Здравей те колеги.Тези дни ми се случи да имам на разположение 3 модела ГНП-та .Едната е от 1.9 JTD 0 445 010 007/4с/, втората е от 2.4 JTD 0 445 010 008/5с/, и третата е от BMW 3.0 /0 445 010 009/6e/.Въпроса ми е следния.Каква е разликата в помпите и кое определя дебита им.Помпите са разглобени и от това което виждам/измерих/нямат разлика в буталата,гърбиците и клапаните.Единствената разлика която намерих е в пружините на буталата.На БМВ-то пружините са по-дебели и с повече витки.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ГНП
Collapse
X
-
0 445 010 007 тази помпа доставя максимален дебит от 55 кубика за един оборот и се върти надясно.
0 445 010 008 не се монтира в алфа/фиат. Това е помпа на мерцедес с друг тип регулиране на налягането, доставя 60 кубика за оборот и се върти наляво.
0 445 010 009 помпата от бмвто доставя максимален дебит 70 кубика за оборот, върти се надясно и разликите между помпите не е някаква тайна, но не биж желал да говоря наизуст, защото пак ще се намери някой да спориDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение0 445 010 007 тази помпа доставя максимален дебит от 55 кубика за един оборот и се върти надясно.
0 445 010 008 не се монтира в алфа/фиат. Това е помпа на мерцедес с друг тип регулиране на налягането, доставя 60 кубика за оборот и се върти наляво.
0 445 010 009 помпата от бмвто доставя максимален дебит 70 кубика за оборот, върти се надясно и разликите между помпите не е някаква тайна, но не биж желал да говоря наизуст, защото пак ще се намери някой да спориLast edited by alfista 96; d.m.y г., 09:49.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Принципно помпите имат разлика с диаметъра на буталата. Тези помпи които си дал като номера са с различен диаметър на буталата, но с еднакъв ход. (не съм помпаджия, не съм ги мерил лично аз, но това знам)
Обозначението на помпите:
CR = common rail
CP1 = поколението на помпата
R = дирекция (лява или дянса)
65 = Теоретичен дебит в mm3/rev делено на 10, демек 65 реално(теоретично) е 650mm3/rev
Една и съща помпа при 4 цилиндров мотор и при 5 цилиндров мотор ще доставят различен максимален дебит поради разреждането. За това примерно нещата изглеждат по следния начин:
8V - 650 (теоретичен максимален дебит) x 0.5814 (предавателно съотношение) / 2 (брой на инжектиранията) = 188 mm3/i при 1350 бара
10V - 650 x 0.5814 / 2.5 = 151 mm3/i при 1350 бара
При по-високи налягания дебита пада значително.
Разбира се всичко това е само теоретично. Данните от стенда изглеждат по-различно. Обикновено реалния дебит излиза с около 20-30 кубика по-малко.Last edited by oem; d.m.y г., 10:26.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеПринципно помпите имат разлика с диаметъра на буталата. Тези помпи които си дал като номера са с различен диаметър на буталата, но с еднакъв ход. (не съм помпаджия, не съм ги мерил лично аз, но това знам)
Обозначението на помпите:
CR = common rail
CP1 = поколението на помпата
R = дирекция (лява или дянса)
65 = Теоретичен дебит в mm3/rev делено на 10, демек 65 реално(теоретично) е 650mm3/rev
Една и съща помпа при 4 цилиндров мотор и при 5 цилиндров мотор ще доставят различен максимален дебит поради разреждането. За това примерно нещата изглеждат по следния начин:
8V - 650 (теоретичен максимален дебит) x 0.5814 (предавателно съотношение) / 2 (брой на инжектиранията) = 188 mm3/i при 1350 бара
10V - 650 x 0.5814 / 2.5 = 151 mm3/i при 1350 бара
При по-високи налягания дебита пада значително.
Разбира се всичко това е само теоретично. Данните от стенда изглеждат по-различно. Обикновено реалния дебит излиза с около 20-30 кубика по-малко.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Помпите са тествани вече и се знае коя за какво става. По-добре кажи какво искаш да правиш и да ти кажа коя помпа ти трябва. От сбирщайни файда няма.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеПомпите са тествани вече и се знае коя за какво става. По-добре кажи какво искаш да правиш и да ти кажа коя помпа ти трябва. От сбирщайни файда няма.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Някои помпи са просто с по-малък входен и изходен диаметър на горивопровода.
Колелото при БМВ мисля, че беше по-малко. С такава помпа съм бил лично на теста. След ремонт дебитита и беше около 660 кубика за оборот при 1000 оборота на помпата и 1350 бара налягане, и около 140 кубика за цикъл при 6 цилиндъра.
При 1600 бара мисля, че беше около или малко под 600 кубика при същите условия.
Температура на горивото 40 градуса и при изрядни инжектори
Някои хора се разочароват от резултатите когатне съвпадат с теоретичните данни, други пък не знаят какво впръскват и търсят под вола теле... за това може да срещнеш и различни мнения по тези въпроси
Лошото е, че почти не се намират инженерни характеристики и всичко което го има и в интернет е на база на нечии дали верни, дали грешни измервания и тестове. Дори и в БОШ сервизите доста често техниците там се чудят какво да отговорят на подобни въпросиLast edited by oem; d.m.y г., 11:16.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНякои помпи са просто с по-малък входен и изходен диаметър на горивопровода.
Колелото при БМВ мисля, че беше по-малко. С такава помпа съм бил лично на теста. След ремонт дебитита и беше около 660 кубика за оборот при 1000 оборота на помпата и 1350 бара налягане, и около 140 кубика за цикъл при 6 цилиндъра.
При 1600 бара мисля, че беше около или малко под 600 кубика при същите условия.
Температура на горивото 40 градуса и при изрядни инжектори
Някои хора се разочароват от резултатите когатне съвпадат с теоретичните данни, други пък не знаят какво впръскват и търсят под вола теле... за това може да срещнеш и различни мнения по тези въпроси
Лошото е, че почти не се намират инженерни характеристики и всичко което го има и в интернет е на база на нечии дали верни, дали грешни измервания и тестове. Дори и в БОШ сервизите доста често техниците там се чудят какво да отговорят на подобни въпросиAlfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Ами... не им дават информация... за тях в стенда има достатъчно информация. Закача помпата, прави измерване. Ако не е добре му светва червено ако е, зелено.Повечето така работят и хал хабер си нямат от инженерни данни. Има и изключения разбира се.
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
И аз имам въпрос за помпа на 2.0 ХДИ Пежо 206.Пише,че е ниско налягането в рейла-заменени са регулатора и датчика на рейла,нафта идва от подкачващата до помпата за високо.Отвъртях щуцера на подаващата тръбичка от помпата към рейла и на стартет нафта няма...Това само от механичен проблем в помпата ли може да се случи(смяна с друга) или може и от електрически да е затворил нещо вътре в помпата (еку,букси и т,н.) ..Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
Comment