Здравейте купих си Jeep Чероки 98г. с двигател 2.5vm td английски разбрах че същия се слага и на някой модели на алфа но незнам кои.Питането ми е дали е истина че този двигател се слага на алфа кои модел и специфики за него в оффроад.бг четох меко казано отвратителни неща за него та въпроса ми е наистина ли е толкова зле работата
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за двигател 2.5vm td
Collapse
X
-
Незнам наричат го самовар защото загрявал и пукал глави(те били за всеки цилиндър отделна глава) общо взето почти ме напсуваха че съм купил тоя джип.А да питам и друго тоя двигател с ремък ли е че някъде гледах бил с верига и нещо особенно про обслужването му трябва ли да спазвам?
Comment
-
Аз съм със 155 2,5 TD и доколкото знам е същият като на Черокито. Страхотиите, които и аз съм чувал не са верни... засега(3 години и нещо), но не е като да няма работа по него. Картерът ми не предполага да мога да ти дам много точна информеция за офроуда
Все пак при бавна скорост има доста мощност и съм впечатлен как се държи колата при потегляне на стръмно на сняг/лед или излизане от заледени коловози... би трябвало да става и за джип...
Освен това е със зъбни колела, което май пак е плюс в твоя случай
А и на звук го докарвам горе-долу като трактор
Comment
-
Моторетката си е много здрава и много пъргава.Не знам какво са ти говорили,но ще ти кажа какви са ми наблуденията след 8 години ползване.Товарили сме се 5 говеда в колата и багаж към 250кг.Е нито един път не се задъха или да кажеш,че няма сила да набере или нещо такова.На Витиня върви със 170 се едно,че колата е празна,харчи много малко за такава тежка кола,проблеми не създава стига да го пазиш и да не правиш мизерий.Ако го караш на някакви мърльовци за ремонт,ще ти скъса нервите.Да склонен е към прегряване.Аз съм му правил 120*(беше се откачил датчика),но проблем не е имало.Главите си бяха здрави.Пука ги м/у клапаните.18лв ти струва гарнитура на глава+12лв гарнитура на капака на клапаните.Като цяло:мотора е много здрав,много сигурен,икономичен,нормални цени за ремонт,винаги имаш достатъчна мощност,но не търпи мизерий.
Успех с джипа.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от BobyМоторетката си е много здрава и много пъргава.Не знам какво са ти говорили,но ще ти кажа какви са ми наблуденията след 8 години ползване.Товарили сме се 5 говеда в колата и багаж към 250кг.Е нито един път не се задъха или да кажеш,че няма сила да набере или нещо такова.На Витиня върви със 170 се едно,че колата е празна,харчи много малко за такава тежка кола,проблеми не създава стига да го пазиш и да не правиш мизерий.Ако го караш на някакви мърльовци за ремонт,ще ти скъса нервите.Да склонен е към прегряване.Аз съм му правил 120*(беше се откачил датчика),но проблем не е имало.Главите си бяха здрави.Пука ги м/у клапаните.18лв ти струва гарнитура на глава+12лв гарнитура на капака на клапаните.Като цяло:мотора е много здрав,много сигурен,икономичен,нормални цени за ремонт,винаги имаш достатъчна мощност,но не търпи мизерий.
Успех с джипа.Иначе преобладава тезата,че тия мотори късат колянови валове главно при джипките.Не го напъвай при ниски обороти с много газ
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от "virusalfaИначе преобладава тезата,че тия мотори късат колянови валове главно при джипките.Не го напъвай при ниски обороти с много газНо това е въпрос на късмет, а не толкова на двигател. Вси пак Черокито е към 2 тона и е 4х4. като го сравниме с 164 (там знам че се слага, за 155 не съм сигурен дали е същия мотор).
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
На 155 е същия мотор,но с по-качествена турбина и е с леки конструктивни изменения спрямо вотора ,монтиран в 164.Тези изменения са главно козметични,термостата е от задната страна на мотора, турбината е под смукателния колектор и ей такива неща.Колкото до теглото,164 е близо 1600 килца,а Гранд Черокито е не по-малко от 2.5 тонаАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
Comment