От известно време, някъде от радиатора ми сълзи антифриз (губи по около 100-150мл/15 дни). Дзверих се няколко пъти за да локализирам мястото на теча, но не можах да го установя. Мислех си, дали да използвам някоя добавка за спиране на теча, но май ще се откажа от идеята, защото си мисля, че същите влияят отрицателно в/у процеса на топлоотдаване на радиатора... и без това, лятно време в градски условия колата ми стига температури до 94-95 градуса. Та, питането ми е, при свалянето на въпросния радиатор, дали се сваля заедно с радиатора(кондензатора) на климатика или може и самостоятелно? Ако не може самостоятелно, вероятно ще се наложи източването на фреона от климатичната инсталация... прав ли съм?
И втората ми молба - препоръчайте ми някоя марка радиатори... Съществуват ли варианти за радиатори с по-голяма активна площ, при същите габаритни размери?
(по данни на производителя, стандартно вградения радиатор е с активна площ от 18.28 кв.дм.
Благодаря предварително на отзовалите се!
И втората ми молба - препоръчайте ми някоя марка радиатори... Съществуват ли варианти за радиатори с по-голяма активна площ, при същите габаритни размери?
(по данни на производителя, стандартно вградения радиатор е с активна площ от 18.28 кв.дм.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Comment