Известие

Collapse
No announcement yet.

Най-качествената нафта - къде ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Най-качествената нафта - къде ?

Знам че има подобни теми, но те обикновенно се разводняват към това колко е евтино или към това каква мизерия са горивата в България, а и тук по-конкретно обсъждаме масовото гориво - дизел. Заливам се с информация и легенди, че всичките горива са от Лукойл независимо от името на бензиностанцията; Лукойл са най-големите мизерници; Еко горивата се карат от Гърция; Еко задръства филтри и прецаква дюзи (даже се спомена форумен сервиз с 2 проблемни коли от Еко за последната седмица); ОМВ нафтата замръзва, Шел Впоуър е боклик и много други още ... Та питането ми е къде сипвате качествена нафта, без да коментираме кой колко стотинки и къде му е отстъпката !

Благодаря предварително !
    ПП. Ако цъкате други може да споменете кои са те !
    108
    Еко
    19.44%
    21
    ОМВ
    15.74%
    17
    Лукойл
    26.85%
    29
    Шел
    13.89%
    15
    Други
    24.07%
    26
    Last edited by nastybg; d.m.y г., 11:34.
    ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Първоначално публикувано от nastybg Покажи съобщение
    Знам че има подобни теми, но те обикновенно се разводняват към това колко е евтино или към това каква мизерия са горивата в България, а и тук по-конкретно обсъждаме масовото гориво - дизел. Заливам се с информация и легенди, че всичките горива са от Лукойл независимо от името на бензиностанцията; Лукойл са най-големите мизерници; Еко горивата се карат от Гърция; Еко задръства филтри и прецаква дюзи (даже се спомена форумен сервиз с 2 проблемни коли от Еко за последната седмица); ОМВ нафтата замръзва, Шел Впоуър е боклик и много други още ... Та питането ми е къде сипвате качествена нафта, без да коментираме кой колко стотинки и къде му е отстъпката !

Благодаря предварително !
    ПП. Ако цъкате други може да споменете кои са те !
    Не ме интересува Лукойл дали са мизерници или не.
    Нафтата им става. Особено Екто дизела.
    Хвани на друга бензиностанция разликата между първото изключване на пистолета и след това още колко литра може да побере.
    Така ще си направиш извод коя нафта има по-малко понообразуване и съответно по-качествено гориво.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Петрол,Еко
      Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
      Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Защо няма Петрол като отговор, пробвах всичките гореизброени, колата върви еднакво зле, даде ми разлика само с петролска нафта, НЕ правя реклама, нямам акции там, ако искате пробвайте. Колата работи по-тихо и по-стабилно, карам с по-ниски обороти без да тересе и т.н. съответно ми падна разхода с около 0,5-до литър но това го отдавам на типа на каране, който позволява тази нафта, а не в чудотворните и качества, просто ми позволява да карам по-икономично.
        156 Sportwagon 02'

Comment

от доста време зареждам на Петрол мога да кажа ,че е добро горивото! но за най- добро не мога да твърдя! по скоро зависи как се поддържа автомобила и моментно състояние!
          sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

Аз съм доволен от нафтата екто на Лукойл. Само такава сипвам. Една зима брах ядове с ОМВ и я избягвам
            sigpic
            SCUDERIA ITALIA
            BMW 5-er
            BMW 7-er
            Fiat GP

Comment

Ромпетрол за момента води личната ми класация. Не се пени, има хубава добавка, румънска е и най-важното - с един резервоар минавам средно 80-100км повече. На Петрол също не е лоша.
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

Ектото на Лукойл, при мен, води убедително пред Шел и ОМВ. Петрол съм пробвал преди много години, сега не знам как са, но тогава ставаха само за отопление. Румънските и гръцки горива не съм ги пробвал и не мога да кажа нищо.

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v (115hp) /04
                opel kadett E 1.3 karavan - ex

Comment

Аз съм най-доволен по всички критерий от Шел В-пауър дизел. Последните 5 години си зареждам само от там.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                  Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=76710

Това са резултатите и мненията от началото на годината!

п.п. Аз гледам само в ЕКО да зареждам по възможност.
                    GT

Comment

Сипвам само от Еко и съм доволен.
                      Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 140c.c.

Comment

Тъй като съм карал кола с по-чувствително ГНП и мога да кажа, че при зареждане от Лукойл и Петрол помпата се скъсваше да трака, при ОМВ и най-вече Еко, колата работеше по-добре.

Горивата наистина идват от едно и също място. Разликата е в добавката, която се сипва след това.
                        www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                          Тъй като съм карал кола с по-чувствително ГНП и мога да кажа, че при зареждане от Лукойл и Петрол помпата се скъсваше да трака, при ОМВ и най-вече Еко, колата работеше по-добре.

Горивата наистина идват от едно и също място. Разликата е в добавката, която се сипва след това.
                          А като казваш че помпата трака,знаеш ли защо се получава това ????? Получава се заради липсата на сяра,а това е стандарт Евро 5,няма как скоро всички нафти ще трябва да са такива,и хората ще трябва да се откажат от ТДИ-та дет мелят рапани като работят.

Аз лично повече от 3 г. карам само с Лукойл,рядко и инцидентно Еко/но за мен те развалиха горивата си отдавна/,други вериги бензиностанции за мен не съществуват,може би ако се наложи спешно ще заредя на Ромпетрол.Имам желание да заредя нафта на Газпром,но няма в Сф.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            А като казваш че помпата трака,знаеш ли защо се получава това ????? Получава се заради липсата на сяра,а това е стандарт Евро 5,няма как скоро всички нафти ще трябва да са такива,и хората ще трябва да се откажат от ТДИ-та дет мелят рапани като работят.

Аз лично повече от 3 г. карам само с Лукойл,рядко и инцидентно Еко/но за мен те развалиха горивата си отдавна/,други вериги бензиностанции за мен не съществуват,може би ако се наложи спешно ще заредя на Ромпетрол.Имам желание да заредя нафта на Газпром,но няма в Сф.
                            Много добре казано, поддържам това мнение. Покрива се с моето на 100 процента

Comment

Това за сярата е ясно, въпроса е, че е тествано кое как работи. Лично аз обаче си оставам най-доволен от нафтата на Еко.

Иначе не знам защо на Shell горивата въобще са в тази класация.
                              www.facebook.com/workshox

Comment

Working...
                              X