Известие

Collapse
No announcement yet.

Най-качествената нафта - къде ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
    Това за сярата е ясно, въпроса е, че е тествано кое как работи. Лично аз обаче си оставам най-доволен от нафтата на Еко.

Иначе не знам защо на Shell горивата въобще са в тази класация.
    Тва Еко незнам какво толкова го прехвалвате , ама според мен много си развалиха горивата , аз лично вече не сипвам сигурно година стана или повече.Та в тоя злощастен момент сипвайки на еко догоре ми се наложи смяна на горивен филтър - е източихме някаква лимонада с консистенция на олио и липса на миризма на нафта....

Та от доста време зареждам само на Ромпетрол и Лукойл
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Шел в-пауър и Петрол
      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Ето да прецените за какво иде реч. http://clubalfaromeo.com/forum/showp...8&postcount=28
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Тва първото ми прилича като да е по-скоро бензин отколкото ¨low quality¨ нафта, да не са объркали маркуча?
          Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Според мене най-качествената нафта е в служебния мотокар
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Преди сипвах само в Ромпетрол, но са ми малко нарядко бензиностанциите пък и чух, че взели да зареждат от родния Нефтохим. От известно време съм само на ЕКО и проблеми не съм имал.
              Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Ето да прецените за какво иде реч. http://clubalfaromeo.com/forum/showp...8&postcount=28
                Стига и ти,това са единични случаи................. недей да плашиш хората сега,че Еко си развалиха горивата е ясно...............
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз от 2-3 год. само (почти) в ЕКО зареждам, но днес ходих до Румен и ми показа 2 туби с некачествен дизел от ЕКО и по това което разбрах е, че май нивото на керосин е било в повече Въпросът е, к'во правим след такъв случай
                  GT

Comment

Първоначално публикувано от chaveto86 Покажи съобщение
                    Аз от 2-3 год. само (почти) в ЕКО зареждам, но днес ходих до Румен и ми показа 2 туби с некачествен дизел от ЕКО и по това което разбрах е, че май нивото на керосин е било в повече Въпросът е, к'во правим след такъв случай
                    Попринцип при пазене на касовия бон и оценка от сервиз, че проблема е от нафтата (ама сервиз с документи и всичко законно, за да се води експертно мнение) ЕКО ще плащат на всички пострадали ремонта + неустойки за бая левове Ама живееме в Булгаристан и пият всички пострадали по една студена вода и пускат жалби до КЗП, е така за статистиката !

А по темата, май потребителите в България винаги ще търсим по-малкото зло !
                    Last edited by nastybg; d.m.y г., 15:30.
                    ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Стига и ти,това са единични случаи................. недей да плашиш хората сега,че Еко си развалиха горивата е ясно...............
                      Какво значи единичен случай?
                      1,2,5,10?
                      Само Алфи са 4 за една седмица,а колко незнайни има само в София ти е бедна фантазията.За да правят внезапни проверки по станциите не са хич даже единични случаи.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

ходих до Атина , на отиване с бг нафта - петролска с около 78 литра направих 1200 км / дозаредих в Сандански/ + 100 градско в Атина, на връщане заредих догоре в Атина и на границата ми светна резервата / Атина - Солун - 700 км/.Мога да добавя , че след Солун бях в задръстване около един час и половина.На отиване среден разход с бг нафта около 6л , на връщане 7.5л.Разхода е по- висок по принцип щото има 500 км магистрала Солун - Атина и малко се понастъпва колата / 130 - 150 - неикономично каране/.
                        За Ромпетрол писах преди време - нафтата им не е румънска - идва с кораби от някъде / не съм се интересувал, но мога да попитам/.На терминала им зареждат цистерни от всички фирми и после си слагат добавки за да станат ви-пауър и т.н.
                        Last edited by ivo_63; d.m.y г., 12:01.
                        Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                        Peugeout 2.2 HDI 133+++
                        Alfa 159 +++ next

Comment

Сипах преди няколко седмици обикновена нафта от Шел в Младост 45 литра. Покарах докато не ми останаха около 3-4 литра в резервоара. В събота сипах 25 литра екто дизел от Лукойл на К.Величков. Разлика има и то очевидна! Мотора утихна доста, особено рано сутрин на минус 2-3 градуса. Вървежа е добре. Доволен съм.

Следващото зареждане ше е с в пауър нафта да видим тя как ще е.
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение

Следващото зареждане ше е с в пауър нафта да видим тя как ще е.
                            Тая тема я пуснах, заради подобен експеримент и се зачудих да вярвам ли на усета си или си въобразявам ... в-пауър се представи най-зле от всички, ЕКО и ecto на Лукойл се представиха равностойно ама пък тука се изписа бая пумия за ЕКО, така че си се връщам към стария Лукойл и без това са ми много удобни, имат бензоностанция на всяко едно възлово за мен място ... ти знаеш много добре, веднъж даже съживявахме Купе-то от един Лукойл
                            ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

Първоначално публикувано от nastybg Покажи съобщение
                              Тая тема я пуснах, заради подобен експеримент и се зачудих да вярвам ли на усета си или си въобразявам ... в-пауър се представи най-зле от всички, ЕКО и ecto на Лукойл се представиха равностойно ама пък тука се изписа бая пумия за ЕКО, така че си се връщам към стария Лукойл и без това са ми много удобни, имат бензоностанция на всяко едно възлово за мен място ... ти знаеш много добре, веднъж даже съживявахме Купе-то от един Лукойл
                              Ша слушаш батко си.........................
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Петрол. Налага ми се, защото от работа за там ми дават карта . Доволен съм от нафтата. Два три пъти на лукоил сипвам и нещо не ме кефи.
                                156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

Working...
                                X