Известие

Collapse
No announcement yet.

Двутактово масло в дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Двутактово масло в дизел

Здравейте, случайно попаднах на тема във форума на мерцедес, в която се обсъжда въпроса, че е полезно да се налива двутактово масло 2Т ( с пълно изгаряне) в резервоара на дизелите. Цитирам едно от мненията ЗА: "Ами то не се добавя за обезшумяване. Ами за добро мазане на помпените елементи, лагерите на помпата, регулатора, разпръсквачите на дюзите. Защото там не ходи масло за мазане, и се разчита само на мазането от нафтата. А нашата нафта е суха и не смазва добре. А като има и малко двутактово масло в горивото, винаги ще е по-добре за смазването. Особено при роторните, разпределителни помпи." Аз преди дни си напазарих едно GT с двигател 1,9 JTD. Вчера и налях 1/2 л. (малко повече от препоръчителното отпуснах по невнимание) двутактово масло заедно с дизел за 50 лв.. В цитирания форум прпоръчват съотношение при зареждане масло към дизел = 1/200.Има ли колеги във форума, които могат да дадат препоръки по въпроса!?

Има няколко теми по този въпрос с различни мнения. Моето е слагай масло около 10гр/л.
    Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Здравей!
      Аз ползвам двутактово масло винаги и нямам проблеми с дюзите и помпата.
      Съотношение 1 към 200.Маслото което ползвам е Outboard Tech 2T без пепелно и бездимно спецификация NMMA TC W3 .
      Колата е от подписа и за пежо 407 2.0 HDI.

Comment

А дали може да се окаже фатално за някакви части, че на около 20 л. дизел съм налял 500-600 гр. масло?

Comment

Първоначално публикувано от NIKI_ARGT Покажи съобщение
          А дали може да се окаже фатално за някакви части, че на около 20 л. дизел съм налял 500-600 гр. масло?
          Не.
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от NIKI_ARGT Покажи съобщение
            Баце, няма страшно тва и джапанка да му сложиш и нея ше я изгОри
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз винаги слагам Redex Diesel добавка, когато я карам повече извънградско, че съм чувал, че за градско не е добре.
              Та въпроса ми е: Нужно ли е да слагам масло при положение, че наливам добавката или тя няма общо ?
              Mercedes S320 W220
              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

А тази добавка някой ползвал ли е?
                http://nnboschservice.com/bg/promoti...a-sda-600.html

Comment

Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
                  Аз винаги слагам Redex Diesel добавка, когато я карам повече извънградско, че съм чувал, че за градско не е добре.
                  Та въпроса ми е: Нужно ли е да слагам масло при положение, че наливам добавката или тя няма общо ?
                  Аз ползвам REDEX постоянно,друго не трябва да слагаш.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Слага се масло за двутактови мотори в съотношение 1:200 та до 1:50 за по-старите мотори с бутални помпи. ю
                    Нафтата освен , че е нафта само по документи, има и много миещи добавки. Маслото спомага за по-доброто уплътнение на помпените елементи и изобщо за мазането на помпата. Има обаче и още една функция, която не е по-малко важна. Имам опит с дизели, които работят с газьол, а той е бъкан със сяра. Та газьолът образува нагар върху изпускателните клапани и буквално ги задръства. Двутактовото масло не позволява той да се образува.
                    Накратко, добре е да се слага вдутактово масло в съотношение 1:200 до 1: 50. Но и 1: 10 да сложиш, пак няма особен проблем, особено при старите дизели.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Нещо интересно, на което попаднах: http://www.2112.ru/showthread.php/23...81%D0%B5%D0%BB

Comment

Това да не е тази руска тема дето са снимани двигатели леш и с какви масла са карани? Аз не мога да я отворя, обаче ако е тя няма нищо общо с тази тема.

По темата - аз слагам по 5мл на литър, така най-лесно си ги смятай. Намерих си едно шишенце, дето горе на гърлото има отделно резервоарче със скала на милилитрите. Стискаш шишето и горното резервоарче се пълни и гледаш колко мл си напълнил много е удобно.

Относно ефекта може и да е малко по-тихо, но може и малко да си внушавам, защото по принцип ми е тих мотора и разликата е по-трудно уловима. При всички случаи не е по-зле и щом хората казват, че е полезно слагам. Слагам масло на ЕКО 11 лв/литъра и отзад видях, че има нужните сертификати за бездимонст и т.н.
                        '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

Темата е същата - руската. След дълго сърфиране из нета по темата за масла и добавки, попаднах на нея. Може и някъде от тук да ми е изскочил линка. Сметнах го за интересно. Възнамерявам да се възползвам от съветите, вкл. и за шишенцето. Днес видях такова, пълно с добавка кастрол.

Comment

Working...
                          X