Известие

Collapse
No announcement yet.

Руски тест на масла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Руски тест на масла

Ето на какво попаднах........
    http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Аз ли съм тъп, че не мога да разбера извода от теста?

Comment

SELENIA STAR SAE 5W40 ALFA ROMEO Загущение.
      Това е извода де.... "загущение" - става на мармалад,
      сгъстява се. Пише, че ще допълнят с коментар, а сега се ориентирай по светлите картинки. По-светло = по-добро.
      Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

е кое е най-добре според теб и кое най-зле и каква е гаранцията, че в България ще си купиш читаво масло според мен клони към невъзможно само ментета

Comment

Тестът е загряване на масла до над 380°С в някакви колби - същото е да тестваш здравината на стъклопакета вкъщи с 10кг чук. Такива температури на маслото в двигателя няма т.е. абсолютно безсмислен тест, освен това има много други показатели на които не е отделено никакво внимание.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Пълна смехурия е тоя тест за мен!
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от toto99 Покажи съобщение
              SELENIA STAR SAE 5W40 ALFA ROMEO Загущение.
              Това е извода де.... "загущение" - става на мармалад,
              сгъстява се. Пише, че ще допълнят с коментар, а сега се ориентирай по светлите картинки. По-светло = по-добро.
              И накрая излиза, че лукойлското масло е No.1! Ха!
              156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
              Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Тестът е загряване на масла до над 380°С в някакви колби - същото е да тестваш здравината на стъклопакета вкъщи с 10кг чук. Такива температури на маслото в двигателя няма т.е. абсолютно безсмислен тест, освен това има много други показатели на които не е отделено никакво внимание.
                И все пак някои масла са се справили, което малко или много означава нещо
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

А каква ли е температурата на маслото по цилиндрите в обороти , иначе да в картера едва ли е 380 градуса
                  EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                  EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                  NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                    А каква ли е температурата на маслото по цилиндрите в обороти , иначе да в картера едва ли е 380 градуса
                    В цилиндрите масло няма, зад цилиндрите има антифриз - ама и зад цилиндрите антифриз не е 380 градуса - споко

По скоро теста за масла да е заради шофьори като този: http://avto-moto.eu/2047/amerikanka-kara-220-kilometra-na-parva-skorost/
                    Last edited by pininfarina; d.m.y г., 21:20.
                    sigpic

Comment

май не се изразих много точно. Имам предвид като се движи буталото и по стените на цилиндъра ( не в горивната камера) масленият слой се нагрява доста след детонацията на сместа.
                      Не знам дали ме разбрахте
                      А това с американката е .. мале мале Те верно не могат да карат с ръчни скорости ама чак толкова :Д
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                        май не се изразих много точно. Имам предвид като се движи буталото и по стените на цилиндъра ( не в горивната камера) масленият слой се нагрява доста след детонацията на сместа.
                        Не знам дали ме разбрахте
                        А това с американката е .. мале мале Те верно не могат да карат с ръчни скорости ама чак толкова :Д
                        Там говорим за температури над 2000 градуса, затова че пак не е актуален теста
                        Last edited by pininfarina; d.m.y г., 21:30.
                        sigpic

Comment

Според мен за да е завършен теста трябва да го замразят на минус 200°С и да проверят дали се реже на филийки Има си показатели има си методи на изпитване и т.н. Само, че за да ги осмислиш трябва да имаш задълбочени познания, каквито повечето хора нямат(и себе си ще сложа в това число) щото това не е като да гледаш картинки в нета. Та някаква смислена информация за масло изглежда ето така:
                          Attached Files
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Според мен за да е завършен теста трябва да го замразят на минус 200°С и да проверят дали се реже на филийки Има си показатели има си методи на изпитване и т.н. Само, че за да ги осмислиш трябва да имаш задълбочени познания, каквито повечето хора нямат(и себе си ще сложа в това число) щото това не е като да гледаш картинки в нета. Та някаква смислена информация за масло изглежда ето така:

Напълно съм съгласен с теб!
                            sigpic

Comment

Моето лики моли изглежда добре
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                              X