Здравейте колеги, скоро трябва да сменявам масло, по всеобщо мнение, ще сипа 10w60, набелязал съм Фуш суперсин - пълна синтетика. Въпроса ми е как се държи маслото в студа, в сравнение със 10w50.
Известие
Collapse
No announcement yet.
10w60 в студа
Collapse
X
-
Тъй като първата цифра (в случая 10) характеризира вискозитета при студен старт, то не би трябвало да има разлика между двете масла за въпросната ситуация.
Иначе и моите наблюдения сочат, че 10W60 си се държи нормално при студен старт (при -10.....-15).
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТъй като първата цифра (в случая 10) характеризира вискозитета при студен старт, то не би трябвало да има разлика между двете масла за въпросната ситуация.
Иначе и моите наблюдения сочат, че 10W60 си се държи нормално при студен старт (при -10.....-15).
Comment
-
Първоначално ползвах Selenia 20K (10W40). Хапваше малко повече от литър за 10К пробег. Минах на 10W60 (Castrol edge sport). Моторът стана с една идея по-тих а разходът на масло падна на 0,5 л./10К.
Моторът е на около 200К.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеАз също карам с Castrol Edge 10W60 вече 40к. и нямам забележки към маслото,при мен разхода на 10к. е 1.5 литра.Сега взех Motul 10W60 пак от там където взимаме кастрола,но още не съм го сменил,това ще стане след 10-15 дни и като навъртя километри ще имам представа и за него.
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеМного го мисля този кастрол, че ще е ментак ..
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеАз пък си сипвам Селения Рейсинг. И давам газ. Особено на едната кола, която ми е за даване на газ, друго няма да и сипя. А тя вижда доста мъка, щото подминава понякога 8000 об/мин.
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеОт къде го купуваш?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеАз също карам с Castrol Edge 10W60 вече 40к. и нямам забележки към маслото,при мен разхода на 10к. е 1.5 литра.Сега взех Motul 10W60 пак от там където взимаме кастрола,но още не съм го сменил,това ще стане след 10-15 дни и като навъртя километри ще имам представа и за него.
Comment
Comment