацията. Все пак е друго да го чуеш от човек, който се занимава активно с това и знае точно какво приказва. Поздрави!

Comment

Малко ъпдейт по темата. Днес прибрах колата от Румен, който смени картера и сипа Мотул. Тук е мястото да изкажа големи благодарности на Румбата, който много ми помогна и ще помага и за в бъдеще, а също и на колегата Васил Петров, който осигури картера. Утре я карам на тенекеджията и се надявам до края на седмицата или началото на другата да сме пак в отлично здраве

Comment

Working...
                              X