Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик - ел. проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатик - ел. проблем

Климатика е пълен- проверен, компресора тръгва принудително с подаване на директно ток от акумулатора.
    Майстора на климатиците казва, че проблема е електрически, няма стартов ток за компресора, ако някой е имал такъв проблем, предварително благодаря. Релета, датчици, стъпково моторче, не знам къде да търся проблема.
    Last edited by toto99; d.m.y г., 15:44.
    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Трябва да се провери изправността на пресостата, преди всичко.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Майстора на климатиците доля 50 гр. фреон и вика ел. проблем, за пресостата, нали е хладилен техник все пак, трябва да знае...........
      Между другото 9 години климатика е работил на макс. и като сипа 50 гр. вика това е голяма рядкост, такава минимална загуба.
      Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Мерeно ли е, дали сработва (затваря) контактът на пресостата, съответстващ на ниското налягане?
        Ако е установено, че това работи, трябва да се търси другаде ел. проблем (бушон, реле, прекъсната верига..........)

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Обикновен или автоматичен климатик(климатроник)?
          Прилагам схеми на двата вариянта.
          Хм, качвал съм схема на обикновеният тук
          Attached Files
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:08.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Фреон не се "долива".Намери си друг "майстор" който си разбира от работата.

Фреонът се източва, след което се пълни по грамаж(тегло) с фреон според указанията системата според указаното на табелката от производителя.

Едва след това се тества.

За климатик в автомобил който е на +15 години вероятно фреонът вече е забранен за внасяне в България и има заместител.Само че не може да се смесва фреон заместител с оригиналния такъв.Не се знае какво е състоянието на първоначалния фреон.

Задължително е да се източи изцяло старият, хубаво е да се "измие" системата, след което да се надуе системата и да се тества дали държи налягане и тогава да се напълни с изцяло нов фреон.
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
              Фреон не се "долива".Намери си друг "майстор" който си разбира от работата.

Фреонът се източва, след което се пълни по грамаж(тегло) с фреон според указанията системата според указаното на табелката от производителя.

Едва след това се тества.

За климатик в автомобил който е на +15 години вероятно фреонът вече е забранен за внасяне в България и има заместител.Само че не може да се смесва фреон заместител с оригиналния такъв.Не се знае какво е състоянието на първоначалния фреон.

Задължително е да се източи изцяло старият, хубаво е да се "измие" системата, след което да се надуе системата и да се тества дали държи налягане и тогава да се напълни с изцяло нов фреон.
              Забранен е R12 , а R134 още дълго ще е на пазара въпреки че е на 18+ г.
              Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

До alfa racer GTA: Имам предвид на машина за климатици, източване и допълване с 50 гр. до количеството указано за съответния модел. загуба на фреон за 9 години, 50 гр., карате ме да пиша неща отново, системата не тече, няма загуби, не стартира компресора, проверено копче, разменях релета, бушоните са добре......ще търся друг майстор, явно тоя е от пълначите.........

---------- Post added at 06:30 ---------- Previous post was at 06:20 ----------

Благодаря за схемите, климатроник е, то на Алфа 90 % са климатроници.
                Last edited by toto99; d.m.y г., 09:24.
                Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Трябва да се провери изправността на пресостата, преди всичко.
                  И аз съм на това мнение.
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Диагностика на климатроник, някой правил ли е такова нещо. Хладилния техник ми каза да отида на диагностика на климатроника, и в сервиза майстора търси отделна букса за климатика, намери за двигател, за ABS, за въздушна възглавка. Или нямаше такава версия, защото му изписва - "автомобила не реагира" или на Алфата от подписа няма такава диагностика на климатроник. Споделете ако някой се е сблъсквал с проблема.
                    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Прави се диагностика, не е проблем.
                      Но вече се написа 2 пъти - проверен ли е пресостата? От там трябва да се тръгне, а не от диагностика, та диагностика.
                      В крайна сметка и проверка на пресостата си е диагностика.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        Прави се диагностика, не е проблем.
                        Но вече се написа 2 пъти - проверен ли е пресостата? От там трябва да се тръгне, а не от диагностика, та диагностика.
                        В крайна сметка и проверка на пресостата си е диагностика.
                        Ами ако датчикът за температура му се е скапал/прекъснал кабел кога ще му включи компресорът на -30 градуса?

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          Ами ако датчикът за температура му се е скапал/прекъснал кабел кога ще му включи компресорът на -30 градуса?
                          Ами ако Левски беше с ботуши? Нали знаеш, че акото цапа и мирише по принцип?
                          Техническите теми не са ти силна страна, както съм ти го казвал.
                          Ходи си там и остави техническите теми.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                            Аз все си мисля, че проверката на пресостата най-лесната манипулация. Не трябва нищо друго освен един мултицет.

Но защо да подхожаме по простия начин, като може по сложния.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              Ами ако Левски беше с ботуши? Нали знаеш, че акото цапа и мирише по принцип?
                              Техническите теми не са ти силна страна, както съм ти го казвал.
                              Ходи си там и остави техническите теми.
                              Любимец си ми - дай да разглобим и сменим всичко и пак да остане проблемът

---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:40 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Аз все си мисля, че проверката на пресостата най-лесната манипулация. Не трябва нищо друго освен един мултицет.

Но защо да подхожаме по простия начин, като може по сложния.
                              Я тя дали не може да се види с една диагностика? Т.е. всичко в едно? Ма що ли ти отговарям и на теб, и на Суперспеца Во

Comment

Working...
                              X