Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с таблото на Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с таблото на Алфа 147

Здравейте приятели,

По същество - карам Алфа 147, 1.6, 105 к.с.

Спрях на бензиностанция и като завъртях ключа да запаля, таблото ми блокира в следната позиция

От този момент дали съм на контакт или не, нищо не се променя, таблото е перманентно блокирало в тази позиция, не свети. Работят единствено сигналните лампи в дясно при оборотомера.

В момента когато се случи това имаше включен инвертор за кола от този тип:
    http://www.ic-intracom.bg/userfiles/...oduct_2458.jpg
    Преди седмица монтирах газова уредба на автомобила

Бях в италианския сервиз в Люлин 3 и един нещастник почна да ми се отяжда и да ми говори за смяна на целия компютар без въобще да е погледнал колата.

На някой случвало ли му се е нещо подобно? Имате ли идея какъв може да е проблема? Дайте ми съвет при кого да отида и какво да направя! Една комютърна диагностика дали ще покаже какъв е проблема и къде мога да я направя?

Провери в таблото с предпазителите под волана F37 и F53.

Ако са здрави, изключи акумулатора за десетина минути и виж дали ще се оправи.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Проверих предпазителите и са здрави, откачих акумулатора, изчаках но няма промяна в положението

Какво ме съветвате от тук нататък?

Comment

Последното за което се сещам е почистване и размърдване на буксите на боди компютъра (долепената до таблото с предпазителите под волана кутия) и тези на таблото с уредите.
        Ако това не помогне, би трябвало да се направи диагностика на боди компютъра и таблото с уредите, от която да стане ясно къде е проблемът.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Мина доста време от тогава, но след като нищо не помогна се стигна до смяна на целия компютър и до ден днешен часовника и датата ми мигат щото компютъра така и не се "обучи" Кофти

Comment

Първоначално публикувано от mushkatoto Покажи съобщение
            Мина доста време от тогава, но след като нищо не помогна се стигна до смяна на целия компютър и до ден днешен часовника и датата ми мигат щото компютъра така и не се "обучи" Кофти
            Като чета горе виждам, че са ти дали грешни съвети. Инструмент панела на 147 си е самостоятелен компютър вързан по CAN с бодито. Просто е трябвало да закачиш една диагностика и да разбереш веднага къде е проблемът. Сега си има и процедура по задаването на параметрите на инструмент панела CAN шината. Пробвай

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              Като чета горе виждам, че са ти дали грешни съвети. Инструмент панела на 147 си е самостоятелен компютър вързан по CAN с бодито. Просто е трябвало да закачиш една диагностика и да разбереш веднага къде е проблемът. Сега си има и процедура по задаването на параметрите на инструмент панела CAN шината. Пробвай
              И кои са грешните съвети, които съм му давал?

Освен традиционното почистване на букси, което съм го посъветвал, съм написал (копирам специално за теб):

"да се направи диагностика на боди компютъра и таблото с уредите"

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
              X