Известие

Collapse
No announcement yet.

възможно ли е да е от съединителя ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• възможно ли е да е от съединителя ?

Здравейте , имам едно запитване което ме тормози тук от скоро, та на моята 147-ца от скоро време , при потегляне като пускам съединителя и натискам газта за да тръгне нали колата на моменти се чува едно странно ,дразнещо ВИЕНЕ .Та , спирах тръгвах (15 -20) пъти прави го много рядко само , като сложа първа и тръгна , редя другите скорости ,задна няма проблем , само при потегляне примерно на 10 тръгвания ми го прави 2 .3 пъти . Ако може да споделие нещо , ще съм много благодарен Поздрави !

Какво точно имаш в предвид под виене? При първо тръгване след палене се чува някакво кратко шумолене от ABS-а, независимо дали потегляш на скорост или по инерция.

Comment

Независимо кое тръгване е , просто при самото потегляне се чува точно виене , смисъл как да го обясня вие си (не стъргане не е някво чукане или хлопане а си е виене), може някой лагер да е но ,го прави само при потегляне ,след това няма проблем .Та за това де ако на някой му се е случвало или има представа за това питам ,щото аман от "майстори" .

Comment

Дано да не е това, но аз скоро имах този проблем!
        Виеше и стържеше при тръгване, после за няколко дни изчезваше и после пак се появяваше, и го усещах на педала! Но мисля че от време на време го имаше и на 2ра и 3та скорост!
        Оказа се лагер на съединителя и те съветвам да го провериш и смениш защото ако е той ще те остави някъде със сигурност!
        В много магазини казват че лагера не се предлага отделно като резервна част но не е така!
        Моя го взех от Тех-ко Valeo в зелена кутия за под 30лв с отстъпка!
        Ако и съединителя ти е за смяна направо като го сваляш, ако не ти е разбита главинката на феродовия и е оригинален, направо му кови едно феродо и си карай!
        Нов комплект притискател, феродов и лагер на Valeo се намират за около 200-300лв.
        Успех!
        Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Абсолютно си мисля за същото и аз , защото няма логика да е от друго нещо ... дано да е само лагера .Много благодаря за инфото и за съвета . Ще гледам да го оправя И абсолютно един ден го няма след тва се появява , еххх с моя късмет ...
          Last edited by LAMBOV; d.m.y г., 18:59.

Comment

Не искам да те разочаровам, но лагер помпата при 1.6 не е 30лв, и за да се смени се сваля скоростната кутия...

Comment

Working...
            X