Известие

Collapse
No announcement yet.

Автомобил с автоматична ск.кутия-препоръки.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Автомобил с автоматична ск.кутия-препоръки.

Здравейте,колеги!
    Умишлено мушнах темата тук,понеже ми е важно и не искам ,като в общите приказки да става безразборно хвърляне на мнения и безпорядък.Мисля че ще е от полза и на други колеги.Та:

Търся си кола бензин автоматик....причини няма да изтъквам.
    Така....леко съм позагазил,погледнато от няколко страни.
    Първото нещо е ,че жена ми прояви желание да кара....проблема е,че не иска и не може да кара със ръчни.Подробности няма смисъл
    Второ-не знам вече в колко форума влизах,четох и за всяка кола с мултитроник,типтроник,селеспиид,автомати....и на баба ми фърчилото всичко реве с глас.Никъде не видях два последователни поста с положителен отглас за някоя скоростна кутия от дадения модел автомобил.Говоря за коли между 5-8г....плюс/минус една няма значение.
    Трето-Естествено искам Алфа,но за годините които ме устройват като цени,двигатвлите са ЖТС-и.....по изчетеното от нашия форум.....е неща.Да не казвам само колко ми е ограничен избора на Алфа тук,където живея....156/147 ТС фейс-селе никой не продава...
    Четвърто-ще ми се да си взема нещо на което да разчитам,защото искам да се прибирам и до БГ с тая кола.
    Имам и пето и шесто,но мисля че е достатъчно,схващате ми идеята.

Та който има преки впечатления от даден модел с хубава и надеждна кутия,нека да сподели мнение,много ще ми е от полза.

Ще помоля без пристрастия към нашите коли,чисто и обективно мнение

Благодаря на всички предварително!
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Това с бензина ограничава малко нещата но е разбираемо за мястото на което живееш.
    Аз много уважавам автомата и веднага бих ти казал Алфа 159 2.4 жтд автомат, но излизаме от рамките.
    Голям опит в автоматите имат Мерцедес. но пък това задно за вашите условия е малко кофти, но пък имат 4х4 !
    Мисля че това е колата за семейството:
    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=9t6dcr
    Естествено това е мое мнение !

Поне знаеш какви са ти изискванията и нуждите, успех с търсенето !
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Да ...сега като се поразрових...кутиите на МБ са доста надежни за годините си. Мерси,колега .

Comment

Най-надеждното, което може да вземеш от гледна точка на автомат, а и като кола по принцип, е Тойота Приус.
        Ако ли не е Приус, то задължително нещо немско с автомат на ЗФ.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Благодаря,колега.....само не разбрах съкращението 3ф...какво значи и кои автомобили/кутии включва.

Някакви отзиви от шведските представители?

Comment

ZF е марка.

https://www.zf.com/corporate/de_de/h.../homepage.html
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

Пфф...много съм прост....Мерси ,Стели.
              Въпроса сега е в кои модели се поставя...успях да видя в Ауди и Порше само?
              Last edited by undy; d.m.y г., 19:23.

Comment

"Хвърляй се в дълбокото" бре колега: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...7&slink=9tasue

Само къде е дизел, ама на другото отговаря...
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                  Пфф...много съм прост....Мерси ,Стели.
                  Въпроса сега е в кои модели се поставя...успях да видя в Ауди и Порше само?

БМВ

Иво, харесвай си едно бензиново семейно комби и се мятай.
                  Ще ти липсва алфата, ама ако някой ден влязат с добър бензинов агрегат - ще сменяш.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                    Това с бензина ограничава малко нещата но е разбираемо за мястото на което живееш.
                    Аз много уважавам автомата и веднага бих ти казал Алфа 159 2.4 жтд автомат, но излизаме от рамките.
                    Голям опит в автоматите имат Мерцедес. но пък това задно за вашите условия е малко кофти, но пък имат 4х4 !
                    Мисля че това е колата за семейството:
                    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=9t6dcr
                    Естествено това е мое мнение !

Поне знаеш какви са ти изискванията и нуждите, успех с търсенето !

Напълно съгласен , карал съм автомати и на ауди, бенз, бмв ,алфа и пасат , мисля че на немската част доста си приличат но огромно впечатление ми направи автомата на мрцедеса ( абсолютно същия като от обявата ) много умен много плавен , почти не усещаш като качва и работи , хареса ми Определено
                    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Ясно е значи,че на МБ може да се заложи и ще е сигурно,благодаря,колеги.
                      Общо взето всичко се върти около немските автомобили.....

А нещо около CVT-кутийте.....на Dodge и Nissan,как са?
                      Теория в нета много...но на практика?

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                        Ясно е значи,че на МБ може да се заложи и ще е сигурно,благодаря,колеги.
                        Общо взето всичко се върти около немските автомобили.....

А нещо около CVT-кутийте.....на Dodge и Nissan,как са?
                        Теория в нета много...но на практика?
                        Само кутията ли те интересува или колата?
                        Аз ти казах коя кутия е най-здрава. Там със сигурност ако има проблем, то ще си карък, за разлика от всички останали.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Имам познат в гърция, който има половин ръка и крак и половина. Голям чешит.
                          Та той има една Тойота Ярис с автоматична скоростна кутия. Колата е вече на доста години, но проблем не е имал.
                          Едит: Всички жени са обсебени от условности. И твоята не е изключение. Сега сред тях е на мода автомата, а ако може и някой друг да настъпва педала га газта. Да се яхва на алфата и да се учи! Не се ли научи със скорости, никога няма да стане стабилен и пълноценен шофьор.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Само кутията ли те интересува или колата?
                            Аз ти казах коя кутия е най-здрава. Там със сигурност ако има проблем, то ще си карък, за разлика от всички останали.
                            Интересувам се за кутиите ,тъй като не съм имал кола с автоматични скорости..карал съм,но всичко е било временно и затова нямам преки наблюдения във времето как се държат.Като цяло искам и колата да ми харесва,то това е ясно.Имам предвид казаното от теб за Тойотата Просто се ровя и интересувам още.

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Имам познат в гърция, който има половин ръка и крак и половина. Голям чешит.
                            Та той има една Тойота Ярис с автоматична скоростна кутия. Колата е вече на доста години, но проблем не е имал.
                            Едит: Всички жени са обсебени от условности. И твоята не е изключение. Сега сред тях е на мода автомата, а ако може и някой друг да настъпва педала га газта. Да се яхва на алфата и да се учи! Не се ли научи със скорости, никога няма да стане стабилен и пълноценен шофьор.
                            Адаш,темата за жените е дълга и не е за тука.На всичкото отгоре и аз искам да карам малко автоматик.На такава вълна съм в момента.Алфата вече не е при мен......но още не съм казал,че спирам да търся такава Просто избора ми е сведен до нула.....все пак имам още някакво време.
                            Чета,ровя,търся,допитвам се и т.н.
                            Last edited by undy; d.m.y г., 12:56.

Comment

Бе ти на мене за жени не ми говори! В момента съм с шест(6) от три до седемдесет и седем и се опитвам да се самоубия, ама ме гледат ,много внимателно. И това не мога да направя. Три са американки, та темата с автоматичната скоростна кутия ми е "наболяла". Все пак племенницата ми разбра, че трябва да се научи да кара кола, а не мотокар!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X