Известие

Collapse
No announcement yet.

Джанти-скоростомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Джанти-скоростомер

Здравейте, карам 1.8 ГТВ и съм със 17" джанти 205/45 гуми знам че по голямата джанта лъже скоростмера при мене при 3000 оборота стрелката на скоростомера е точно под 100 ако има колеги със същата кола нека да кажат при тях каке е положението

Първоначално публикувано от escubaro Покажи съобщение
    Здравейте, карам 1.8 ГТВ и съм със 17" джанти 205/45 гуми знам че по голямата джанта лъже скоростмера при мене при 3000 оборота стрелката на скоростомера е точно под 100 ако има колеги със същата кола нека да кажат при тях каке е положението
    Тези 17 - ки са с 5 мм по-големи в диаметър от нормалните гуми и водят до поява на 1% грешка. Ако реално караш със 100 км/ч скоростомерът ти ще показва 99. Което е пренебрежимо малко.

Ето калкулатор за гуми

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Джантата е голяма,но пък ти е малка гумата.....налине знам що се притесняваш.....виж тука и смятайhttp://www.margel.info/web/lang_bg/%...83%D0%BC%D0%B8
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

А да не говорим че съотношението обороти/скорост по километраж е ВИНАГИ едно и също за дадена предавка, без значение гумите. Ако ще и на крик да я вдигнеш. Определя се само от предавателните числа на скоростната кутия. Размерът на гумата има значение само за ДЕЙСТВИТЕЛНАТА скорост на движение спрямо тази по километраж.

Сега колегата да уточни за кое точно пита. Ако е за това колко ще му показва километражът при 3000 оборота на 5-а, отговорът мисля е ясен.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Благодаря за отговорите притесняваха ме ограниченията на скоростта но разликата е почти нищожна

Comment

Working...
          X