If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Прокапа ми охладителната система на 164-ката - мисля, че е от радиатора. Препоръчайте ми някоя добавка за запушване!
П.П. Всъщност това дали е удачен вариант?
И на мен ми е пукнат радиатора (раждясал е) и в сервиза на Мототехника на Хладилника, за 17 лв. ми сипаха някаква добавка и за сега (да чукам на дърво) вече 2 месеца е ОК. А и парното си е ОК, защото съм чувал на други, че им се запушвало от тия добавки..
И на мен ми е пукнат радиатора (раждясал е) и в сервиза на Мототехника на Хладилника, за 17 лв. ми сипаха някаква добавка и за сега (да чукам на дърво) вече 2 месеца е ОК. А и парното си е ОК, защото съм чувал на други, че им се запушвало от тия добавки..
Има време ма като се рпъсне радиаторчето на парното да не ревеш
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Евала за отговорите! Само дето не разбрах нито каква марка препоръчвате, нито дали е добра идея да се запушват така дупки, нито дали има по-добър подход (изключвам нов), нито дали си струва да се купува нов заради малка дупчица!!! Иначе всичко останало ми стана ясно
Аз съм чувал варианти с черен пипер/млян/ и боза.Може и да не помогне,но поне няма да навреди.Ако е от казанчето занеси го да го залепят.Взеха ми 20лв и за сега/да не чуе дявола/ не е протекло.
Има време ма като се рпъсне радиаторчето на парното да не ревеш
то ще дойде пролетта а и по каква логика след като 2 месеца работи и не се е запушило парното сега ще се запуши?
Евала за отговорите! Само дето не разбрах нито каква марка препоръчвате, нито дали е добра идея да се запушват така дупки, нито дали има по-добър подход (изключвам нов), нито дали си струва да се купува нов заради малка дупчица!!! Иначе всичко останало ми стана ясно
Значи колега миналата зима смених антифриза на 164-ката и се оказа че радиатора тече .
Та сипах туй чудо струваше 7 лв.
и работата заспа е течност се губи ама от тогава до сега да съм долял 3 л.
Според мен ,добавките от такова естество са за временно спасяване на положението! Пробвал съм на времето на Полският си Фиат една добавка за спиране на течове от охладителната система , (радиаторчето за парното). Тази "химия" беше едно прахче наподобяващо бронз на прах. Оказа се доста надежно , (спря теча) и беше евтино. Но... Латото Фиата взе да грее . Беше се затлачил радиатора. Тогава му сипах друга "химия" , за почистване на системата. И тя подейства ама..... след това течове от няколко места!!! Така че преценявайте риска и сипвайте Изборът е лично ваш
Преди време си спомням на двигателите на военните кораби слагахме "хром-пик".На прах подобно на червения пипер и цвета на водата в разшерителните съдове се оцветяваше леко в розово.
Преди 4-5 години реших проблема с това:
Имах значителен теч от страна на радиатора,направо като чайник дори по някога системата засмукваше въздух!След слагането на STOP LEAK&SEALER изненадващо изпарението изчезна и така без проблем няколко години,а бях тръгнал да сменям целия радиатор. Наскоро се появи проблем в радиаторчето за парното на БМВ-то.Направо си зацапваше стъклата т.е. омасляваше.Сложихме от вълшебната течност и вече 2 месеца никакъв проблем!
Преди време си спомням на двигателите на военните кораби слагахме "хром-пик".На прах подобно на червения пипер и цвета на водата в разшерителните съдове се оцветяваше леко в розово.
Преди 4-5 години реших проблема с това:
Имах значителен теч от страна на радиатора,направо като чайник дори по някога системата засмукваше въздух!След слагането на STOP LEAK&SEALER изненадващо изпарението изчезна и така без проблем няколко години,а бях тръгнал да сменям целия радиатор. Наскоро се появи проблем в радиаторчето за парното на БМВ-то.Направо си зацапваше стъклата т.е. омасляваше.Сложихме от вълшебната течност и вече 2 месеца никакъв проблем!
Те такваз помия сипах на служебния бус и теча наистина спря ма да видим колко време ще изкара
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Абе според мен добавките са за временно закърпване,колкото да стигнеш където си тръгнал.Това с пипера ти скапва радиатора на парното както и едно сиво прахче в кутиика за 3/4 лв.
пробвано е .
виж за по модерните дано да са ОК
Comment