Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 146 или 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 146 или 156

Възнамерявам да си купя Алфа но не мога да реша кой от двата модела да избера 146 след 1999 год с новата предна решетка или 156 от същата година.
    Интересуваме кой от двата модела е по лесен за обслужване и с по малко дефекти (фабрични), както и по подходящ за нашите пътища.
    За 146 съм се спрял на двигатели 1,6 или 1,8 а за 156 1,8 или 2,0 бензин.
    Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
    Камион 2,4 jtdm Q4

как реши само точно тук да пуснеш темата си,а и тези големи букви не са ти в полза,повярвай ми,май не си се постарал да хвърлиш един поглед на правилата на форума,а е нужно

П.С. ей ама са бързи тия модератори бееее,аз докато се скарам и те преместили

Comment

146 е по-евтин за поддръжка
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        146 е по-евтин за поддръжка
        Май само окачването е по-евтино.А иначе 146 и 156 са различен клас автомобили,така че първо ти си реши какво ти трябва
        2011 Giulietta MA-ex
        1995 155 1.8 TS 8V
        2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

според парите

за мене няма дилема имаш повече кинти(10к+) 156, нямаш 146. Съвсем различни коли са: на мен 146 много ми друса, днес повозих един колега (който има 146) и той е на мнение че 156 е друга бира
          ALFA 156 1.9JTD '98
          ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Re: според парите

Първоначално публикувано от Bottata
            за мене няма дилема имаш повече кинти(10к+) 156, нямаш 146. Съвсем различни коли са: на мен 146 много ми друса, днес повозих един колега (който има 146) и той е на мнение че 156 е друга бира
            Вярно е, че окачването на 156 е по-усъвършенствано от това на 145/6, но това е предимно по отношение на возията. А иначе проблемите с кормилна рейка и луфтове в окачването са доста разпространени, особено при по-ранните модели на 156. Мен возията на 146 ме устройва, даже и сега, когато стъпах на 15 цола и тя се повтвърди доста в сравнение с преди, с оригиналните 14-ки.

При покупката и аз бях изправен пред подобна дилема и избрах по-стария като концепция модел, но в състояние далеч по-добро от 156-ците, които ми влязоха в полезрението тогава. Естествено това стана не без любезното съдействие на виден капацитет от форума, за което съм му много задължен . Презумцията беше, че една 145/6 във видимо отлично здраве би била по-евтина и лека за поддръжка от 156, особено предвид факта, че частите за нея (изключая мотора естествено) са по-евтини, а същевременно визията е приемливо модерна.

Според мен читава и запазена фейслифтната 145/6 е по-добия избор в сравнение с 156-ца 97-99 в среднодобро състояние, ако говорим за ограничен бюджет. Но да не забравяме, че изключения има от всяко правило.
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Тъй, тъй. Аз затуй сега се замислям направо за спортвагон
              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian
                Тъй, тъй. Аз затуй сега се замислям направо за спортвагон
                Ми то при вагон-ресторанта формата само е по-различна Нали говорихме с тебе онзи ден коя е Колата, бе Аз съм почерпил информация от достоверни източници, не си измислям
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Ами ако я земеш тънко, с едни полиуретанови тампони за 1000лв и си в джаза . Ех, и ако е дизел...
                  Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian
                    ... Ех, и ако е дизел...
                    Ми аз за друг тип гориво не се сещам. Нека е дизел! Нека е 150 коня сток! Нека бъде с чип!
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

156 е по добра но е и по скъпа ми като е гарга да е рошава минавай на 166

====================
                      Кирилица!
                      5555

Comment

Първоначално публикувано от jasta55
                        156 e po dobra no e i po skapa mi kato e garga da e ro6ava minavai na 166
                        Тъй, тъй кът ша е рошава ... нека поне да е 159
                        ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

И аз началото на март бях пред същата дилема 146 или 156...
                          Вярно е, че 146 е по-ефтина за подръжка но когато се качих в 156-цата (вярно в отлично състояние) разсъждавах точно 5 сек.
                          В края на крайщата всяка кола се троши, особено в БГ но не трябва според мен да се разсъждава само от матерялна гледна точка. Шофирането поне на мен искам да ми доставя удоволствие. Ако искаш нещо ефтино което да те откарва от точка А до точка Б само, купи си Опел...

Успех в избора, признавам, че съм пристрастен...
                          Аlfa Romeo 156 16V 1.6 Twin Spark...

Comment

Working...
                          X