От край време знам че не е хубаво да са ти пуснати фаровете докато палиш двигателя, затова винаги ги изключвам, но и често ми се случва да ги забравя изключени а с тоя новия закон се получава доста неприятно като ме спрат катаджиите. Вече си мисля че ще ми излезе по-евтино ако си купувам нови лампи (в случай че горят заради това) от колкото ако давам рушвети.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Могат ли да ми изгорят фаровете ако паля докато са включени
Collapse
X
-
старата ми алфа издаваше звуци когато е на кеф, като загасиш двигателя казваше че ти бачкат фаровете и от нея назнам дали горят, но тази я карам вече 7 месеца и са си ок, паля си на фарове....
да не казвам тежка дума, че виж днес изгорели.
Alfa Romeo 156 SW, 1.9
Comment
-
Първоначално публикувано от ivansirakoffспоред мен, идеята да не си на фарове като палиш е, че цялата сила на акумулатора е необходима за развъртане на стартера, а крушките са консуматор в момента на паленето..._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthyПървоначално публикувано от ivansirakoffспоред мен, идеята да не си на фарове като палиш е, че цялата сила на акумулатора е необходима за развъртане на стартера, а крушките са консуматор в момента на паленето...
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Ticklesаз откакто си тръгнах веднъж в 20ч. от работа /зимата/ и установих на паркинга пред блока, че ми е тъмничко ... бях си карала през целия път без фарове, та оттогава винаги си паля на фаровеИначе такива като теб са ми били много странни винаги как не успяват да се усетят
Вярно, че от гледна точка на разсеяния водач е много удобно да се пали на фарове, ама просто не е редно_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Че мен това най-много ме кефи във алфата - врътна стартера - пали фаровете, врътна наобратно - гаси. Що голфове и пежа и рена и т.н. съм виждал с изгасени фарове сутрин, или пък със запалени фарове, и паркирани, вечерта ... та хич не ме интересува че не бил добър режима или можели да изгорят крушките - това винаги може да стане. Като замине акумулатора - нов и готовоАлфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01
Comment
-
Първоначално публикувано от Ticklesаз откакто си тръгнах веднъж в 20ч. от работа /зимата/ и установих на паркинга пред блока, че ми е тъмничко ... бях си карала през целия път без фарове, та оттогава винаги си паля на фаровеPeugeot 607 2.7 HDI 204 hp
EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Comment
-
Единственния проблем , е че се скъсява живота на крушките. Светването на всяка една крушка , е най-тежкият и момент! Но като се направи съпоставка спрямо глобите и амортизацията на превключвателя за фаровете , според мен по-добре да прежалим някоя крушка.Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
Alfa 166 2.4 JTD 2003г.
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderСпоко, в момента на паленето, всички други консуматори се изключват автоматично, докато върти стартера, тъй че няма проблеми!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Хора, проблема с крушките на фаровете изобщо незасяга акумулатора. Той се изразява в това, че при палене на колата от стартера се получава много силен стартов ток, който може да доведе до изгарянето на крушките. Но ми се струва, че по-новите коли си имат защити точно от такава вероятност, но незнам дали точно вашите коли имат такава, нито дали моета има. Така че не се плашете за акумулатора. Аз лично си паля без светлини по принцип и после си ги пускам. А пак как ми е смешно посред бял ден да си пускат другите фаровете заедно с халогените направо нямам думи
Comment
-
откакто се набутах една камара пари за некви си две крушки, спрях да паля на фарове. дразни ме тва премигване докато се запалва. големи умница са тия дет са го измислили. на другите коли като врътнеш ключа за запалване и фаровете се изключват, не кат на мойта каруца мига кат за световно, много ме дразни. другото, което забелязах скоро е, че ако се изпусна без да искам да запаля на включени фарове ми светва лампичката на бордовия компютър за светлинитеи си остава светната при вече запален двигател. бе ше ги еба и техниките на запалване.., за всичко си иска чалъм тая кола. и вратата даже отварям се едно е принцеса да не си дочупя кирливата дръжка.
‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части
Comment
Comment