Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка за спиране на теч

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавка за спиране на теч

Прокапа ми охладителната система на 164-ката - мисля, че е от радиатора. Препоръчайте ми някоя добавка за запушване!
    П.П. Всъщност това дали е удачен вариант?
    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
    Lancia Kappa 2.4 5.20

И на мен ми е пукнат радиатора (раждясал е) и в сервиза на Мототехника на Хладилника, за 17 лв. ми сипаха някаква добавка и за сега (да чукам на дърво) вече 2 месеца е ОК. А и парното си е ОК, защото съм чувал на други, че им се запушвало от тия добавки..
    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
      И на мен ми е пукнат радиатора (раждясал е) и в сервиза на Мототехника на Хладилника, за 17 лв. ми сипаха някаква добавка и за сега (да чукам на дърво) вече 2 месеца е ОК. А и парното си е ОК, защото съм чувал на други, че им се запушвало от тия добавки..
      Има време ма като се рпъсне радиаторчето на парното да не ревеш
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Евала за отговорите! Само дето не разбрах нито каква марка препоръчвате, нито дали е добра идея да се запушват така дупки, нито дали има по-добър подход (изключвам нов), нито дали си струва да се купува нов заради малка дупчица!!! Иначе всичко останало ми стана ясно
        Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
        Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Ами тия по Дискавъри сипаха един белтък в охладителната течност - това Киро Алфаманяк го пробва на 33-ката и да не повярваш проработи. Белтък от яйце
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Аз съм чувал варианти с черен пипер/млян/ и боза.Може и да не помогне,но поне няма да навреди.Ако е от казанчето занеси го да го залепят.Взеха ми 20лв и за сега/да не чуе дявола/ не е протекло.
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Mury
              Първоначално публикувано от Mind_Control
              Има време ма като се рпъсне радиаторчето на парното да не ревеш
              то ще дойде пролетта а и по каква логика след като 2 месеца работи и не се е запушило парното сега ще се запуши?
              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от SIS
                Евала за отговорите! Само дето не разбрах нито каква марка препоръчвате, нито дали е добра идея да се запушват така дупки, нито дали има по-добър подход (изключвам нов), нито дали си струва да се купува нов заради малка дупчица!!! Иначе всичко останало ми стана ясно
                Значи колега миналата зима смених антифриза на 164-ката и се оказа че радиатора тече .
                Та сипах туй чудо струваше 7 лв.
                и работата заспа е течност се губи ама от тогава до сега да съм долял 3 л.

http://www.holtsauto.com/products/index.html

Comment

Според мен ,добавките от такова естество са за временно спасяване на положението! Пробвал съм на времето на Полският си Фиат една добавка за спиране на течове от охладителната система , (радиаторчето за парното). Тази "химия" беше едно прахче наподобяващо бронз на прах. Оказа се доста надежно , (спря теча) и беше евтино. Но... Латото Фиата взе да грее . Беше се затлачил радиатора. Тогава му сипах друга "химия" , за почистване на системата. И тя подейства ама..... след това течове от няколко места!!! Така че преценявайте риска и сипвайте Изборът е лично ваш
                  Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
                  Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
                  Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Първоначално публикувано от Boby
                    Аз съм чувал варианти с черен пипер/млян/
                    Червен пипер, не черен.
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max
                      Червен пипер, не черен.
                      Преди време си спомням на двигателите на военните кораби слагахме "хром-пик".На прах подобно на червения пипер и цвета на водата в разшерителните съдове се оцветяваше леко в розово.

Преди 4-5 години реших проблема с това:

Имах значителен теч от страна на радиатора,направо като чайник дори по някога системата засмукваше въздух!След слагането на STOP LEAK&SEALER изненадващо изпарението изчезна и така без проблем няколко години,а бях тръгнал да сменям целия радиатор. Наскоро се появи проблем в радиаторчето за парното на БМВ-то.Направо си зацапваше стъклата т.е. омасляваше.Сложихме от вълшебната течност и вече 2 месеца никакъв проблем!
                      Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
                      ------------------------------------------

Comment

Първоначално публикувано от mikoasp
                        Първоначално публикувано от Max
                        Червен пипер, не черен.
                        Преди време си спомням на двигателите на военните кораби слагахме "хром-пик".На прах подобно на червения пипер и цвета на водата в разшерителните съдове се оцветяваше леко в розово.

Преди 4-5 години реших проблема с това:

Имах значителен теч от страна на радиатора,направо като чайник дори по някога системата засмукваше въздух!След слагането на STOP LEAK&SEALER изненадващо изпарението изчезна и така без проблем няколко години,а бях тръгнал да сменям целия радиатор. Наскоро се появи проблем в радиаторчето за парното на БМВ-то.Направо си зацапваше стъклата т.е. омасляваше.Сложихме от вълшебната течност и вече 2 месеца никакъв проблем!
                        Те такваз помия сипах на служебния бус и теча наистина спря ма да видим колко време ще изкара
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Абе според мен добавките са за временно закърпване,колкото да стигнеш където си тръгнал.Това с пипера ти скапва радиатора на парното както и едно сиво прахче в кутиика за 3/4 лв.
                          пробвано е .
                          виж за по модерните дано да са ОК
                          1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                          2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                          1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Working...
                          X